Pa ne neki ne gleda u njegov novcanik, mislim ne kazem ja da on ima obavezu da sad njemu daje pare, da treba da ga finansira ili sta ja znam i pazi nije on trebao da daje pare Njima (njegovim matorcima jer im ni ne treba, oni su isto ovako relativno situirani i dobrostojeci) vec njemu njegovom kumcetu koga kao voli kao svog rodjenog sina i koga nije video godinama, a s obzirom na to koliko je tezak (ono samo automobile ima u vrednosti od par miliona evra) nekako normalno je bilo da ocekuju od njega malo da ga casti i da ne dolazi praznih ruku (pogotovo sto dolazi prvi put nakon ko zna koliko vremena) ali eto on se bas obrukao i ono po meni sa pravom su ljuti i razocarani , iako ponavljam on nema nikakvu obavezu da bilo sta kome daje ili poklanja ili eto to nije stvar obaveze vec ono stvar gesta i dobre volje koju on nije pokazao i ono sa pravom su se ti ljudi razocarali u njega.
Ono kad neko izbegava svoje zakonske ili neke druge obaveze prema tebi to te ne zaboli previse (jer znas svako tezi da izigra sistem i zakon na ovaj ili onaj nacin i da hvata krivine) ili kad sa nekim nemas nikakve veze ali vas vezuje samo zajednicki interes a on te zayebe isto ne zaboli previse, ono tesko da mozes da budes povredjen ili da se razocaras u nekog ko ti nista ne znaci ali kad od nekog ko ti je drag ocekujes neki gest , da nesto ucini za tebe u znak dobre volje a to izostane e onda to itekako ume da zaboli i da povredi coveka.
Recimo to je isto kao sad primera radi kada bi meni dobar ortak ili kum bio ne znam Nikola Jokic i recimo ovako hipotetcki govoreci dolazi mi recimo na rodjendan i sad naravno ja od njega ne bi ocekivao nikakve pare niti on da mi resava neka egzistencijalna pitanja (iako je potpisao ugovor na 200 ili 250 miliona), nit me zanimaju njegove nit icije pare, ali eto posto sam ja ovako basketas, streetballer, strastveni zaljubljenik u igru, itd a on to zna onda ocekivao bi recimo da mi donese ne znam neke lopte, dresove sa potpisima igraca i tako neka ludila i to sto i on zna da bi mene obradovalo a on recimo ortak pojavi mi se za rodjendan i donese mi recimo Milku od 100 grama koju je uzeo u Maxiju na akciji za 100 kinti , pa nekako prirodno bi bilo da ostanem razocaran ili da budem malo ljut na njega jer pazi jedno je to kad ti dolazi neki ovako ortak koji isto krpi kraj sa krajem , pa ono cenis i najmanji znak paznje od njega (jer i tu cokoladu od 100 grama je verovatno od svojih usta odvojio da donese tebi) a drugo je to kad ti dolazi ortak koji je MVP u NBA i koji zaradjuje po 30,40 miliona dolara po sezoni, odprilike slicna prica i sa tim kumom, ono mozda nije poznat kao Nikola Jokic ali je svakako "tezak" tu negde kao Jokic.