Жене почињу да се враћају својој улози?

ali ustanes, presaberes se i nastavis dalje... covek je u stvari velika zivotinja koja moze svasta da istrpi i nastavi..

ali to je jedino i moguce ako hoces da zivis..

ali skretoh ja sa teme..sorry.
Zašto to nemaš izlaza, drugog puta, rešenja - to ti je jedino što ti preostaje. Ustaneš, obrišeš ruke o tur, progutaš knedlu, osmeh na lice i cepaš dalje. Dok ne pagne noć. Onda se rastaviš pa se ujutro sastaviš i sve ponovo.
Сан је бити део намештаја у кући? Ок.
Ne, znaš da nisam mislila na predmete nego na ono što će da nam upotpuni život.
ne valja kad se uzobiljim

idemo dalje :kez:
Upravo tako, zaglibismo.

Žene se vraćaju svojim korenima jer su shvatile da je mnogo teže da ustaneš ujutru, obučeš opeglano i odeš na posao 8, 9, 10 sati, nego da sediš kodkuće sa dvoje, troje maloletne dece uzrasta do 10 godina koja ti sede uglavnom na glavi po ceo dan i svakog dana traže da jedu, piju, obuku se u čisto, da se igraš na njima i slične razonode. Laganica, provereno! Za razliku od muških poslova.

Zašto to nemaš izlaza, drugog puta, rešenja - to ti je jedino što ti preostaje. Ustaneš, obrišeš ruke o tur, progutaš knedlu, osmeh na lice i cepaš dalje. Dok ne pagne noć. Onda se rastaviš pa se ujutro sastaviš i sve ponovo.

bas tako.

i nije tacno da vreme leci..vreme te samo nauci da zivis..

Žene se vraćaju svojim korenima jer su shvatile da je mnogo teže da ustaneš ujutru, obučeš opeglano i odeš na posao 8, 9, 10 sati, nego da sediš kodkuće sa dvoje, troje maloletne dece uzrasta do 10 godina koja ti sede uglavnom na glavi po ceo dan i svakog dana traže da jedu, piju, obuku se u čisto, da se igraš na njima i slične razonode. Laganica, provereno! Za razliku od muških poslova.
apsolutno se slazem burakino

ukinuti poslove na musko zenske.

djeca su zajednicka. pa i briga, odgoj od presvlacenja ukakanih pelena do malih boginja i dosadnjakovica...

kuca je prostor u kome i on zivi, dakle kucni poslovi su zajednicki. (ubaciti aneks ,bez peglanja i prostiranja vesa sve ostalo moze)

time se muskost ne gubi. time se ljudskost povecava, cojstvo.

prebacis djecu najvise zeni , ti si onda skoro pa nikakav otac ili povremeno otac.

fifti fifti.

ostalo se zna koje musko ko zensko , priroda prosto nametne neke stvari. ako sad pocnu muski o brijanju svakodnevnom ili ratovima, dovoljno je samo reci ok zene ce ici u rat i brijati se ajte se vi samo jednom porodite...

neka fala.

I to zavisi od osobe do osobe.

Meni je taj deo, period života kada su klinci bili mali bilo uživanje. Radila sam i po 10h dnevno ali opet mi je bilo uživanje. Sve zavisi i od organizacije, partnera, svega.

da..to je neka mantra kako kucni poslovi nisu poslovi..
brate..bar ja znam sta znaci usisati, oprati ili skuvati :D

I to zavisi od osobe do osobe.

Meni je taj deo, period života kada su klinci bili mali bilo uživanje. Radila sam i po 10h dnevno ali opet mi je bilo uživanje. Sve zavisi i od organizacije, partnera, svega.
Apsolutno se slažem, uživala sam biti kući sa djecom i mislim da je muž ostao uskraćen za to iskustvo. A kućni poslovi su mi nekako prirodni i kuhanje, to ne smatram nekom tegobom.

Nisam te razumela, jel možeš da mi pojasniš.

Не волим кад поред себе имам одраслу особу која се понаша као дете, на то сам мислио. Савремени брачно/партнерски односи се разликују од оних од пре 100 година јер се сам начин живота променио. Има парова где мушкарац остаје код куће и бави децом јер смисленије да буде тако. Једино што, као мушкарац, себи не би никад дозволио је да немам свој посао.

Back