Žene, mesečnica i vaterpolo

Mozda uzimaju i neke hormonske pilule pred vazne utakmice i sl? Ili se jednostavno sushe na klupi?

Na kraju krajeva nece kamera bas da zaranja tako duboko pa da se vidi sta bude u bazenu... z:mrgreen:

Ne znam
Sanja Vujić (bokserski klub "Metalac" iz Valjeva, trener Dragan Romanovic- Roman r.i.p.) je nokautom u drugom mesecu trudnoće postala prvakinja Evrope (u teškoj kategoriji). Ona je to namerno uradila, jer je žena fizički najjača upravo tu oko drugog meseca trudnoće. Nije normalno, moglo je svašta nešto da joj se desi, ali hvala bogu nije. Dete rođeno živo i zdravo, podatke sam vam napisala, trebalo bi da ima na internetu.

Nego, da se vratimo na vaterpolo...sve moje drugarice su uvek govorile "nmg na bazen par dana, imam mecu", znači da nije to baš tako, "začepi rupu tamponom i ćao"

Poslednja izmena:
Ne znam
Sanja Vujić (bokserski klub "Metalac" iz Valjeva, trener Dragan Romanovic- Roman r.i.p.) je nokautom u drugom mesecu trudnoće postala prvakinja Evrope (u teškoj kategoriji). Ona je to namerno uradila, jer je žena fizički najjača upravo tu oko drugog meseca trudnoće. Nije normalno, moglo je svašta nešto da joj se desi, ali hvala bogu nije. Dete rođeno živo i zdravo, podatke sam vam napisala, trebalo bi da ima na internetu.

Nego, da se vratimo na vaterpolo...sve moje drugarice su uvek govorile "nmg na bazen par dana, imam mecu", znači da nije to baš tako, "začepi rupu tamponom i ćao"

kod nas jako malo zena uopce koristi tampon
a tampona s aplikatorom imas za kupit tek od prosle godine

kod nas jako malo zena uopce koristi tampon
a tampona s aplikatorom imas za kupit tek od prosle godine

Šta ti je sad to "aplikator" ?

Prvi put čujem.
A tampone sam koristila pa možda 20 puta u celom svom životu...prvo su mi govorili da "nije zdravo da se krv zadržava unutra",(sad pročitam na Ana.rs jedna žena napisala da je čula da ako tampon ostaviš unutra preko cele noći da može doći do "toksičnog šoka") posle mi bilo malo frka "a šta ako ne budem mogla da izvadim"...
Svaki put kad sam JA koristila tampone, to bilo isključivo za bazen (ono, "neće meni leto proći pa makar mi nešto i bilo")
Ma kakvi 20 puta...realno 5 puta
A imam 44

Poslednja izmena:
Izgoglala sam šta je aplikator, to ono plastično u kome se nalazi tampon, za lakše staviti, znam, 2015. sam baš išla u akva park i jedva ukapirala kakva je to sad skalamerija :lol:
Ali kad sam skontala, lakše se stavljaju nego oni "stari".

Nego, opet ja pričam o sebi...

Šta rade vaterpolistkinjeeeee
Ako se menjaju kao što kaže @snowtrooper (što i zvuči logično) ALI koliko bi ih trebalo biti u ekipi? Dva rezervna tima?!?!

Poslednja izmena:
u kakvom problemu su bile?
Pa to...a tablete protiv bolova "uspavljuju", u svakom slučaju postići se rezultat ispod sopstvenog proseka

@snowtrooper šta je bilo na biziklizmu?! (A jeste ti dobar primer, tu nema ni pauze koliko znam, kad će da promene "pelene"?)

Izgleda da koriste hormonske pilule za odlaganje, zanima me sad Ivana Španović

P.S. ja (već) za sebe odgovornih na prethodnoj jednoj temi, ja od silnog napora za nekoliko godina sam dobila menzis nekoliko puta (znači nisam ni imala), ali to je "rezervisano" samo za ekstremni napor, pomenula sam i gimnastičarke.

- - - - - - - - - -

Ako znaš nešto što ja nzm, reci...

- - - - - - - - - -

Haha! Odlična ideja :rotf:
Biciklizam sam uzeo kao primer jer je to drugaciji ekipni sport. Tu ekipa pomaze najboljem da dodje do 1 mesta. Ako neko padne ili mora da sidje sa bicikla tesko da ce stici glavnu grupu a ne svoju ekipu i utaditi ono za sta trenira.

Reli Dakar je drugaciji ali se vozi uglavnom kroz pustinju.
Ako zanemarimo nedostatak zaklona, sto moze svako da vidi sta radite, sudari su realna i velika opasnost.
Pre 2 godine kolima su presli preko motora kada je takmicarka iz Ceske pala, ona je srecom uspela da se na vreme skloni.

Vaterpolo bih izjednacio sa odbojkom ili rukometom, kazes treneru i dobijes zamenu.

Ne znam

do pre nekoliko decenija je trudnoca korscena kao doping u sportu. na olimpijskim igrama su zene isle namerno trudne i nakon toga bi ih vodili na abortus....mislim to je sve planski radjeno, jer je brza cirkulacija i jos neke stvari tokom trudnoce.

pa mozes normalno da se kupas, to su bapske price da ne moze na bazen. msm, ja sa mecom ne bih isla u otvorenu vodu, a razlog su ajkule, a ne meca.

sta je smesno?

ajkule? pa nisma luda da ulazim u more sa mecom, a iz morske travese pomalja velika bela ajkula...msm, onog australijskog reditelja je pojela ajkula smao zato sto je zapishao more. od tolikih kupaca bas nejga izabrala, i posle su pretpostavili da je zapishao more i da je to privuklo ajkulu bas njega da pojede.

Ja moram nešto da kažem, ali možda nisam u pravu
(Zbog "babskih priča" više nzm šta je tačno)
Ja sam čula (a i primetila po sebi) da krvarenje prestane ili prestaje kad se uđe u vodu. Problem je što kad izađem počne jače da krvari.

meni nije pao na pamet vaterpolo, al sam se za rukomet oduvek pito kako kad dobiju pa trče ko sumanute...kako
mada...te sportistkinje su mi nekako nikako ženstvene

Dobro je da nisam jedina koja uopšte o tome razmišlja.
Nego ja uvek ispadam nenormalna, perverznjak isl. zato što govorim naglas ono što svi drugi misle; u ovom slučaju pitam.
Hvala svima koji učestvuju na temi.
A valjda ćemo naleteti na neku sportistkinju...što ih nema na forumu...

A možda ih čak i ima, nego neće da se ofiraju...
Generalno sam primetila da su žene uzdržane, moraš da "vadis reci klještima", samo što reče jedna "cvrkuću i prave se glupe", a ustvari su inteligentne i rečite i sve, samo iz nekog razloga neće dublje da ulaze u priču, otkrivaju baš intimu itd.

or be eaten by sharks?

:zcepanje:

i evo odgovora, ali ja nesto ne verujem. :mrgreen:

Am I going to get eaten by sharks?
There are no recorded cases of sharks attacking someone on their period. According to the International Shark Attack File, many people safely dive while menstruating. More research is needed, but they haven’t seen any pattern of increased attacks on menstruating divers. Marie Levine, Founder and Executive Director of The Shark Research Institute, has been diving for decades without any problem. She told Mother Jones, “ even got my period while underwater with a school of hammerheads - the sharks were not interested and I had to fin like crazy to get close to them.” So, go ahead, dive in! If you’re still worried, swim in a pool or somewhere that sharks are unlikely to make an appearance!

Back