Žena ili majka?

Nedavno sam negde napisala, al moram opet da ga pomenem jer
mi je legendaran. Čovek od 55 godina, živi sa mamom. Na kratko
je bio oženjen i žena sa detetom zapali od njega i mame. Dolazi
u dvorište i počinje rečenicu ''Rekla je moja mama da... '' nebitno
šta sledi dalje..
Al meni je ličio na dete od pet godina.. :zcepanje:
postoji i jedan od skoro 45 koji sedne za sto i ceka da mu mama stavi tanjir ispred :mrgreen:

Celi život se plašim da mi buduća snaha ne prebaci kako sam odgajila razmaženog stvora zato pokušavam da ovog mog blesavka osposobim za samostalni život. Na sreću, njegova profesija je već puno uradila po tom pitanju jer je svake sezone u drugom gradu, u drogom stanu, drugoj državi, sam i prepušten sebi. Ne planira da živi u zajednici, hvala Bogu. Ja i ne shvatam te mame koje insistiraju na tome, pa ljudi i meni u ovim godinama treba mir i odmor...

Тема су партнеркине/ови родитељи .. ваљада ?

Чему акценат на свкривима ?!
Kada se radi o njegovim roditeljma, akcenat je na svekrvama. Kada
se radi o njenim roditaljima onda njen otac može biti problem. Jednako
i ženi može da se desi da niko nije savršen kao njen tatica.

Celi život se plašim da mi buduća snaha ne prebaci kako sam odgajila razmaženog stvora zato pokušavam da ovog mog blesavka osposobim za samostalni život. Na sreću, njegova profesija je već puno uradila po tom pitanju jer je svake sezone u drugom gradu, u drogom stanu, drugoj državi, sam i prepušten sebi. Ne planira da živi u zajednici, hvala Bogu. Ja i ne shvatam te mame koje insistiraju na tome, pa ljudi i meni u ovim godinama treba mir i odmor...
One nose šablone iz svoje kuće, tako da šta god da si uradila, nešto
neće valjati. Meni se devojka mlađeg sina često žali i u početku sam
je slušala pažljivo i pokušavala da razumem. Poslednja pritužba je
bila ovakva. ''Ne možete da zamislite šta je uradio!'' ja se odsekla,
mislim šta li je tako strašno mogao da uradi.. ''Igrao je fudbal
u novim patikama!'' :zcepanje:

Pa sam joj rekla da ujutru kad ustane na ruci napiše ''ja nisam
tvoja mama'' i svaki put da pogleda u ruku pre nego što mu bilo
šta kaže.
Šta te briga u čemu je on fudbal igrao! Nek ide u iscepanim patikama,
nek ide bos, nek kupuje patike jednom nedeljno.. njegov problem..
Al ona to ne može. Samo me je u čudu gledala.

One nose šablone iz svoje kuće, tako da šta god da si uradila, nešto
neće valjati. Meni se devojka mlađeg sina često žali i u početku sam
je slušala pažljivo i pokušavala da razumem. Poslednja pritužba je
bila ovakva. ''Ne možete da zamislite šta je uradio!'' ja se odsekla,
mislim šta li je tako strašno mogao da uradi.. ''Igrao je fudbal
u novim patikama!'' :zcepanje:

Pa sam joj rekla da ujutru kad ustane na ruci napiše ''ja nisam
tvoja mama'' i svaki put da pogleda u ruku pre nego što mu bilo
šta kaže.
Šta te briga u čemu je on fudbal igrao! Nek ide u iscepanim patikama,
nek ide bos, nek kupuje patike jednom nedeljno.. njegov problem..
Al ona to ne može. Samo me je u čudu gledala.
Pa verovatno ću i ja imati takve pritužbe ali do sada, uvek sam se slagala sa primedbama devojke moga sina, u pravu je dete sve što kaže za ovu moju cvećku :mrgreen: otprilike je sve to ono što i meni smeta kod njega...

Kakav crni zajednički život sa majkom i ženom, obezbediš bar najosnovnije i mirna kuća.

Iskreno, meni isto da sutra žena parkira majku u stan, vrlo lagano bih potegao rečenicu "biraj između nas dvoje", ako nemam slobodu da sa devojkom budem slobodan zbog trećeg lica, meni ta zajednica ne treba.

Pa verovatno ću i ja imati takve pritužbe ali do sada, uvek sam se slagala sa primedbama devojke moga sina, u pravu je dete sve što kaže za ovu moju cvećku :mrgreen: otprilike je sve to ono što i meni smeta kod njega...
Dobro je samo jednu pritužbu da ne dobiješ. Sve ostalo nek ide svojim
tokom. Recimo, ta što se žali mi je jednom rekla hvala i pitala me je kako
sam postigla to da me on ne zove za svaku sitnicu. Prethodni dečko je
stalno zvao da mamu nešto pita. A ovaj me zove samo da pita kako sam.

Tako.. da se zavisnički odnos sa majkom prekine.. to je jedino bitno..

Zamisli defektoida od muškarca koji umesto svoje žene odabere majku (ili uopšte privrženost primarnoj porodici)

Podseti me to na misao jednog psihologa o kojoj često razmišljam, da ljudi mogu imati desetoro dece a psihološki i dalje biti devci i device
Šta bi ti radila da ti majka postane biljka i ni jedna ustanova ne želi da je primi, a dama ima sve što poželi, kao i dete? Da li bi se okrenula i ostavila svoju majku da umre ili bi pokušala ipak da je spasiš, ne prestajući brinuti i za svoju porodicu? Gde se nalazi u tvojoj glavi taj prekidač kojim svoje roditelje možeš ostaviti jadne i bolesne bez ikakvog kajanja ili griže savesti. Ja taj prekidač nemam, a nisam siguran da bih uopšte voleo sebe i da ga imam.

Šta bi ti radila da ti majka postane biljka i ni jedna ustanova ne želi da je primi, a dama ima sve što poželi, kao i dete? Da li bi se okrenula i ostavila svoju majku da umre ili bi pokušala ipak da je spasiš, ne prestajući brinuti i za svoju porodicu? Gde se nalazi u tvojoj glavi taj prekidač kojim svoje roditelje možeš ostaviti jadne i bolesne bez ikakvog kajanja ili griže savesti. Ja taj prekidač nemam, a nisam siguran da bih uopšte voleo sebe i da ga imam.
onda je to druga tema,niko normalan nece ostaviti svoje bolesne roditelje

Tema, čini mi se, nije kad neko postane biljka.

Zajednički život u gradu nikakvog smisla nema. Na selu svako ima svoje
mesto i značajan je. Prosto možeš da osetiš zahvalnost što je još neko
tu. To je što se prostora tiče. A što se tiče emocija, mnogo je složenije.
Neko može da bude vezan emotivno za mamu i ako živi na drugom
kontinentu i da nije sposoban da izgradi trajne i kvalitetne odnose sa
ženama.
da sve to je tačno. mnogo je lakše čini mi se, ako ne postoji direktan upliv i prisustvo roditelja u bračnim odnosima dece. pišem o životu u gradu
ne poznajem život na selu niti potrebe koje taj život zahteva.
sa decom kao i njihovim partnerima imam veoma korektan odnos bez mešanja u odluke i sve dok je tako razumemo se i razmenjujemo samo lepe emocije
20 dana je maksimum koji mogu da izdržim kad ja idem kod njih u goste ili oni kod mene da se ne unervozim
svi imamo formirane navike i ne odustajemo od komfora koji smo stekli u sopstvenom prostoru.
mačke mogu da pričuvam :lol:

Ja sam taj defektoid, a razlog sam izneo

Ma dobro ako ti je žena neka karakondžula koja ti isisava svetlo iz očiju. Nego ovde mislim kad muškarac ne može da prezupči između privrženosti primarnoj porodici i svojoj porodici. Ima nešto naročito gadno u tome, kao da odbija da napusti dečaštvo i status deteta svojih roditelja, i postane muškarac, muž, otac.

Biraj izmedju mene ili svoje majke u ovoj kući? Još bolje, ne živjeti u istoj kući..
Još crnje, jesu li ti živi roditelji? ..i nije da toga nema, ali to su neke krajnosti, koje nemaju veze sa realnošću.
Ponekad snaha može raditi sve što je u njenim mogućnostima kako bi zadovoljila svekrvu, ona ljubazno razgovara sa njom, daje joj poklone, iskazuje joj poštovanje, ali njena svekrva uvijek stvara probleme, jer ona smatra da će u suprotnom izgubiti sina.

Slučaj..
Samo jednom je moja majka pokušala da vikne na snahu tj moju suprugu i nikada više?
Samo sam joj reekao, majko znaš da te volim ali da li bi ti voljela da tvoje kćerke (a moje sestre) ili unuke imaju takvu svekrvu?
Pogledala me i zaćutala.. vidim, teško joj je a i meni. neko vrijeme nismo pričali ali od tada snaha se poštovala.
Nije to do njih, to je do nas muškaraca. Majka se i dalje voli a žena (supruga) se štiti i brani.
Ne moraju se baš nešto ni voljeti ali neko uzajamno poštovanje mora da postoji.
Tema za idiote koji ne znaju da zive.

Ako si normalna osoba postujes do maksimuma roditelje svoje voljene ili voljenog. Jer su ga rodili odhranili kao sto ces ti tvoje i kao što će tebe tvoja deca voljeti.

Ako iskreno voliš svog dragog ili dragu volećeš SVE što je njeno,njegovo! Pa i djete iz prvog braka ako je imao. Volis ga ako volis celog njega ili nju i sve što oni vole.

U suprotnom to nije ISKRENA potpuna ljuba i kraj priče!

Ako svekrva ili Tazbina to ne poštuje njihov problem. Dao si sve od sebe i neće te nervirati to i doticsti tj ko ih ebe. Bićeš i dalje kulturan jer su rodili TVOJU LJUBLJENU i majku tvoje djece ali te neće doticsti njihova mrznje ili...

Mnogo ovde se pametauje a sve je prosto. Dansd se mnogi zene a nieu zaista kako treba ni voljeli... Jer da jesu bilo bi poštovanja o kom sam govorio....

Uzmu se ne potpuno voleći se a posle se brzo razvedu i onda još mladi jbg a sam i nalaze sebi nesto za sex jer jbg to je neophodno i za zdravlje u zivotu... I tako menjaju partnere kad im dosadi a to je posle nekoliko mjeseci jer nemaju nista sta ih duboko veze, samo sex... Jebulje i ***** kad nesto navataju...

Zato pazite pre nego stupite u brak jeste li ISTINSKI ZA VOLJELI SKROZ tu osobu....

Mogu vam biti idealan primer. Ćer od 28 god profesor je (pmf zsvrsila sa pros ocenom 9. 50), njen sin unuk mi ima 2 god. Sin pravni faks počeo dobro gura.

Ja od svoje 18te sa suprugom, sad mi je 51.

Trudim se i osvezsvam ljubav kao i prvog dana.

Ljubav, porodica narastaj potomstvo!

ZA pametnog nema brige za budalu ne vredi pričati...

Život u braku je lepa igra ako je urediš kako treba.

I da imam i sada prelepu zenu. Bogu fala na svemu

Aj zdravo veseli bili

Back