Žene pitaju, muškarci odgovaraju IV

Irska je ostrvska zemlja, po definiciji ostrvo je orkuzeno morima sa svih strana
Pa kako je dodjavola u 19.veku umrlo 1/4 populacije irske od gladi usled propadanja zasada krompira, kad su imali oko sebe tolika mora sa ribom?
Pa odakle im pare da kupe ribu? Jel znaš o kojem vremenu je reč ?
I oni što su živeli pored mora....koliko njih je imalo svoje čamce,transport,način očuvanja ribe za duži period da bi mogli da potkrepe potražnju u unutrašnjosti i nadomeste glavni produkt koji je 90% populacije jedino gajilo za sebe.
P.S nije bilo irske vlade koju bi bilo briga da organizuje tako nešto...okupatori se nisu preterano potresali

Jeste li isli nekad da gledate balet ili operu?

Da vas devojka/zena zamoli da upisete zajedno kurs nekog plesa da li biste pristali?

Zarko sunce ili magla?

Nosite li neku musku torbicu ili ranac ili trpate sve u dzepove?

Gledao samo Krcko Oraščić.

Bih.

Žarko sunce, da se asfalt topi!

Najviše volim kada mogu sve u džepove, u zavisnosti šta nosim na sebi i sa sobom. Ali uglavnom ide sve u torbicu kad ne može drugačije.

Pa odakle im pare da kupe ribu? Jel znaš o kojem vremenu je reč ?
I oni što su živeli pored mora....koliko njih je imalo svoje čamce,transport,način očuvanja ribe za duži period da bi mogli da potkrepe potražnju u unutrašnjosti i nadomeste glavni produkt koji je 90% populacije jedino gajilo za sebe.
P.S nije bilo irske vlade koju bi bilo briga da organizuje tako nešto...okupatori se nisu preterano potresali
Pitanje je zajebancija vise.... onako zanimljivost....

Ma njih su britanci satrli tad dodatno
Ne da kupe, kako da kupe, od cega.....no da pecaju, da migriraju na obale
Tad su se masovno iselili za usa...
Zanimljivo mi je da su pre isli za usa nego da su otisli u priobalje...tad je vec usa pocela sa usponom i postala "zemlja snova" "obecana zemlja"

Pitanje je zajebancija vise.... onako zanimljivost....

Ma njih su britanci satrli tad dodatno
Ne da kupe, kako da kupe, od cega.....no da pecaju, da migriraju na obale
Tad su se masovno iselili za usa...
Zanimljivo mi je da su pre isli za usa nego da su otisli u priobalje...tad je vec usa pocela sa usponom i postala "zemlja snova" "obecana zemlja"
Što...baš mi prija malo ozbiljnosti ;)
Parodiju imam na politici :lol:

Koliko stanovništva je ribarstvo u relativno primitivnim uslovima moglo da podrži. Nije baš ni pitoma obala. Realno nisu imali pristup baš ni brodogradnji ni bilo čemu drugom. Mislim da im je bilo lakše da užickaju za jednog člana porodice da ode uz nadu da će uspeti i slati nego da se svi kolektivno sele na već "zauzet" teren.

Irska je ostrvska zemlja, po definiciji ostrvo je orkuzeno morima sa svih strana
Pa kako je dodjavola u 19.veku umrlo 1/4 populacije irske od gladi usled propadanja zasada krompira, kad su imali oko sebe tolika mora sa ribom?

Krompir je bio glavni izvor hrane, Englezi okupatori koje bas briga za porobljene a ne moze sa cele obale da se pristupi vodi a i pitanje je koliko je ribe bilo na dohvat ruke.

Što...baš mi prija malo ozbiljnosti ;)
Parodiju imam na politici :lol:

Koliko stanovništva je ribarstvo u relativno primitivnim uslovima moglo da podrži. Nije baš ni pitoma obala. Realno nisu imali pristup baš ni brodogradnji ni bilo čemu drugom. Mislim da im je bilo lakše da užickaju za jednog člana porodice da ode uz nadu da će uspeti i slati nego da se svi kolektivno sele na već "zauzet" teren.
Ovo je logično objašnjenje.
I surova klima, takođe, ne znam ni pristup obali koliki ukupno imaju.
Ima tu još nečega. Irska je pre 2 decenije doživela ekonomski bum, pa su prsli kao balon i vrlo brzo dospeli opet u krizu. Nešto je i do njih.samih.

Koji poklon od žene vam je ostao u pamćenju kao najoriginalniji ili barem kao najdraži?
Mislim na prave poklone :poklon:
Gitara,bilo je potpuno neocekivano :)
Pitanje: Najdraže suhomesnato uz rakiju? Ajde, ajde, znamo koliko volite da jedete zimi. :mrgreen:
Rakiju ne pijem :ljutko: A od suhomesnatog sunka,kulen i cvarci )) (naravno domace ako se nadje).

Back