Zena propala kroz pod autobusa

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
Beograd, XXI vek
Žena propala kroz autobus GSP

Jedna žena lakše je povređena kad je propala kroz dno autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), usled naglog kočenja autobusa, javili su beogradski mediji. Situacija u gradskom prevozu u Beogradu je katastrofalna. Od oko 1.200 vozila koja svakodnevno saobraćaju beogradskim ulicama, manje od trećine ih je klimatizovano, međutim, i u takvim vozilima rashladni sistemi najčešće nisu ispravni. Međutim, to nije sprečilo da preduzeće pod ingerencijama gradskih vlasti na čelu sa Draganom Drvosekom Đilasom i Demokratskom strankom, pokrene nove beskrupulozne akte koji su direktno upereni protiv građana Beograda, ugrožavajući njihovo dostojanstvo, pa i slobodu kretanja. S tim u vezi, iz preduzeća "Bus-plus" zapretili su da će uskoro svaki putnik koji uđe na pogrešna vrata u autobuse GSP biti kažnjen i do 75.000 dinara


Kada GSP vozila ne upadnu u neku rupu u asfaltu, ne zapale se, međusobno se ne sudare na šinama, eksplodiraju, ili, pak, ne budu zatrpani snegom iznutra, onda se eventualno može dogoditi da propadnete dok se vozite u njemu.

Naime, jedna žena lakše je povređena kad je propala kroz autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća, usled naglog kočenja autobusa, koji je vozio na liniji 105 i kretao Zrenjaninskim putem, prenosi portal 24sata.rs.

Kako prenose beogradski mediji, žena je tom prilikom zadobila ogrebotine i prevezena je u bolnicu kolima Hitne pomoći.

Nakon objavljene vesti o incidentu oglasili se i GSP "Beograd", koji tvrdi da putnica ustvari nije propala kroz patos autobusa, već je udarila glavom o pod kada je vozač autobusa naglo zakočio. Sreća, pa, njena.

U nastavku saopštenja gradskog preduzeća koje disfunkcioniše pod šapom beogradskog geaka Dragana Drvoseka Đilasa, navode da je putnica lakše povređena, radi se o povredama glave, te su je stoga prevezli na Urgentni centar na dodatna ispitivanja, jer, opšte je poznato, lakše povrede se saniraju urgentno.

Pomenuta nesreća ima i svoj tragikomični momenat. Naime, istovremeno dok Beograđani propadaju kroz natrule podove gradskih autobusa, gradonačelnika Beograda Dragan Drvoseka Đilasa neko je proglasio za menadžera godine na izvesnom Samitu gradova lidera u Dablinu. Očigledno je da oni, koji su mu dodelili takvo priznanje, nisu nikada kročili u Srbiju, kamoli Beograd, svakako ne u neki od GSP antikviteta koji tumaraju prestonicom Srbije i njenim predgrađima.

Photo: Goran Necin

Situacija u gradskom prevozu u Beogradu je katastrofalna. Od oko 1.200 vozila koja svakodnevno saobraćaju beogradskim ulicama, manje od trećine ih je klimatizovano, međutim, i u takvim vozilima rashladni sistemi najčešće nisu ispravni, te više greju nego što hlade. Najkritičnije je u autobusima, njih svega oko četvrtinu od ukupnog broja ima klima uređaj, koji ne funkcioniše ispravno u većini vozila.

Međutim, to nije sprečilo da preduzeće pod ingerencijama gradskih vlasti na čelu sa Draganom Drvosekom Đilasom i Demokratskom strankom, pokrene nove beskrupulozne akte koji su direktno upereni protiv građana Beograda, ugrožavajući njihovo dostojanstvo , pa i slobodu kretanja. Naime, prema najavama iz "Bus-plus" preduzeća, putnik koji posle 15. jula uđe na pogrešna vrata u autobuse GSP može biti kažnjen i do 75.000 dinara. Time se ispostavlja da je nesrećni Beograđanin počinio veći prekršaj, na primer, od vozača koji je prošao kroz crveno svetlo i izazvao udes. Po sumanutim pravilima, putnici će u autobuse GSP smeti da ulaze samo na prednja i zadnja vrata, dok će srednja koristiti samo za izlazak.

Sva osionost i bezobrazluk nadležnih u novoformiranom preduzeću "Bus-plus", koje je uz pomoć odlazeće gradske vlasti DS-SPS-LDP-PUPS-G17plus građanima nametnulo poniženje sistemom naplate prevoza kakav ne postoji ni u jednom pristojnom gradu na planeti, najbolje se očitava u njihovom nedavnom saopštenju gde se navodi da je ova "mera uvedena u interesu putnika, koji redovno plaćaju prevoz".

Photo: Stock

Podsetimo se kakva opasnost vreba tokom transfera vozilima GSP. Sredinom prošle godine, za samo nešto više od mesec dana, u vatrenoj furiji, eksplozijama, ili na sličan način, izbačena je iz stroja čitava mala flota vozila gradskog autoprevoznika:

- 18. jula eksplodirao je i potom izgoreo autobus u Sarajevskoj ulici koji je saobraćao na liniji 53. Prolaznici i očevici svedoče da su se delovi autobusa razleteli po čitavoj ulici
- 18. avgusta u toku vožnje zapalio se autobus 16 u blizini bioskopa "Balkan"
- 23. avgusta zapalio se tramvaj na liniji 7 u Ulici Antifašističke borbe u Novom Beogradu
- 29. avgusta autobus GSP Beograd na liniji 23 zapalio se u Kirovljevoj ulici na Banovom brdu
- 30. avgusta na Južnom bulevaru zapalio se autobus na liniji broj 46
- 05. septembra izbio požar u autobusu na liniji 25 u Ulici Maksima Gorkog 88
- 06. septembra U Krajiškoj ulici kod broja 38 u Zemunu otpao točak od gradskog autobusa i izazvao saobraćajni udes u kome je bilo povređenih


thumbnail.php

files.php

files.php

files.php

 
Kartu do sad nijednom nisam kupio, pored silnih podvala i sumnjivih Apeks/Lanus/Kentkart poslova, propalih firmi sa jadnom investicijom i ogromnim prihodom i ebavanjem oko samog sistema BusPlus, ne pada mi na pamet da im dajem pare svakog meseca
Sistem je bojkotovan u svim drugim državama gde su ga doneli, samo je kod nas opstao kad je narod posran i glup ko ******, uplašen, pa su svi što pre kupili kartu da ih slučajno ne izbaci kontrola

I sad ovaj novi sistem ako ga uopšte uvedu, napraviće samo još veću gužvu
A i ovako se ne mogu proći vrata od mutavih baba koje vrte onu kartu umesto da je drže, pa pola sata ostanu, samo mi još fali red ljudi na jednim vratima umesto na svim
nou fakin vej
 

Back
Top