Kasvataja
Još uvek živi tamo gore
- Poruka
- 22.916
Sve cesce se desava da pojedine crkve postavljaju zene za svestenike(Evangelisticka crkva,Anglikanska crkva...).Kakav je vas stav o tome?
Sve cesce se desava da pojedine crkve postavljaju zene za svestenike(Evangelisticka crkva,Anglikanska crkva...).Kakav je vas stav o tome?
Nikakav... Jesu žene za sve rođene, i kamiJone i aviJone da voze ali ovo je preterivanje.
Sada ce borkinje za zenska prava da me psuju. Nisam naravno za to.To mi dodje totalno neozbiljno i bezveze.A Tvoj stav ?
Kakav je ?
Sada ce borkinje za zenska prava da me psuju. Nisam naravno za to.To mi dodje totalno neozbiljno i bezveze.
A ozbiljno ti je da na primer Pahomije i Kačavenda nazivaju sebe "sveštenicima"?
A ozbiljno ti je da na primer Pahomije i Kačavenda nazivaju sebe "sveštenicima"?
Sta podrazumevas pod religijskim duznostima?Ako su to prisustvovanje na liturgiji,pricesce itd. Zenama to nije uskraceno.U slucaju da mislis na bogosluzenje to je vec malo ... nekako mi ne ide!Kako će koja crkva ili religija uredjivati prava žena kada je u pitanju mogućnost prihvatanja kakvih liderskih položaja stvar je shvatanja i verovanja ljudi koji su u dotičnoj crkve.
Medjutim, sa položaja ili pozicije žene i muškarca u odnosu prema Bogu, nema nikavih razlika. I jedno i drugo su Duše koje su uronjene u dva raznopolna fizička tela. Ta razlika ih nimalo ne čini bližim ili daljim od Boga.
Šta više, žena je zbog svoje intuitivne strane prijemčivija duhovnoj strani od muškarca, koji pak poseduje više kreativnosti i preduzimljivosti. Ove razlike se pak prenaglašavaju shvatanjima ljudi u odredjenim podnebljima ili religijama a što uglavnom koči duhovni razvitak i muškarca i žene.
Oboje moraju biti bliže svom unutarnjom balansu, kakvim su bili i pre puberteta da bi brže, pouzdanije i uspešnije duhovno sazrevali. Drugačije rečeno, i jedno i drugo moraju u sebi ostvariti balans (vlastitih) muških i ženskih principa. Žena je prenaglasila svoju spremnost na potčinjavanje dok je muškarac takvu mogućnost prenaglasio. Žena je sputala svoju kreativnost i preduzimljivost dok je muškarac svoju intuitivnu stranu gotovo blokirao.
Isključivanje žene iz punopravnog udela u vodjenju religijskih dužnosti jeste stvar nečijeg pogrešnog shvatanja i praktikovanja a nikako kao inferiornost žene pred Bogom.
па не могу бити сви као твоја свештеница
ајд нам мало реци о њој каква је то особа?
Osoba koja se trudi da spozna istinu, sa svim manama i prednostima kao i drugi ljudi. Nego još niko nije naveo razloge zašto žene ne bi mogle da budu sveštenice.
razlog je više nego očigledan - zbog patrijahalnog sistema u kojem živimo.Osoba koja se trudi da spozna istinu, sa svim manama i prednostima kao i drugi ljudi. Nego još niko nije naveo razloge zašto žene ne bi mogle da budu sveštenice.
Osoba koja se trudi da spozna istinu, sa svim manama i prednostima kao i drugi ljudi. Nego još niko nije naveo razloge zašto žene ne bi mogle da budu sveštenice.
To je bogohuljenje! Pa u biblij su žene osobe drugog reda, dobre su samo za rađanje dece i kućne poslove. Iza svakog zla koje se desi u bibliji stoji žena. Mogu da shvatim zašto neke vernike tera povraćanje na pomisao o ženi sveštenici. Svima vam predlažem da popijete po jednu ljutu i razvalite šamar svojoj ženi. Čisto da zna gde joj je mesto i urlaj za to vreme: Nećeš to postati nikakav sveštenik, majku ti tvoju!!! Ne zaboravi samo da se jednom nedeljno pokaješ, da budeš čist pred bogom. I ako nisi ništa loše uradio, al znaš kakve su žene...
Ne nose svi svestenici bradu.