Žene i muške političke teme

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kad muškarci u društvu počnu o politici vi

• kikoćete se i skrećete pažnju na sebe jer vas politika ne zanima

glasova: 0 0,0%
  • raspravljate se ravnopravno

• sa ženskim delom u zapećku sobe pričate o deci, Lidlu, čizmicama

• slušate ih s pažnjom i divite se njihovom poznavanju prilika, analizi uzroka i predviđanju posledica

• Ukupno glasova
    2
Primetila sam da žene slabo učestvuju u političkim temama.

Zašto je to tako?

Sto bi kazala moja drugarica "imam pametnija posla":).

Sta znam, meni leze politicke teme...od pelena sam volela istoriju...i dan danas radije biram istorijske knjige nego romane.
Naidje mi da mi se "voli ljubav"...i tada svakako citam mekane teme...ali cesce je ipak da se priklonim istorijskom i politickom stivu.

Ne volim zustre razgovore, sudnice u kaficima, uznemiravaju me glasne rasprave i tvrdi stavovi u stilu ko duze izdrzi i ko vise saigraca prikupi za napad. Tada zacutim iako sam svesna da znam vise, pustim.

Kada je sagovornik blag, zaista uzivam da razgovaram o istoriji i politici. Uz knjizevnost i umetnost uopste, to su moje omiljene teme i meni najdrazi razgovori.

Sto bi kazala moja drugarica "imam pametnija posla":).

Sta znam, meni leze politicke teme...od pelena sam volela istoriju...i dan danas radije biram istorijske knjige nego romane.
Naidje mi da mi se "voli ljubav"...i tada svakako citam mekane teme...ali cesce je ipak da se priklonim istorijskom i politickom stivu.

Ne volim zustre razgovore, sudnice u kaficima, uznemiravaju me glasne rasprave i tvrdi stavovi u stilu ko duze izdrzi i ko vise saigraca prikupi za napad. Tada zacutim iako sam svesna da znam vise, pustim.
S onima koji ne umeju normalno da razgovaraju nijedna tema nema smisla.
Kada je sagovornik blag, zaista uzivam da razgovaram o istoriji i politici. Uz knjizevnost i umetnost uopste, to su moje omiljene teme i meni najdrazi razgovori.
Pa da, podrazumevala sam razumne sagovornike (što se mene tiče ne moraju da budu blagi).

Politika i moderna istorija su mi super teme ali sam se neko duže vreme baš isključila od aktuelnih dešavanja sve do pitanja litijuma. Tad sam bila u fazonu - samo ne o politici.

Back