Zen Praznina = Ispunjenost Razuma

• Začetnik teme Začetnik teme ooo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ooo

Primećen član
Poruka
511
Zasto svi koji pomisle na Zen Prazninu smatraju da je to stanje svesti bez ljubavi i pozitivnih osecanja. Zen praznina se dobija odbacivanjem dualnosti ovoga sveta.

Ljubav-Mrznja
Dobro-Lose
Potrebno-Nepotrebno
Ispravno-Neispravno

Onaj koji ocisti svoje srce od necistoce ovoga sveta dostize besmrtnost. Nije li to ustvari i ono na cemu se i zasnivalo ucenje Isusa Hristosa. Nije li on govorio o tome da se mora posedovati srce deteta a razum mudraca. (Budite lukavi kao zmije, a bezazleni kao golubovi).

Voleo bih kada bi ljudi shvatili da im je potrebno ucenje i duhovni napredak u smislu ciscenja od grehova (gresaka pred sopstvenom savescu), odbacivanje robovanja strastima i pozudama, prevazilazenje irealnih strahova, odsustvo zavisti, pobedjivanje pohlepeskromnoscu. Nije spas u Instituciji kao sto je crkva vec u instituciji u sopstvenom srcu svakog coveka. Crkva oduzima coveku snagu i pripusuje je sebi umesto da nauci coveka da jo on sam izvor snage i da je sila Bozija u njemu, i da zavisi samo od njegove svesti i cednosti.

Pitajte se zasto Bog spaja ucenja, Zasto se sve religije moraju spojiti u jednu, ako zelimo totalno oslobodjenje od robovanja materijalnom svetu. Pitajte se zasto vise nema Svetih ljudi medju nama koji svojim pogledom mogu pomerati planine. Gde su ljudi koji su iznad proslosti, sadasnjosti i buducnosti. Gde su besmrtnici naseg vremena??????

Vreme je proslo, vec 2000 godina. Um i razum covekov su evoluirali. Postali su brzi, napredniji, nauceniji. Zasto ljudi ne shvate da je i sa tim u skladu potrebno menjati i ucenja religija.
Nauka je dokazala postojanje NUKLEUSA. Najsitnijih cestica u univerzumu. Svaki nukleus sa sobom nosi informaciju o proslosti, sadasnjosti i buducnosti. Nosi informacijku o nastanku zivota, o skladu i harmoniji svih stvari koje nas okruzuju. Dokazano je, Kirlijanovom metodom, da Aura(energetsko polje oko coveka postoji). Snimljeni su energetski centri na coveku. Svaki od tih centara nosi u sebii nukleuse sa odredjenim informacijama. Nisu li Indijski ucitelji o tome govorili 1000 godina pre Hrista? Nije li vreme da spojimo ucenja, zarad napretka.
Ne mislite li da je vreme da nastavimo svoju evoluciju, nije li vreme da nastavimo da se svesno probudjujemo? Ne govori li nam Taoizam o ciklicnosti i promenjivosti svih stvari u univerzumu. Ne govori li o tome da je samo ljubav nepromenjiva jer je van vremena i prostora. Ne govori li nam alhemija o nacinu na koji se misao pretace u delo? Eter u Materiju? Ne govori li nam metafizika o harmoniji fizickog i duhovnog sveta?
Ono sto je nas zadatak kao individua, jer pored nase drustvene i univerzalne forme, to je jedino nase licno, to je mesto gde smo sami, da konacno otvorimo svoju svest i prestanemo da se svadjamo. Svadjamo oko toga da li jaje treba razbiti sa donje ili gornje strane i shvatimo da je to jaje sastavno deo nas svih. Rec je najnesavrseniji oblik komunikacije, ona je omotnica misli. Pocnimo, pricati mislima, jer to je nas govor od nastanka sveta. Ne rec kao uoblicena forma, vec kao spoj, misli i osecanja. Radimo na sebi, na svom duhovnom bicu, cistimo svoje telesno, duhovno i dusevno telo od nepotrebnih stvari i prihvatimo univerzalno bice koje nema forme. Prihvatimo svojim srcima univerzalnu ljubav. Prihvatimo je culima, mislima i osecanjima. Ne radimo vise na rasclanjivanju sebe vec na sazimanju, vratimo svoje istinko bice u sebe i nacicemo tajnu sopstvenog nezadovoljstva. Zivimo u ljubavi i ljubav ce ziveti u nama.......

Hvala vam sto postojite i sto pomazete drugima da postoje.....
Neznam zasto sam ovo rekao, ali ne moze da skodi. :D

Isus je za sebe rekao da je on PUT, ISTINA i ZIVOT.
Ne znam kakve bi koristi imao od toga da laze. A ako ne laze onda JEDINO slediti njegov primer zivota obecava i nesto vise od ovog bednog zivota kakav je ovaj sada.
No svaka podrska 'sa strane' ako je pozitivna nije na odmet. :wink:

*Mihal*:
Isus je za sebe rekao da je on PUT, ISTINA i ZIVOT.

U potpunosti se slazem sa tim. Samo da li iko vidi njegovo pravo lice. Videti istinu znaci i sam biti ISTINIT, videti put znaci i sam imati PUT,videti zivot znaci i sam imati ZIVOT. On je to govorio iz svog Bozanskog Ja, Iz onog Ja koje svako od nas ima. Pronikni u sebe i u svoje srce i videces svoj put, svoj zivot i svoju istinu. Videces "Hrista" u sebi jer to je stanje duha, stanje svesti u kome je on bio i iz kog je on govorio sve sto je govorio....
Mada naravno to stanje svesti je nekome lako a nekome testko dostici i zadrzati i nije naodmet otici u neki manastir i tamo zatraziti pomoc od pravih mudraca, ali cak i tamo je tesko naci pravog......

Back