Žena iz Ohaja ubila majku tiganjem i nožem nakon što je otkrila njenu tajnu na fakultetu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
58.581
Jedna 23-godišnja žena iz Ohaja ubila je svoju majku tako što ju je tukla gvozdenim tiganjem i ubola je desetine puta - jer je otkrila da je mlađa žena izbačena sa koledža.

Sidnej Pauel iz Akrona proglašen je krivim za ubistvo, zločinački napad i neovlašćeno korišćenje dokaza u brutalnoj smrti zdravstvene radnice Brende Pauel (50), saopštilo je tužilaštvo okruga Samit.

„U martu 2020. Pauel je udarila Brendu Pauel u glavu gvozdenom šerpom, a zatim je ubola skoro 30 puta u vrat“, navodi se u saopštenju kancelarije.

Tokom suđenja, odbrana je tvrdila da je Sidnej bolovala od šizofrenije i da stoga ne može biti odgovoran za ubistvo.

Džejms Rirdon, jedan od troje stručnjaka za odbranu koji su postavili dijagnozu, rekao je da je Sidni doživela psihotični slom kada je ubila svoju majku, koju je smatrala svojom najboljom prijateljicom.

1695750754444.png


Šta je ovde pravično rešenje?
 
Ali Silvija O'Bradovič, psiholog kojeg su angažovali tužioci, nije se složila sa dijagnozom i rekla da Sidnej nije ispunjavao zakonsku definiciju ludila u vreme zločina.

O’Bradovič je priznala da Sidnej pati od problema sa mentalnim zdravljem, uključujući granične osobine ličnosti, manipulisanje i anksiozni poremećaj, objavio je Bikon žurnal.

Stiven Pauel, Sidnejev otac i Brendin suprug i baka po majci Betsi Braun pozvali su tužioce da donesu rešenje bez suđenja, navodi se u saopštenju.

1695750881261.png
 
Ali tužilaštvo je saopštilo da želi da odluči porota.

„Sidni je prestala da napada tiganjem, verovatno otišla u kuhinju za nož“, rekao je pomoćnik tužioca Brajan Stano.

„Morala je da promeni oružje i nastavi da je napada“, rekao je on, dodajući da je Sidni izvela smrtonosni napad jer nije želela da njena tajna bude otkrivena.

„Samo nož samo u vrat više puta? To je svrsishodno. To pokušava nekoga da okonča“, rekao je Stano.

Advokat odbrane Donald Malarcik odbio je da komentariše posle presude.

Pauelovo izricanje presude zakazano je za 28. septembar.

Mogla bi dobiti maksimalan doživotni iza rešetaka uz mogući uslovni otpust nakon 15 godina i dodatno vreme za osudu za neovlašćene dokaze.
 

Back
Top