Žene iz unutrašnjosti vs žene iz "spoljašnjosti"

nevezano za temu....al moram da pitam, kako da ne "mrziš" ovu zemlju iako je voliš najviše na svetu?

kako da ne "mrziš" ljude koji je svesno uništavaju da bi se bogatili na tuđoj muci i nesreći, kako:sad2:?

kako da te ne zaboli kad vidiš da sve propada a zemlja prelepa, i neiskorišćena na pravi način:(:(:(

Pa to je stvar politike, to sto zemlja nije iskoriscena na pravi nacin, a za to su krivi svi koji zive u Srbiji, jer svi su direktno ili indirektno dali odobrenje.
Mozes da mrzis, ne volis ili da se ljutis na pojedinca, ali da nekoga pljucnes, bez prethodnog poznavanja, samo zbog mesta rodjenja.....generalizacija....(ne ti konkretno).

već sam 7 godina u Bg-u...kako stoje stvari sigurno ću i ostati tu gde sam...
al kad me neko pita odakle sam....bez razmišljanja se izjašnjavam ko Leskovčanka...

Bejbi, pa ti i ja smo onda u neku ruku zemljakinje:D
Ako bih se precizno izjasnjavala bila bih Crnotravka :) Ali jos su mi babe i dede s obe strane sisli s Cemernika u Leskovac, tu su rodjeni moji roditelji...pa su se oni preselili u Nis - tu sam rodjena ja, i odatle sam zbrisala za Bg (matorci su bili neko vreme sa mnom pa se vratili). I sad kad me neko pita odakle sam...sta da mu kazem a da ne objasnjavam od Kulina bana :think:
Najludje je sto kad odem u Nis, totalno se opusteno saltam na tamosnju varjantu govora, moja jaca polovina oce da umre od smeha, i stalno mukica pokusava da me imitira.... Al ne moze to svako :mrgreen: A ne mogu u Bg-u, kad pricam s ljudima odavde, majke mi, ne mogu - trazili su od mene 1000 puta, ajde, ajde da te cujemo, i ja ne mogu, bas moram da se napregnem i razmisljam. Da li je to zato sto nemam adekvatnog sagovornika, pojma nemam. Kad me tako teraju gresim sirota u pokusaju da ispadne po niski, pa lupim "nesto izmedju" i onda me tek satru od zezanja (dipl.filolog :zcepanje:). ***** beogradske :sad2:
A od svih nabrojanih mesta, najvise volim svoju planinu i Bg. Sada mi je ok da odem i u Nis i u Leskovac, ali mislim da ipak ne bih volela da zivim tamo. Nekako su mi skuceni i svako svakog zna. Mislim da dosta zavisi od karaktera - moja rodjena sestra ne moze da svari Bg, njegovu ogromantnost, guzvu, ubrzanost. To je smara. Da nije u Nisu, uvek kaze volela bi da zivi u Novom Sadu. I sta sam ono htela reci a da ima veze s piletovom temom:rumenko:...

Pa to je stvar politike, to sto zemlja nije iskoriscena na pravi nacin, a za to su krivi svi koji zive u Srbiji, jer svi su direktno ili indirektno dali odobrenje.
Mozes da mrzis, ne volis ili da se ljutis na pojedinca, ali da nekoga pljucnes, bez prethodnog poznavanja, samo zbog mesta rodjenja.....generalizacija....(ne ti konkretno).

...ako hocemo da promenimo sistem trebalo bi najpre da promenimo deo po deo sistema...ja glasam za takvu varijantu, mic po mic...svako sebe pa tek onda vrh, u suprotnom mozemo menjati vrh do besomucnosti ako se delici sistema ne promene nece biti temeljne promene...glasam za slobodu kretanja, cirkulacija u milion i jednom pravcu bi bila moj izbor...

Back