- Poruka
- 24.885
pitanje je da li u današnje vreme 21 veka važno pravilo nevinosti kod muškarca? zašto je to nekim patrijarhalnim ženama važno..i da čak pitaju budućeg muža..da li je nevin.
pa recimo to sto ulozish to trazhish za uzvrat
ja znam da tje sad biti drvlja i kamenja po meni ali me zabole goozica ipak tju retji mushkarac kao i zhena koji sachuvaju nevinost u ovom ludom vremenu punog izazova i gde ti signaliziraju da je ebati se sto vise sa sto vise menjajucih partnera normalno, dokaz je da su to stabilne osobe u kojima je vjera duboko satkana oni nevinost ne vide kao makel vetj su je sachuvali za voljenu osobu
znachi
Objasnite, zašto je dobro očuvati nevinost? Kako zavetovati nevinost Bogu?
Dobro je sačuvati nevinost do braka, zato što je veliki greh, prestup, izdaja Boga i vašeg budućeg muža (ili žene), izgubiti je. Trag od tog greha ostaje na vašem telu i u vašoj duši, kvari vaš život. Naravno, mi se nadamo na Spasitelja, da će On, kroz pokajanje, da nam oprosti naše grehe, - ali ipak nama i našim bliskim ostaje da trpimo sve nevolje, tuge i stradanja od tog greha. Da bi to izbegli, moramo da volimo Gospoda i ispunjavamo Njegovu svetu volju.
A zavet nevinosti – to je sasvim drugo pitanje. Zavet nevinosti, to jest, na život bez braka ceo svoj život, čovek daje samo prilikom postriga u monaštvo, u zrelom uzrastu, posle dugog i ozbiljnog testiranja.
Dajući takav zavet u drugim uslovima, rizikujete veoma mnogo: to se ne sme raditi. Možda vas Gospod privede k monaštvu, možda i k braku – ali u svakom slučaju treba imati tvrdu nameru ne grešiti, ne davati svoje telo i dušu na porugu od satane.
Duhovnik: jerom. Makarije