Zena u braku

Razlika u prioritetima.. u proceni vazhnosti,da tako nazovem, nekih sitnica....

situacija:
"Zaboravio si nashu godishnjicu."
odgovor
"Zashto me nisi podsetila?"

..prebacivanje krivice?... ili situacija - ma ko je ovde lud??? :think:

u takvim situacijama nema natezanja ni rasprave. "zaboravis" ti njemu sledeci put nesto sto je NJEMU bitno (jer mu godisnjica ocigledno nije bitna) i samo ladnjaka.
oni dok ne osete na svojoj kozi od price nema vajde;)

u takvim situacijama nema natezanja ni rasprave. "zaboravis" ti njemu sledeci put nesto sto je NJEMU bitno (jer mu godisnjica ocigledno nije bitna) i samo ladnjaka.
oni dok ne osete na svojoj kozi od price nema vajde;)

Pa ok,ali vredi li to nastavljati tako..inatom..ti meni - ja tebi?... zar za toliko vremena neko ne mozhe da shvati koliko je taj datum zhenama bitan ( malo generalizujem,ali teshko mi je da zamislim zhenu kojoj to nije vazhno).. i tu ne mislim na vechere,poklone i shtatijaznam nego jednostavno da se seti.Eto. Samo to. Zar je to previshe?... da li je to preterivanje?...kako se za to iskupiti?..sledece god?...:lol:

Sedim pre neki dan sa dve zhene, jedna oko 35, druga oko 45 god. I da ne duzhim, obe su mishljenja da je zheni u braku sudjeno da bude nesrecna, da nije objektivno, chak nije normalno da ochekuje od muzha da uradi neshto u kuci, sve u svemu "tako nam je pisano" od momenta kad potpishemo... i totalno me izvredjaju shto ja ochekujem da on ponekad sebi neshto opegla ili skloni sto,ne daj bozhe opere sudove... skuva??? Pa da li sam ja normalna???? Ono shto mi nikako nije jasno je kako je moguce da one, relativno mlade, zastupaju takvu teoriju....?.. ja sam mislila da je objashnjenje u tome shto su se obe udale sa 17-18 god... da su zapravo dozvolile da ih stave u polozhaj " Ja sam gladan, prinesi,sazhvaci, odnesi,operi" .... naravno, nisam im to rekla,jer mi je zazvuchalo u glavi kao nizak udarac... I na kraju njihov zakljuchak je bio da cu "ostati kod kuce da pletem sede" ako budem "terala po svom"...

Da li je iluzorno ochekivati happily ever after?

Čekaj, ako dobro razumem, one kukaju na svoju poziciju a s druge strane smatraju da ti grešiš što ne bi prihvatila takav status? Da, slažem se sa postovima ispod, tako negativne osobe ti nizašta ne trebaju. Zašto bi iko uživao u ulozi žrtve?! 'Bem ti balkansko nasleđe! :evil:

Pa ok,ali vredi li to nastavljati tako..inatom..ti meni - ja tebi?... zar za toliko vremena neko ne mozhe da shvati koliko je taj datum zhenama bitan ( malo generalizujem,ali teshko mi je da zamislim zhenu kojoj to nije vazhno).. i tu ne mislim na vechere,poklone i shtatijaznam nego jednostavno da se seti.Eto. Samo to. Zar je to previshe?... da li je to preterivanje?...kako se za to iskupiti?..sledece god?...:lol:

nije nikakvo preterivanje i uopste nije previse. PREMALO JE.
onda kada zena u braku svede svoje kriterijume i ocekivanja na "zar trazim previse", tada je nekako dosla do nule. do patosa.
kao "pa samo za osmi mart ocekujem da me se setis, bla bla..."
HALO, tada je vec oreterala sa eventualnim zadovoljavanjem MRVICAMA. a cak ni tu mrvicu ne dobije.

Cini mi se da je godisnjica braka u pitanju. I, da: ne postoje vazne utakmice.

da, jer sve su jednako vazne:) i ne setite ih se preksutra.
a godisnjice....
evo ja na primer.
meni godisnjice nisu vazne. stvarno nemam odnos prema tim formalnostima. ali mogu d apretpostavim da je zenama u braku to vazno. mada mislim da meni ni tada ne bi bilo. zaista.
ali....
radi se o necem bitnijem ovde sto lezi iza toga.
ISPOSTOVATI nekoga. pokazati da vam je stalo...
znaci, ako mom buducem muzu godisnjice budu vazno potrudicu se da ih se setim. zbog njega. ili bilo sta drugo na sta on stavlja akcenat a za mene su trice. ispostovacu njega kroz to. suprotno bi znacilo nedostatak postovanja, neuvazavanje, ne pridavanje znacaja njemu kao coveku...
ili bilo sta drugo sto jednom vazno a drugome ne. kroz to se razvija odnos i uvazavanje onog drugog. ako toga nema ****** takav brak.

[/B]

da, jer sve su jednako vazne:) i ne setite ih se preksutra.
a godisnjice....
evo ja na primer.
meni godisnjice nisu vazne. stvarno nemam odnos prema tim formalnostima. ali mogu d apretpostavim da je zenama u braku to vazno. mada mislim da meni ni tada ne bi bilo. zaista.
ali....
radi se o necem bitnijem ovde sto lezi iza toga.
ISPOSTOVATI nekoga. pokazati da vam je stalo...
znaci, ako mom buducem muzu godisnjice budu vazno potrudicu se da ih se setim. zbog njega. ili bilo sta drugo na sta on stavlja akcenat a za mene su trice. ispostovacu njega kroz to. suprotno bi znacilo nedostatak postovanja, neuvazavanje, ne pridavanje znacaja njemu kao coveku...
ili bilo sta drugo sto jednom vazno a drugome ne. kroz to se razvija odnos i uvazavanje onog drugog. ako toga nema ****** takav brak.

Mislim da je vaznije "pokazivanje" 364 dana, nego jednog datuma.

Ti si neudati teoreticar. Imaj malo zadrske...

Bem li ga...da nema ovih kalenara u mobilnim telefonima da uneses te vazne datume tipa godisnjice, djendani i tako to, u zivotu se ne bih setila ama bas nijednog takvog datuma. Sopstveni rodjendan bih zaboravila da me drugi ne podsete :lol:
Kad sam otisla u opstinu da vadim vencani list pita me ona sluzbenica kog je datuma brak sklopljen - ja se duboko zamislila, pa, ovaj, hmmmm :think:, mislim da je 20tog tog i tog, i ona gleda u komp, vidi nema, trazi pod imenom i prezimenom i pocne da se smeje, kaze nije 20tog nego 21, vi kao da ste musko :lol:

Back