Ti si onaj što onomad napisa kako si kulturan, fin, pažljiv i sve u superlativu?
Ovo sam mogla pitati i u drugim temama povodom tvog obraćanja sagovornicama.
Šala i humor su deo mog načina komunikacije i toga se nikada nisam stideo.
To ne znači da sam prost, vulgaran, nekulturan, niti da ne poštujem sagovornike – posebno ne žene.
Da bude potpuno jasno: ovo nema veze sa nepoštovanjem žena, niti sa bilo kakvim vulgarnim aluzijama. Nemam nikakvog „pitona“, niti mi je namera bila da pravim takve asocijacije. U pitanju je bila igra reči i lagana šala, ništa više od toga.
Volim da se našalim čak i kada je tema ozbiljna, upravo da malo razvedrim atmosferu, da se opustimo, da se igramo i sprdamo u granicama dobrog ukusa. Humor je za mene način da komunikacija ne bude suva, napeta ili agresivna.
Prema ljudima koji se normalno i korektno ophode, uvek sam fin, pažljiv, iskren i dobronameran. Nikada nisam grub bez razloga, niti imam potrebu da vređam ili omalovažavam bilo koga.
Humor ne isključuje ozbiljnost, niti kultura znači da čovek mora stalno da bude krut i bez trunke duha. Postoji jasna razlika između šale i prostakluka, i ona je prilično očigledna kada postoji dobra namera.
Ako nekome moj humor ne prija ili ga ne razume – to je u redu. Ali pogrešno tumačenje šale ne znači da je ona automatski nekulturna, niti da govori nešto loše o mom karakteru.
Nisam nezreo niti neozbiljan zato što umem da se nasmejem i našalim. Neozbiljnost je odsustvo poštovanja i samosvesti, a to ovde nije slučaj.
Ako je nešto shvaćeno drugačije nego što je bilo zamišljeno – nema problema. Ali nema ni potrebe da se iz toga izvlače zaključci o mom odnosu prema ženama ili o mojoj kulturi.