već sam 7 godina u Bg-u...kako stoje stvari sigurno ću i ostati tu gde sam...
al kad me neko pita odakle sam....bez razmišljanja se izjašnjavam ko Leskovčanka...
Bejbi, pa ti i ja smo onda u neku ruku zemljakinje

Ako bih se precizno izjasnjavala bila bih Crnotravka

Ali jos su mi babe i dede s obe strane sisli s Cemernika u Leskovac, tu su rodjeni moji roditelji...pa su se oni preselili u Nis - tu sam rodjena ja, i odatle sam zbrisala za Bg (matorci su bili neko vreme sa mnom pa se vratili). I sad kad me neko pita odakle sam...sta da mu kazem a da ne objasnjavam od Kulina bana
Najludje je sto kad odem u Nis, totalno se opusteno saltam na tamosnju varjantu govora, moja jaca polovina oce da umre od smeha, i stalno mukica pokusava da me imitira.... Al ne moze to svako

A ne mogu u Bg-u, kad pricam s ljudima odavde, majke mi, ne mogu - trazili su od mene 1000 puta, ajde, ajde da te cujemo, i ja ne mogu, bas moram da se napregnem i razmisljam. Da li je to zato sto nemam adekvatnog sagovornika, pojma nemam. Kad me tako teraju gresim sirota u pokusaju da ispadne po niski, pa lupim "nesto izmedju" i onda me tek satru od zezanja (dipl.filolog

). ***** beogradske

A od svih nabrojanih mesta, najvise volim svoju planinu i Bg. Sada mi je ok da odem i u Nis i u Leskovac, ali mislim da ipak ne bih volela da zivim tamo. Nekako su mi skuceni i svako svakog zna. Mislim da dosta zavisi od karaktera - moja rodjena sestra ne moze da svari Bg, njegovu ogromantnost, guzvu, ubrzanost. To je smara. Da nije u Nisu, uvek kaze volela bi da zivi u Novom Sadu. I sta sam ono htela reci a da ima veze s piletovom temom

...