buudala
Stara legenda
- Poruka
- 87.276
Retko.Koliko često se dešava u poslu da se gosti potuku?
Poslednji put 2013.
Mnogo se promenilo stanje u kafanama od tada.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Retko.Koliko često se dešava u poslu da se gosti potuku?
Pa zato sto ona svet posmatra kroz kljucaonicu...Nikako da Lule greškom otvori temu u kojoj muškarci nisu crni đavoli več ljudska bića koja vole svoju porodicu, žene i vole i poštuju, koji nisu primitivni i agresivni prema ženama.
Uvek isto, sve najgore.
Iz gomile od 100 izabere onih 4-5, pa neka je i 10 i udri.
Postavlja se pitanje - zašto - a odgovor izgleda svi znamo.
Ништа није ни физичко ни вербално насиље уколико није нанета реална штета.Kratko i precizno: da — to jeste nasilje, ali ne fizičko, već verbalno / simboličko nasilje.
Čak i ako autor subjektivno tvrdi da se „šalio“, objektivni efekat i sadržaj poruke su ono što se ocenjuje.
Ono drugo je ok ali sa ovim se ne mogu složiti. Kako bilo čije pisanije na internetu, mišljenje jedne anonimne, ogorčene osobe, može promeniti ili narušiti moje mišljenje o ženama, moj stav, moj život?svakako jasno je da takvo ponasanje cini ogromu stetu MZ odnosima koji su vec ozbiljno naruseni..
To sto radi je propaganda mrznje a sluzi se metodama terorizma..Ono drugo je ok ali sa ovim se ne mogu složiti. Kako bilo čije pisanije na internetu, mišljenje jedne anonimne, ogorčene osobe, može promeniti ili narušiti moje mišljenje o ženama, moj stav, moj život?
Ovo je na nivou momaka i devojaka koji se ubijaju zbog napada na njih , na internetu. Umesto da jednostavno ne idu više na te stranice. Ili da neko vreme odmore od interneta uopšte.To je žešća patologija. Strašne su to stvari.
da ćaskate u društvu gde muškarci nazivaju drugu ženu npr. svinjom. Ili da žene treba da dobijaju batine i sl.?
Dok domaćinima to ne smeta, čak jedan od njih daje podršku takvom jednom muškarcu jer gošća nije dovoljno ženstvena po njegovom ukusu.
Pre nekog vremena sam napustila jedan takav skup kad je jedan nazvao ženu svinjom koja treba da sačeka ispred zamrzivača (valjda za klanje) iako sam se s njom nešto bila posvađala. Ali mi je bez obzira na to, kao ženi, čoveku bilo neprijatno da uopšte dalje ćaskam u takvom društvu, najnormalnije, kao da je reč o filmovima, kulinarstvu, muzici a ne o najodvratnijoj uvredi i verbalnom nasilništvu.
Pitanje je pre svega za žene, ali ne smeta ni muškarci da pišu
P.S. Nadam se da će supermoderacija, kao telo sastavljeno od žena, prepoznati potrebu da se o ovome priča i da će profesionalno i na nivou voditi temu.
Ali, evo, ja ovde ne vidim nikakav radikalni feminizam. Niko nije rekao svi muskarci, niko nije sproveo neki pljuvacinu, osim po postavljacici teme.Ova i slicne teme plasirane od uvek istih forumasa koji su zapravo zagovornici radikalnog feminizma
nema za cilj nista drugo do pravljenja jaza izmejdu zena i muskaraca...
Za to imaju razradjen ali provaljen sistem u kome krenu lajt navodeci cinjenice i vadeci stvari iz konteksta i onda pefridno menjaju kurs do kraja u kome se uvek validiraju patologijom ..
Ali to sve manje prolazi jer su ljudi sve svesniji i sve manje nasedaju na to...
Dakle muskarci i zene se vole i postuju i cene i uvazavaju i zajedno evoluiraju kroz uzajamnost odnosa u vremenu..
A sa radikalnim feministkinjama nek se raspravljaju nasilcnici... posto im je nasilje zajednicka ljubav i ocigledno jedini pokretac..

Radikalni feminizam izmišljenim lažnim temama podstiče mržnju žena prema muškarcima.
Tema je u rangu "reko' mi jedan čovek da si pe*der" koji čovek? Znaš ti koji![]()
Ovo je najteži slučaj "izdaje" kad te supružnik ne zaštiti nego ćuti.3. E, ovo je bas odvratno.
Treci dan posto sam izasla iz porodilišta: imam komplikaciju rane sa carskog, lezim u bolovima, bivsi muz sve oko kuce, mene, bebe, ljubimaca, pakao. Dolazi njegov uvazeni otac sa naredbom da se spremi rucak za sutra za njegovog brata sa porodicom, svi ce oni doci da vude bebu. I pored mog odbijanja da se to desi, moj bivsi muz cele noci sprema taj rucak, ja mu Jos onako nikakva pomazem, jer smo dva debila, sutra oni svi dolaze, sedaju, zaseli, goste se, ja lezim na trosedu, bivsi ih sluzi, beba spava. Bivsi svekar i njegov brat razgovaraju kao da nisam uopste prisutna. - izvalila se snajka, nasla pa zasla...- kod mene bi ona sad vodu sa potoka nosila, ako nema potok onda iz maksija ja ha ha (i zena strica umire od smeha) - a kakva joj majka, nista je nije naucila, nju (ime mog oca) nije tukao, pa sve ispustili..
Samo sam pitala bivseg ima li sta da Kaze, jer ako nema, ja Cu.
Pomogao mi da odem do deteta i ostao sa nama u sobi. Nista im nije rekao.
Dosli su opet svi za par nedelja, kao da se nista nije desilo. Zbog tog beskicmenjastva mog bivseg smo se i rastali.
O, da. Ima zlih ljudi, a kombinacija zao i primitivan je najgora moguća.
Konkretno se to samo luletu dešava svaki dan vrlo zanimljivo ali za psihologeNe, tema ne podstiče mrznju zena prema muskarcima, nego govori o jednom fenomenu samo koji se desava kod nekih muskaraca. Ako kazes prema muskarcima, onda kao da priznajes da svi muskarci to rade i to opravdavas, a ovde uopste nije tako. Dodatno, ispada kao da nista ne treba da komentarisemo, a vi mozete sve da radite. Jer, ako komentarisemo lose, mi navodimo na mrznju, a ne oni koji su sami izvor nase reakcije na istu. Svasta.

Ma nije, evo navela sam par primera gde se i meni desilo.Konkretno se to samo luletu dešava svaki dan vrlo zanimljivo ali za psihologe![]()
Ma ne, ne bih Isla tako daleko. Nije on cutao nikakvog saucesnistva radi niti je delio njihovo misljenje, pa ne bih mi dana provela sa njim da je tako a ne skoro deceniju. Ne bih dete imala sa nekim takvim.Ovo je najteži slučaj "izdaje" kad te supružnik ne zaštiti nego ćuti.
Kad se trpi verbalni nasilje, posebno od strane čopora, ćutanje drugih se u tom trenutku psihološki doživljava kao saučesništvo (što u suštini i jeste, ne postoji džabe krivično delo prećutkuvanja zločina, samo što je ovo psihološki, ali je obrazac sličan).
I džaba posle reći "Ja to ne mislim, pusti ih, ja nisam takav" psihološka šteta je napravljena, poverenje izgubljeno, javlja se tihi prezir.
Ma ne, ne bih Isla tako daleko. Nije on cutao nikakvog saucesnistva radi niti je delio njihovo misljenje, pa ne bih mi dana provela sa njim da je tako a ne skoro deceniju. Ne bih dete imala sa nekim takvim.
Komplikovanije je. Dete narcisa. On je imao blokade da se ocu suprotstavi, za bilo sta, nije tu nista licno do mene.
Pokusavala dugo da mu pomognem, odbijao strucnu pomoc, kad smo nas dvoje sve ok, cim se umeša njegov otac (ili sestra, ista kao otac) sve pada u vodu. Jedan primer: insistiranje da u bolnicu sa klincem bebom lezi baba, a ne ja, msm ja sam, ali pakao koji prolazim jer mi dete bolesno sa dodatnim paklom njihovim, pa recimo dogovorimo se da odemo na planinu na par dana i uvece pred polazak mu tata Kaze ne moze, i on sve otkaze, pritom place i izvinjava mi se, ali otkazuje...ima primera koliko zelis.
Mislim, pomagala sam mu koliko sam mogla sve dok nisam dosla do toga da je pomoc potrebna i meni i onda sam sklonila i sebe i dete iz te sredine. Oni i dalje uticu na njega, sta Cu mu ja, odrasla je osoba.
Ali, evo, ja ovde ne vidim nikakav radikalni feminizam. Niko nije rekao svi muskarci, niko nije sproveo neki pljuvacinu, osim po postavljacici teme.
Necu da ulazim u prethodne diskusije kojima nisam svedocila, nevezano za njih zaista se desava da muskarci zlurado i cak odvratno komentarisu zene. Desava se i obrnuto, da.
Istina je i da nikom ne mozemo zabraniti da govori, uvek ce biti budala i zlih ljudi, ali eto tema je ok sa akcentom na sta raditi u takvoj situaciji.
Ja npr. nisam znala da sam radikalna feministkinja dok nisam došla na ovaj forum.Ovi ne bi znali sta je radikalni feminizam ni kad bi ih **** u guzicu
To što ti živiš svaki dan mizogi iju i nasilje po meni nije normalno. Ili si autodestruktivna osoba pa tražiš takvo društvo?Ja npr. nisam znala da sam radikalna feministkinja dok nisam došla na ovaj forum.
Ali pošto je ovde mantra da je svaki stav koji je protiv mizoginije i nasilja rADikALni fEmiNizAm, odlučila sam da budem radikalna feministkinja.![]()
Ništa od toga.To što ti živiš svaki dan mizogi iju i nasilje po meni nije normalno. Ili si autodestruktivna osoba pa tražiš takvo društvo?
Approved!Ja npr. nisam znala da sam radikalna feministkinja dok nisam došla na ovaj forum.
Ali pošto je ovde mantra da je svaki stav koji je protiv mizoginije i nasilja rADikALni fEmiNizAm, odlučila sam da budem radikalna feministkinja.![]()