Žene, da li vam je neprijatno

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lule

Veoma poznat
Poruka
13.391
da ćaskate u društvu gde muškarci nazivaju drugu ženu npr. svinjom. Ili da žene treba da dobijaju batine i sl.?

Dok domaćinima to ne smeta, čak jedan od njih daje podršku takvom jednom muškarcu jer gošća nije dovoljno ženstvena po njegovom ukusu.

Pre nekog vremena sam napustila jedan takav skup kad je jedan nazvao ženu svinjom koja treba da sačeka ispred zamrzivača (valjda za klanje) iako sam se s njom nešto bila posvađala. Ali mi je bez obzira na to, kao ženi, čoveku bilo neprijatno da uopšte dalje ćaskam u takvom društvu, najnormalnije, kao da je reč o filmovima, kulinarstvu, muzici a ne o najodvratnijoj uvredi i verbalnom nasilništvu.

Pitanje je pre svega za žene, ali ne smeta ni muškarci da pišu

P.S. Nadam se da će supermoderacija, kao telo sastavljeno od žena, prepoznati potrebu da se o ovome priča i da će profesionalno i na nivou voditi temu.

P.S. Nadam se da će supermoderacija, kao telo sastavljeno od žena, prepoznati potrebu da se o ovome priča i da će profesionalno i na nivou voditi temu.
Naglašavajući ovo potvrđuješ da kao feministkinja očekuješ od administracije da stane na tvoju stranu prvenstveno na osnovu pola (ženske solidarnosti)?
Mislim da ti je to loš potez, ali otvaranje teme na forumu Žene je pravi potez. Administracija ne treba otvoreno da staje ni na čiju stranu.

Naravno da je neprijatno a pre svega nekulturno od strane onog ko se tako izražava.
Da sam u situaciji da budem u takvom društvu gde se žene nazivaju svinjama reagovala bih

Naravno, i ja sam reagovala. Ali kad vidim da domaćinu ne smeta, ono što ostaje je da napustim to društvo.

Jednostavno...nikako ne mogu da nastavim priču, sve i da me ma koliko nervira ta ženska osoba

Čak i kad je uvreda nepersonalizovana, tipa Žene treba da dobiju batine, ne bih mogla da opušteno ćaskam u takvoj sredini a da muškarci recimo ćute na to.

Naglašavajući ovo potvrđuješ da kao feministkinja očekuješ od administracije da stane na tvoju stranu prvenstveno na osnovu pola (ženske solidarnosti)?
Mislim da ti je to loš potez, ali otvaranje teme na forumu Žene je pravi potez. Administracija ne treba otvoreno da staje ni na čiju stranu.
Naravno da ne treba da staju ni na čiju stranu, ko je to uopšte rekao.

Nego, da li ti imaš da kažeš nešto na temu?

Naravno, i ja sam reagovala. Ali kad vidim da domaćinu ne smeta, ono što ostaje je da napustim to društvo.

Jednostavno...nikako ne mogu da nastavim priču, sve i da me ma koliko nervira ta ženska osoba

Čak i kad je uvreda nepersonalizovana, tipa Žene treba da dobiju batine, ne bih mogla da opušteno ćaskam u takvoj sredini a da muškarci recimo ćute na to.
Pametna odluka da napistiš to društvo ..isto bih i ja uradila
Medju muškim šovinistima i mizogenima nije nam mesto

Pametna odluka da napistiš to društvo ..isto bih i ja uradila
Medju muškim šovinistima i mizogenima nije nam mesto
Нисам сигуран да си упућена, Нина. Ово је наставак галаме коју је дотична правила на једној другој теми ( на Љису ) а где су поруке почеле да се бришу. Сад је прешла овде. Наведено је референца на ту дискусију као и на једну другу сада поприлично стару. Извадила је ствари из контекста, пренела на други подфорум и све то представила неупућеним форумашима као засебну тему.

Desila mi se situacija na poslu kad je jedan tip uvredio koleginicu pred velikom grupom, neću da citiram jer je prostački, pritom žena nije čak ni bila tu. Meni se npr. smučio posle toga iako smo on ja bili na istoj strani u tom sporu a ona na suprotnoj.
Rekla sam mu da prestane i da neću da slušam to

Нисам сигуран да си упућена, Нина. Ово је наставак галаме коју је дотична правила на једној другој теми ( на Љису ) а где су поруке почеле да се бришу. Сад је прешла овде. Наведено је референца на ту дискусију као и на једну другу сада поприлично стару. Извадила је ствари из контекста, пренела на други подфорум и све то представила неупућеним форумашима као засебну тему.
U vodnom postu ne piše tako i nema potrebe da se uvlaci ovde bilo kakva prica sa Ljisa...Šta imate na Ljisu resavajte tamo
Ako imaš da napišeš nesto na temu vredjanja i omalovažavanja žena od strane pojedinih ( ne svih jer tema nije generalizacija) muškaraca,.napiši

Back