Žene u Vojsci Srbije dobijaju poseban donji veš

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
315.480
146041321650abf64d82d1785637465_w640.jpg


Sve brojnije žene u Vojsci Srbije (VS) i Ministarstvu odbrane zvanično su dobile nov odevni predmet – donji veš pod nazivom "gaće kratke ženske M-21", piše portal Balkanska bezbednosna mreža.

Kako navodi portal, ta informacija objavljena je u Službenom vojnom listu od 17. avgusta, a u njemu piše da ženske kratke gaće M-21 moraju da budu u skladu sa standardom odbrane Republike Srbije (SORS).

"To u praksi znači da će nov odevni predmet za pripadnice VS morati da zadovolji određene standarde u pogledu izgleda i kvaliteta, pre svega uklapanja u maskirnu boju i korišćenje uz vojnu uniformu na terenu". piše u tekstu.

Portal dodaje da detalji, uključujući fotografije i opis novog odevnog predmeta VS, nisu javno dostupni a da nije poznato ko je proizvođač, kao ni da li su pripadnice VS već dobile gaće M-21.

Komplet terenske uniforme za Vojsku Srbije proizvode "Jumko" iz Vranja, dok se svečane i službene uniforme šiju u Vojnoj ustanovi "Dedinje" u Beogradu. U Vojnoj ustanovi "Dedinje" se godinama šiju i svečane uniforme za pripadnice ženskog pola, oficirke, podoficirke i kadetkinje.

Balkanska bezbednosna mreža podseća da je vojni poziv u Srbiji u poslednje vreme popularniji među ženama nego među muškarcima pa je u poslednja dva upisna roka u Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu u Beogradu upisano više devojčica nego dečaka.

"U ovom trenutku, na Vojnoj akademiji ima 34 odsto kadetkinja, dok je na Medicinskom fakultetu Vojno-medicinske akademije (VMA) broj žena veći od 70 odsto. Kriterijumi za prijem u Vojnu akademiju i na VMA su identični za muškarce i žene, osim provere fizičke spremnosti i sposobnosti. Broja žena starešina u oružanim snagama je manji zato što su tek od skoro imale priliku da upisuju vojne škole. Tako je trenutno u VS devet odsto oficira žena, tri odsto podoficira i 17 odsto profesionalnih vojnika", piše taj portal.
link
 
Ne razumrm zašto vojnikinje imaje tesne pantalone koje ističu njihove zadnjice i kukove? Video sam možda prošle godine jednu ko manekenka u tesnim maskirnim pantalonama. Pa neke Jevrejke na youtube-u isto oči čoveku da ispadnu kad ih vidi. Nema tu ni reda ni discipline.
Због лакшег кретања,маневрисања...
 

Back
Top