Žena ili majka?

Neno

Elita
Poruka
21.946
Biraj izmedju mene ili svoje majke u ovoj kući? Još bolje, ne živjeti u istoj kući..
Još crnje, jesu li ti živi roditelji? ..i nije da toga nema, ali to su neke krajnosti, koje nemaju veze sa realnošću.
Ponekad snaha može raditi sve što je u njenim mogućnostima kako bi zadovoljila svekrvu, ona ljubazno razgovara sa njom, daje joj poklone, iskazuje joj poštovanje, ali njena svekrva uvijek stvara probleme, jer ona smatra da će u suprotnom izgubiti sina.

Slučaj..
Samo jednom je moja majka pokušala da vikne na snahu tj moju suprugu i nikada više?
Samo sam joj reekao, majko znaš da te volim ali da li bi ti voljela da tvoje kćerke (a moje sestre) ili unuke imaju takvu svekrvu?
Pogledala me i zaćutala.. vidim, teško joj je a i meni. neko vrijeme nismo pričali ali od tada snaha se poštovala.
Nije to do njih, to je do nas muškaraca. Majka se i dalje voli a žena (supruga) se štiti i brani.
Ne moraju se baš nešto ni voljeti ali neko uzajamno poštovanje mora da postoji.

Biraj izmedju mene ili svoje majke u ovoj kući? Još bolje, ne živjeti u istoj kući..
Još crnje, jesu li ti živi roditelji? ..i nije da toga nema, ali to su neke krajnosti, koje nemaju veze sa realnošću.
Ponekad snaha može raditi sve što je u njenim mogućnostima kako bi zadovoljila svekrvu, ona ljubazno razgovara sa njom, daje joj poklone, iskazuje joj poštovanje, ali njena svekrva uvijek stvara probleme, jer ona smatra da će u suprotnom izgubiti sina.

Slučaj..
Samo jednom je moja majka pokušala da vikne na snahu tj moju suprugu i nikada više?
Samo sam joj reekao, majko znaš da te volim ali da li bi ti voljela da tvoje kćerke (a moje sestre) ili unuke imaju takvu svekrvu?
Pogledala me i zaćutala.. vidim, teško joj je a i meni. neko vrijeme nismo pričali ali od tada snaha se poštovala.
Nije to do njih, to je do nas muškaraca. Majka se i dalje voli a žena (supruga) se štiti i brani.

najbolji način da se poštuju je da ne žive zajedno.
a ove odnose u kojima se snaje ne podnose sa svekrvama su tako retro jbt

pa ja obožavam ona dva bića što trpe moje sinove iako su njih dvojica apsolutno dva savršena bića..
obožavam ih.

Poslednja izmena:

Slučaj..
ne ziveti ni u istom delu grada :mrgreen:

a ove praistorijske odnose u kojima se snaje ne podnose sa svekrvama su tako retro jbt

pa ja obožavam ona dva bića što trpe moje sinove iako su njih dvojica apsolutno dva savršena bića..
obožavam ih.
zive zajedno ako bas nemaju gde,pa je to poslednja opcija.
najvise se vole ove sto zive najdalje👏🏻

U uvodu sam napisao sve moguće opcije, da žive ili ne žive zajedno da dolaze ponekad, povremeno ili nikad, to sve nema bitan stav u odnosu snahe i svekrve niti je to poenta i srž same teme.

U uvodu sam napisao sve moguće opcije, da žive ili ne žive zajedno da dolaze ponekad, piovremeno ili nikad, to sve nema bitan stav u odnosu snahe i svekrve niti je to poenta i srž same teme.
zavisi kakve su obe.. znam primer gde je svekrva na svoju ruku ulazila u njihov stan i otvarala frizider da vidi dal joj snajka kuva i sta ima unutra..ziveli su u odvojenim kucama ali u istom dvoristu.Krajnji rezultat posle koje godine je bila pretnja njegove majke da ce ostati bez iceg ako ne ostavi zenu jer je ona nije volela,imaju dosta novca.
Sada je u braku sa drugom zenom.

zavisi kakve su obe.. znam primer gde je svekrva na svoju ruku ulazila u njihov stan i otvarala frizider da vidi dal joj snajka kuva i sta ima unutra..ziveli su u odvojenim kucama ali u istom dvoristu.Krajnji rezultat posle koje godine je bila pretnja njegove majke da ce ostati bez iceg ako ne ostavi zenu jer je ona nije volela,imaju dosta novca.
Sada je u braku sa drugom zenom.

Imam i ja druga koji ima 46 i nije se zenio niti ce ikada jer njegovoj mami nijedna ne valja.
Ozenice se kada mu majka umre, ako ga ijedna tada bude htela.

Da, lik ima svoj, momacki stan od 100+ kvadrata u Beogradu, a ima u njemu mamine heklane zavese.

a ove odnose u kojima se snaje ne podnose sa svekrvama su tako retro jbt

obožavam ih.
Zajednički život u gradu nikakvog smisla nema. Na selu svako ima svoje
mesto i značajan je. Prosto možeš da osetiš zahvalnost što je još neko
tu. To je što se prostora tiče. A što se tiče emocija, mnogo je složenije.
Neko može da bude vezan emotivno za mamu i ako živi na drugom
kontinentu i da nije sposoban da izgradi trajne i kvalitetne odnose sa
ženama.

Back