Zene u potrosackom drustvu

meni je bas problem udjem u radnju i vise ne znam sta mi se od toga svidja nekad se plasim da se ne obucem ko baba mada bi mi to bash stajalo. :)
u stvari kad mi se nesto bas bas svidja onda tu nema dileme to sam primetila a gomila stvari pa moze i ne mora. ali sta ako zaboravim i pocnu da mi se svidjaju gluposti
desava se da nesto sto mi se bas svidja bude i bas skupo ali za sad je to bas istinski moze covek da poludi i da kupuje skupo kao iz fazona. :( svidjaju mi se skupe cizme. :( a jeftine su nekako agresivne i komplikovane i eto nema obicnih simpaticnih cizmi nista ne valja ovaj svet :) ali mogu da se promenim i da mi se svidja nesto drugo npr ako mi se svide one shiljate cipele onda sam mozda prsla nisu mi jasne

topmodelsica:
Ma kakvi trgovacki trikovi! Trgovci nemaju trikove. Oni samo imaju uverenje da neko ko udje treba i da kupi! Znaju sta hoce, da prodaju, a kad znas sta hoces to je mnogo dobro, pa se onda kupcima cini da imaju neke trikove.

ma ne znam nije isto ovde i npr u turskoj tamo su bolje uspevali da me obrade nekako umeju da ti pridju. ok posle shvatish pa postanesh imun. ovde samo dodju "izvolte" i pozelish da pobegnes ok nekad su fine prodavacice ali nekad me ta finoca i opterecuje
ok tamo su dosadni mozda mada varira ali pre ce oni da te navuku da nesto kupis nego ovde. ali recimo da tamo jedan prodavac nije bio malo navalentniji ne bih kupila jaknu verovatno nije mi zao. eh kako je to bilo davno :)

muvalo:
Ne vidim u cemu je problem. Slobodni smo ljudi, niko ne moze da nam utrapi nesto ako mi to ne zelimo. Mislim da nije problem u tome ne kupiti suknju ili dzemper. Potrebno je ukljuciti mozak malo pre toga - vec kada naidje ona poruka da moram da budem lepa, mlada i seksi, da treba da izgledam moderno, imucno i uspesno... sve je to propaganda :)
Treba voleti sebe i biti ponosna na to kakva si/kakve smo i pogotovo na to da NE izgledas kao svaka zena na ulici :) I onda te ne interesuje ni rasprodaja, ni pedeseta torbica, ni svetleci mejkap...

Upravo to se i ja pitam, zasto su zene tako podlozne reklami.
Jeste primetile kako su grozne one reklame koje se obracaju zenama.
Kad zena udje u kupatilo, a ono poplavljeno, na primer. Pa za uloske, prasak za ves. Zene su glavni potrosaci. Muskarci najcesce kupe samo ono sto je neophodno. I nista im ne fali:) Ne moraju svaki dan da menjaju krpice.
Kako smo mi tako podlozne?
A i ako nismo, opet nam vredja inteligenciju takav nastup, pokusaji da se uvali sto vise robe.
A one reklame koje predstavljaju zenu kao roba u kuci. Mama koja donosi sok dvojici momaka, " Kao sto je meni keva robot..." Uzas. Skrenula sam sa teme malo, ali htedoh reci da se divim jednoj drugarici koja nista ne kupuje, sto nije prekopotrebno:) Mada, mama mora da je tera da kupi pantalone, jer ce ona svaki dan nositi jedne iste.

pa kako si ti podlozna reklami ako razmisljas o tome? :I znaci da nisi, valjda...ili barem ne jos

pa da, za tu nabavku zene su glavni potrosaci mozda zato brakovi i skripe jer muskarci nemaju pojma o nabavci : )) secam senekih primera kada je muskarac taj koji vodi ekonomiju navodio jeneko ovde..

a ona se tebi verovatno divi sto imas gomilu stvari itd.. pa ako ti je to problem probaj da se pozabavish mada to se tesko iscupa ja ne mogu nikako da se iscupam ne ide na silu ta disciplina evo meni taj visak energije stalno smeta.. ne od kupovine ali uvek ima nesto gde se zalepim cini mi se

ok valjda i imaju pojma o nabavci ali valjda zene broje pare planiraju racune itd...

e ja sam trosial pare na hranu haha.. kao na sitnu hranu... ili neke gluposti... pa sam pocela da pisem koliko trosim i kao koliko dnevno mogu da potrosim i onda ponesem tacno toliko ... nije ni to bas neki idealan metod ali kao pocnem od nekud... odnekud...

Ježim se od situacija kad mi nešto obavezno treba i moram da điram po prodavnicima i pretražujem
uh, i ja! vise volim da kupim nesto sto mi se svidi iako mi u tom trenutku nije neophodno (ako ce u blizoj buducnosti biti) nego da dodje do toga da moram nesto da kupim... onda nikad ne nadjem nesto lepo, nego se vratim kuci sa necim sto posle uopste ne nosim :roll:

je l danashnja moda optimizovana za ekstremno mrshave osobe ? nisam odavno isla po radnjama

probala sam neshto i bas izgledam debelo a komsinica me je dva sata pre toga hvalila da sam zgodna i da ne trba da mrsavim ajd kao nije objektivna ali ni sebi nisam izgledala neshto narocito debelo pre toga u trenerci... niej ni cudo shto zene pate, nisam odavno kupovala pa n e patim toliko

Da se nadovezem na pricu o reklami...Meni, koja sam zensko su reklame za uloske postale odvratne...to je toliko isforsirano, ali nij etu sad u pitanju kupovina...ti ces ih kupiti htela-ne htela...potrebni su ti...to je vise stvar konkurencije na trzistu....Mada, toliko ih reklamiraju, da me ne bi cudilo da i nasi muslarci cudom prirode oprobaju njihov proizvod...
A kako nas Zoran Petrovic reklamira Cillit? :wink: :-D

amelija dobar dan
ne znam šta si tačno htela ovim, nisam mnogo u tom svetu ali zanimljivo mi je da vidim cice koje su opterećene takvim načinom života, jer onako sve šljašti oko nje i zvecka i tako sve nešto šareno, namackano, našminkano,
volim ja dobru marku, isprobanu, udobnost, kvalitet po svaku cenu ali ludilo kupovine me smara ...

avesic:
amelija dobar dan
ne znam šta si tačno htela ovim, nisam mnogo u tom svetu ali zanimljivo mi je da vidim cice koje su opterećene takvim načinom života, jer onako sve šljašti oko nje i zvecka i tako sve nešto šareno, namackano, našminkano,
volim ja dobru marku, isprobanu, udobnost, kvalitet po svaku cenu ali ludilo kupovine me smara ...

Dobar dan:) Pa pitam se da li su zene lude, glupe, sta vec, kad im se toliko stvari uvaljuje kao "must have" ove sezone.
Zatim, da li nam vredja inteligenciju kad nas proizvodjaci vide kao sumanute potrosace i obracaju se uglavnom nama u svakoj reklami. Trece, zena je prikazana kao ona koja pronalazi snizenja, igra nagradne igre, skuplja kupone za Bonux i jadna, stavlja sinu pod nos oprane carape :E, sad pomirisi!" :D Cetvrto, kako toliko super novih stvari (kozmetike ili bilo koje robe) brzinom svetlosti zamenjuju novije i sjajnije, npr. dezodorans sa biserima, za lepotu vasih pazuha. Ili se devojka koja ne koristi labelo pita "Zasto me on ne primecuje?", a ona koja koristi- "Nemam pojma", odgovara puceci divne petnaestogodisnje usnice.:)
Da li su zene lude da budu toliko potrosacki nastrojene, ili su lude sto dopstaju da ih se takvim smatra?
I kako muskarce sve to ne zanima.Zasto oni ne jure deterdzente, pelene, prehrambene proizvode i modne "glamurajzere"?

ala si se ti raspisalaaa ,
u pravu si, mada sve je to reklama koja se sprovodi i u drugim životnim sferama , politika je recimo masovnije prirode kada se radi o propagandi, a ima vala i za muškarce po časopisima razne varke koje moraju imati ,, mada žene malo ponižavaju, ribanjem , peglanjem, pranjem, krvarenjem, a opet opterećuju izgledom kose, lica, tela, a ne znam šta da ti rečem, da damo predlog cenzure pojedinih reklama?
za svakoga se nadje po nešto ,, neko se nadje u svemu, ja ni u čemu , i tako --- ala sam merodavna za ovu temu do yaya

Back