Žena iz Indonezije uspela da se spase iz čeljusti krokodila nakon 90 minuta borbe.

Casual Observer

Legenda
Poruka
50.382

Zver iz vode ščepala ženu: Posle 90 minuta borbe se dogodio neverovatan obrt


Žena iz Indonezije uspela je da pobegne iz čeljusti krokodila nakon 90 minuta borbe.​

ponedeljak, 31.07.2023. | 16:00
873AE27B-D5D8-4D7D-9F3B-5365F87A5DE5.jpeg


Foto: Shutterstock/Willyam Bradberry

Radnica na plantaži palminog ulja Falmira de Hesus (38) skupljala je vodu iz potoka prekrivenog korovom u pokrajini Ketapang u provinciji Zapadni Kalimantan nesvesna da zver vreba ispod lišća. Žena je prišla da natoči malo vode, međutim, krokodil je skočio i odvukao je u potok. Majka dvoje dece vrisnula je za pomoć, a ostali zaposleni su joj pritrčali u pomoć.

Snimak prikazuje nesrećnu ženu kako pluta dok joj se vidi samo glava.Takođe se vidi kako žena polako tone dok krokodil pokušava da je odvuče, a izbuzemljeni radnici motkama udaraju po vodi. Meštani kažu da je krokodil držao preplašenu Falmiru oko 90 minuta. Kolege su se previše plašile da uđu u vodu da ih zver ne napadne, međutim, pomoć je stigla i na kraju su uspeli da zgrabe Falmiru i da je izvuku iz močvare.


Hitno je prevezena u bolnicu sa teškim povredama po udovima.

"Boli me mesto gde me je krokodil držao. Nisam mogla da se oslobodim i postajala sam sve slabija. Mislila sam da ću umreti jer sam padala ispod vode. Ležim u bolnici i još vidim krokodila i osećam ga na svom telu. Veoma sam zahvalna ljudima koji su mi pomogli da pobegnem. Spasili su mi život", navodi Falmira.

Policija je saopštila da je Falmira zadobila duboke ubodne rane na desnoj ruci i nogama.

"Žrtva se spremala da napuni rezervoar za vodu. Odjednom ju je napao krokodil. Drugi radnici su odmah prišli i pokušali da joj pomognu. Žrtva je preživela i odmah je evakuisana u bolnicu. Pozivamo radnike i stanovnike oko plantaže da budu oprezniji", navode iz policije Ketapanga.

Lekari prate stanje povređene žene jer strahuju da bi teški ujedi mogli da dovedu do infekcije.

Indonežanski arhipelag je dom za 14 vrsta krokodila. Veoma je brojna i populacija izuzetno velikih i nasilnih estuarskih krokodila. Zaštitnici prirode veruju da su krokodili oterani u unutrašnjost bliže selima zbog prekomernog izlova koji smanjuje prirodne zalihe hrane krokodila u kombinaciji sa gubitkom staništa zbog razvoja obalnih područja.

Meštani još koriste reke za kupanje i primitivni ribolov i to je dovelo do porasta broja napada krokodila.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2023&mm=07&dd=31&nav_id=2373974

Neverovatno spasenje: žena spašena posle 90 minuta u čeljustima krokodila!
 

Back
Top