Alerog
Ističe se
- Poruka
- 2.560
Koliko je godina, ta tvoja granica?
oko 27-28god
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Koliko je godina, ta tvoja granica?
Ali i ovo su mi glupe izreke "izivi pre braka..." bi znacilo da kad udjes u brak nema vise zivota..![]()
moguce ili da im ne muvam muzeve![]()
oko 27-28god
ima zivota, ali ima i mnogo vise obaveza... ja samo znam da ne zelim da mi se dogodi da pomislim za 10 god : e sto nisam uradio ovo...
Pod JEDAN.....DA ..da tako je moja bivsha tashta govorila ..U braku uvek mora neko da povuce vishe ..i nikad nemoze da se izmaeri..ko je koliko doprineo ..u zajednickom zivotu oko kuce dece ..posla i svega ostalog...
Naravno to je tacno pod predpostavkom da su obe osobe korektne pa ko koliko moze ..dobro jes...samo je je bitmno da svako da svoj maksimum...
Ali POTPISUJEM da to naglashavaju osobe koje nisu spremne da daju sebe ..vec ocekuju sve od drugih....i NEMA Omashke da su u 100% posto slucajeva NEkorektne....
Elem ..pod DVA...
Moram da budem kreten i ovo da pricam ali me je tema izuzetno podstakla....
Dakle...Kuvao sam ...peglao...radio generalku..decu svako vece sredjivao...
Ishao u nabavku...Radio u dvorishtu...sve Pola na pola + fizicki poslovi samo moji..(alde..realno..tu nema shta da se deli)...ishao na posao ..vodio decu u obdanishte..pre posla pa ih vracao posle posla...
Zaradjivao...sasvim solidno...i malo vishe od toga...
I nije bila zadovoljna...Ma ne.. bila je potpuno nezadovoljna...Besna....
Godinama sam se pitao shta je ..da nije do mene...
Na kraju sam ukapirao....Ona nikad nece biti Hepy..a kamoli fore forewer...i sama je kriva za to ..i danas joj niko ne valja...
To su potpune gluposti....pune ti glavu...ortodoksnim budalashtinama...
Iako mi svi kazu da sam ustvari ja kriv shto sam joj sve to dopustio....
opet cu ako budem imao priliku...samo..ovaj put..ne sedam godina....
i ne takvoj osobi nadam se Nikada...Ako neka bude O.K.. zashto da ne...(ja ipak ne mislim da su sve iste..)
Ionako nisam sve to radio zbog nje .....vec velikim delom i zbog samog sebe...i shto mislim da tako treba.....
Ne.. nije u tome stvar... negde sam vec pomenula...te zhene su sastavni deo mog zhivota.... zanimalo me je da li zhene generalno vishe dele njihovo mishljenje ili moje?....
Da obično tako pričaju ljudi (ne samo žene) koji su ceo život bacili na određenu stvar, ali bliže se godinama (posebno ova od 45) kada će da polude i, vrlo moguće, da se razvedu, pa će da počnu da pričaju neke druge priče, drugu krajnost..... očekivati danas dobar brak, pre svega - dobrog njega, je prilično budalasto, život je kratak, a sve unutar života je još kraće. Ako hoćeš da nešto traje odseli se u planinu, čuvaj ovce i jedi divlje jagode. A i tu možda odluče da provuku žičaru tako da..... ne znam šta da ti kažem.Sedim pre neki dan sa dve zhene, jedna oko 35, druga oko 45 god. I da ne duzhim, obe su mishljenja da je zheni u braku sudjeno da bude nesrecna, da nije objektivno, chak nije normalno da ochekuje od muzha da uradi neshto u kuci, sve u svemu "tako nam je pisano" od momenta kad potpishemo... i totalno me izvredjaju shto ja ochekujem da on ponekad sebi neshto opegla ili skloni sto,ne daj bozhe opere sudove... skuva??? Pa da li sam ja normalna???? Ono shto mi nikako nije jasno je kako je moguce da one, relativno mlade, zastupaju takvu teoriju....?.. ja sam mislila da je objashnjenje u tome shto su se obe udale sa 17-18 god... da su zapravo dozvolile da ih stave u polozhaj " Ja sam gladan, prinesi,sazhvaci, odnesi,operi" .... naravno, nisam im to rekla,jer mi je zazvuchalo u glavi kao nizak udarac... I na kraju njihov zakljuchak je bio da cu "ostati kod kuce da pletem sede" ako budem "terala po svom"...
Da li je iluzorno ochekivati happily ever after?
Znas sta - zene koje zive kako im odgovara i koje nisu isfrustrirane - niti imaju vremena niti potrebe da razmisljaju kao te tvoje "sastavne" zene.
Meni je vece pitanje sto se ti tangiras oko toga?!
Da obično tako pričaju ljudi (ne samo žene) koji su ceo život bacili na određenu stvar, ali bliže se godinama (posebno ova od 45) kada će da polude i, vrlo moguće, da se razvedu, pa će da počnu da pričaju neke druge priče, drugu krajnost..... očekivati danas dobar brak, pre svega - dobrog njega, je prilično budalasto, život je kratak, a sve unutar života je još kraće. Ako hoćeš da nešto traje odseli se u planinu, čuvaj ovce i jedi divlje jagode. A i tu možda odluče da provuku žičaru tako da..... ne znam šta da ti kažem.
Nisam kompetentna.
Pomešao si uzrok i posledicu. Ako odeš na planinu i živiš sa ovcama, ne možeš ništa da izgubiš. Osim, naravno, ovaca. A to uvek može ponovo da se nabavi.Samoca na planini? Pa pogledaj oko sebe. Nije li toliko njih bas to vec sad? Ne, ne fizicki, iznutra? Mozda nam treba jos jedan pokolj svetskih razmera da bi bilo nekog smisla u stvarima koje izniknu na rusevinama?
Očekivati dobrog njega - za brak..... je budalasto. Šta ti nije jasno?
Žena ima, aj da kažemo pola..... a dobar "on" je, u smislu supruga koji NIJE opisan u uvodnom postu, odmah ili posle 20 godina braka..... prilična retkost, i ranije bio, a sada pogotovo. Okej, sad nije otliko strašno što pije i kocka seali očekivati vernost
ravno je idiotizmu. Očekivati..... jer, valjda sam baš ja srećnica koja će da ga "ubode". Ili ko(ja) god, sa teme...
Pomešao si uzrok i posledicu. Ako odeš na planinu i živiš sa ovcama, ne možeš ništa da izgubiš. Osim, naravno, ovaca. A to uvek može ponovo da se nabavi.
Čovek s kojim provedeš 20 godina (čovek = i žena, naravno) može koliko sutra da ode bez reči. I uglavnom odu. A ako ne odu oni, odeš ti.
Pomešao si uzrok i posledicu. Ako odeš na planinu i živiš sa ovcama, ne možeš ništa da izgubiš. Osim, naravno, ovaca. A to uvek može ponovo da se nabavi.
Čovek s kojim provedeš 20 godina (čovek = i žena, naravno) može koliko sutra da ode bez reči. I uglavnom odu. A ako ne odu oni, odeš ti.