- Poruka
- 5.837
Da li neko od vas zna za neku ženu koja je bila raspeta na krstu tokom progona hrišćana???
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo je jedna od stvari u kojima s slažem sa Jehovinim svedocima.
То и јесте туга, што би ви атеисти увек пре прихватили идеје свих других верских заједница, макар оне биле и секташке, осим вере на подручју чијег сте делања рођени и живите.
Милостив је Господ, разумеће и све ће опростити.

То и јесте туга, што би ви атеисти увек пре прихватили идеје свих других верских заједница, макар оне биле и секташке, осим вере на подручју чијег сте делања рођени и живите.
Милостив је Господ, разумеће и све ће опростити.
Čovek nije ateista.
A ateisti su poznati po tome da ne prihvataju ideje verskih zajednica.
Tvoj bog, kada bi postojao, svakako bi bio krajnje milostiv, jer trpi da ga ovako brukaš.![]()
Apostol Petar nije razapet na krstu, no je umro od bolesti, verovatno 68. godine.Колико је људи уопште распето на крсту током прогона Хришћана? Ја знам само за Апостоле Петра и Андреја.
bila ona papa jovana, kad bese u 12 veku ako se ne varam pa kad su skontali da je zensko napravili stolicu sa rupom odozdo da provere svakog sledeceg zlu ne trebalo...mada danas sta sve moze da se uradi sa silikonima ni to vise nije sigurno![]()

Ali ja hoću raspete žene-svece, a ne one koje su umrle na porođaju.![]()

Apostol Petar nije razapet na krstu, no je umro od bolesti, verovatno 68. godine.
Brkaš hrišćansku mitologiju i istoriju.
.Procackaj ponovo malo po istoj toj istoriji,pa vidi sta se desilo sa Pavlom.Umro od bolesti. Sledeće pitanje.A tek ti sto poznajes istu to je cudo.Procackaj ponovo malo po istoj toj istoriji,pa vidi sta se desilo sa Pavlom.

Umro od bolesti. Sledeće pitanje.![]()

Ne znam ja šta si ti, niti kako o svom znanju možeš da sudiš ukoliko ne znaš neki sitan detalj iz istorije.A ja mislio odrubili su mu glavu mačem, 65. g. u Rimu. E baš sam neuk.![]()

Protestanske crkve jednim delom smatraju da je apostol Petar zaista živeo i propovedao u Rimu (apostol Marko mu je služio kao prevodilac), ali da je umro na nekom drugom mestu, a drugim delom smatraju da je samo posetio Rim u više navrata, a da je umro negde na Istoku.Although the fact of St. Peter's activity and death in Rome is so clearly established, we possess no precise information regarding the details of his Roman sojourn.
...
The task of determining the year of St. Peter's death is attended with similar difficulties.
izvor:
http://www.newadvent.org/cathen/11744a.htm
2. Korinćanima [12:7-9]
I da se ne bih poneo za premnoga otkrivenja, dade mi se žalac u meso, anđeo sotonin, da me ćuša da se ne ponosim.
Jezek.
Zato triput Gospoda molih da odstupi od mene.
I reče mi: Dosta ti je moja blagodat; jer se moja sila u slabosti pokazuje sasvim. Dakle ću se najslađe hvaliti svojim slabostima, da se useli u mene sila Hristova.
Galaćanima [4:13-14]
A znate da vam u slabosti tela najpre propovedih jevanđelje;
I napasti moje, koja beše telu mom, ne prezreste, ni popljuvaste, nego me primiste kao anđela Božjeg, kao Hrista Isusa.

Drugo, sama hrišćanska crkva tvrdi da apostol Pavle nije bio pogubljen, nego je umro 67. godine, usled bolesti.
izvor:
La Sacra Bibbia, zvanično izdanje Conferenza Episcopale Italiana, Rim, 1974., str. 1048
Crkvena "istorija" je po pitanju apostola Pavla kontradiktorna, pa za godinu njegove smrti se navodi 66. godina (st. Epiphanius), 67. godina (Euthalius) ili 68. godina (st. Jerome). Toliko o pouzdanosti iste.
Apostol Pavle je najverovatnije umro usled bolesti (najverovatnije cistične fibroze), a da je bio bolestan svedoči sam apostol Pavle:
Verovanje da je apostol Pavle pogubljen je samo mit.![]()

Цистична фиброза је болест која се наслеђује аутозомно рецесивно. Најуобичајенија је међу западноевропском популацијама - једна од двадесет две особе пореклом с Медитерана је носилац једног гена за цистичну фиброзу (хетерозигот), што је чини најчешћим генетичким обољењем у овим популацијама.
Карактерише се променама на плућима и панкреасу, где се ствара густи, мукозни секрет који може довести до запушења бронихиола и панкреасних канала, што доводи до честих запаљења и инсуфицијенције ова два органа. Цистична фиброза може довести и до поремећаја осталих органа: семених каналића у тестисима услед чега наступа инфертилитет, поремећаја у систему органа за варење, дијабетеса...
E nek' si mi postavio dijagnozu ' vako sa daljine.
A bil mog'o tak'u dijagnozu postaviti i mom bolesnom ocu? Ako možeš, častim te. Godinama ga vodam po raznim bolnicama i nikako da se lekari dogovore, dal' je 'tica il prasica, tj. da li će umreti od isuficijencije bubrega, isuficijencije srca, angine pektoris ili parkinsonizma.....pa reko da ti presudiš.![]()
Niko nije razapet na krst, već su u vreme Starog Rima najgori kriminalci bili razapinjani na stub u obliku latinskog slova T, pa i sam Isus (ili neko drugi umesto njega, ako je uopšte postojao), a i posle, za vreme progona hrišćana, jako mnogo ljudi odbačenih od društva bilo je razapinjano na mučenički stub, a ne na krst. Ovo je jedna od stvari u kojima s slažem sa Jehovinim svedocima.
.

nemate pojma![]()

Ne znam ja šta si ti, niti kako o svom znanju možeš da sudiš ukoliko ne znaš neki sitan detalj iz istorije.
P.S. Pretpostavljam da će te da gnjavite sa apostolom Pavlom, zapravo načinom na koji je umro, pa da ukratko razrešimo dileme koje imate.
Dakle... pišem istovremeno o apostolima Petru i Pavlu, pošto je njihovo tobožnje stradanje u hrišćanskoj mitologiji istovremeno i na istom mestu.
Hrišćanska mitologija tvrdi da su i Petar i Pavle pogubljeni od strane Nerona 29. juna 64. godine, u toku progona hrišćana. Međutim, egzekucija onih hrišćana koji su proglašeni krvim u vezi požara je izvršena krajem jula i početkom avgusta 64. godine. Pre i posle toga nije bilo nikakvih represalija bilo kojoj grupi hrišćana, bilo gde na teritoriji rimske imperije, bar za vladavine imperatora Nerona.
Koji zapravo zvanični stav hrišćanskih crkava u vezi smrti sv. Petra?
Rimokatolička crkva tvrdi da se o njegovoj smrti ne zna:
Protestanske crkve jednim delom smatraju da je apostol Petar zaista živeo i propovedao u Rimu (apostol Marko mu je služio kao prevodilac), ali da je umro na nekom drugom mestu, a drugim delom smatraju da je samo posetio Rim u više navrata, a da je umro negde na Istoku.
Dakle, ne zna se ni kada ni kako je apostol Petar skončao.
Zbog čega je hrišćanima bitno dokazati da je apostol Petar stradao pod Neronom?
Zato što rimski papa računa svoju liniju vlasti upravo od svetog Petra, a znajući da je apostol Petar bio u sukobu sa apostolom Pavlom i da su njih dvojica predvodili različite grupacije ranih hrišćana, kasniji su hrišćanski istoriografi učinili sve što su mogli kako bi zaživela tradicija o sv. Petru i Pavlu, koji su radili zajedno na osnivaju Vatikana, iako je to u suprotnosti sa istorijskim činjenicama.
No, hrišćanska tradicija ne haje za činjenice, nego pokušava da makar u smrti združi Petra i Pavla, učini od njih mučenike za veru, stradale od strane omiljenog hrišćanskog arhineprijatelja - Nerona.
Puka propaganda, ništa više.
![]()
Dijagnoza nije moja, nego izvora koji sam naveo, a ti se njima obrati.E nek' si mi postavio dijagnozu ' vako sa daljine.
A bil mog'o tak'u dijagnozu postaviti i mom bolesnom ocu? Ako možeš, častim te. Godinama ga vodam po raznim bolnicama i nikako da se lekari dogovore, dal' je 'tica il prasica, tj. da li će umreti od isuficijencije bubrega, isuficijencije srca, angine pektoris ili parkinsonizma.....pa reko da ti presudiš.![]()

Poenta priče je u tome da 3-4 lekara koji imaju mog oca živog pred sobom ne mogu da se dogovore od čega je bolestan. Znači gledaju u njega i ne znaju, a taj tvoj izvor je postavio na neviđeno dijagnozu čoveku koji je umro pra 2000 god.Dijagnoza nije moja, nego izvora koji sam naveo, a ti se njima obrati.![]()