Zemlje Kvinte znale šta se događa

Halix

Elita
Poruka
16.206
Zemlje Kvinte znale šta se događa

4. januar 2011. | 08:22 | Izvor: Politika, Tanjug

Beograd -- „Zemlje kvinte" gotovo sigurno su znale za trgovinu organima na Kosovu jer su imale informacije, sredstva i iskustvo u radu sa OVK, kaže Džerard Galuči.

Prema njegovim rečima, zemlje "kvinte", a naročito SAD, sve su stavile u ruke Hašimu Tačiju i nemaju neku prihvatljivu alternativu za njega.

Bivši američki diplomata i regionalni predstavnik UN za sever Kosova smatra da su SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Italija, morale da znaju o onome što piše u izveštaju Dika Martija.

"I bez obzira na to šta je istina o trgovini organima, svi znaju da se postavljalo pitanje umešanosti nekih od najviših lidera u međunarodni kriminal i korupciju...Međunarodni zvaničnici su prelazili preko problema da ne bi izazivali Albance. Udovoljavali su im kako ne bi pravili veće probleme", rekao je Galuči u intervjuu "Politici".

Primera radi, prema njegovim rečima, "opšte je poznato da su sa svojim težnjama za stvaranje velike Albanije, Albanci često bili pretnja regionalnoj stabilnosti - sve dok nisu dobili svoj put na Kosovu".

Što se političkog uticaja tiče, naveo je on, stvar je jasna: kao što su mnogi primetili, izveštaj prikazuje Kosovo i njegovo rukovodstvo u veoma lošem svetlu.

"Mislim da će, već zaustavljeni proces priznanja Kosova, ostati zaglavljen, a politički položaj Beograda u bilo kom dijalogu s Prištinom će biti jači", smatra Galuči.

Prema njegovim rečima, zemlje "kvinte", a naročito SAD, sve su stavile u ruke Hašimu Tačiju i nemaju neku prihvatljivu alternativu za njega.

"Iz nekih razloga, možda zbog toga što ga je teže kontrolisati, nisu ništa učinili da pomognu Ramušu Haradinaju, koji je autentičan lider kosovskih Albanaca i pametniji je i pragmatičniji nego većina drugih. Ali neki veruju da Amerikanci stoje iza nastojanja da se on drži van Kosova", naveo je bivši američki diplomata.

On je zapitao koga još "kvinta" može da nađe kako bi držala kosovske Albance pod kontrolom i ko bi pevao njihovu pesmu?

"Zato mislim da će Tači 'preživeti' kao premijer kako bi se izbegli nemiri. Ali, ovi navodi (iz izveštaja) mogu da dovedu do toga da se zapadni Evropljani konačno suprotstave američkoj tvrdoj liniji prema Srbima. Čini se da bi barem neki od njih, verovatno ne i Britanci, bili spremniji za kompromis s Beogradom, uključujući i specijalni status za sever", kazao je Galuči.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=01&dd=04&nav_id=483556

Ko sa djavolom tikve sadi....
 
Poslednja izmena:
čuj znali....pa ta zločinačka banda iz nato pakta je sama i učestvovala u zločinima protiv Srpskoga naroda........nego znala je to i banda dosmanliska.....verovatno su tražili da se još bombarduje moja zemlja ne bi li uništili tragove zločinačkog udruženja........sakrili tragove........i još se naša stoka sitnoga zuba šatro iščuđava.......iznenađeni hebote.......pa još najavljuju saradnju sa tim istim zlotvorima kako sa otetog dela Srbije tako i sa zločincima sa usranog zapada......
 
Ове животиње не би ни могле да касапе по Србској земљи да нису имале финансијску,војну и сваку другу помоћ из иностранства.
Сви то знамо.
...Али ,треба и јавно изговорити да тај страни фактор подржава и Демократску странку,СНС,Г17 (Унију региона) и друге антисрпске организације,које су ослобађале шиптарске монструме из српских затвора.

Овде имамо удружени злочиначки пројекат који траје и даље.


ЗА АЛБАНСКУ ТРГОВИНУ ОРГАНИМА СРБА ЗНАЛЕ И САД И БРИТАНИЈА И НЕМАЧКА И ФРАНЦУСКА И ИТАЛИЈА!


Земље “квинте” - САД, Велика Британија, Немачка, Француска и Италија, како каже амерички дипломата и регионални
представник УН за север Космета Џерард Галучи, готово сигурно су знале за оно што је наведено у извештају Дика Мартија о Космету, јер су имале информације, средства и дугу историју рада са ОВК.

“И без обзира на то шта је истина о трговини органима, сви знају да се постављало питање умешаности неких од највиших лидера у међународни криминал
и корупцију…

Међународни званичници су прелазили преко проблема да не би изазивали
Албанце. Удовољавали су им како не би правили веће проблеме”, рекао је Галучи.

Извор: вести-онлајн

Naši ,,prijatelji" iz bezalternativne EU.
 
ramus haradinaj alternativa taciju z:D

to je kao da kazes da je ante pavelic alternativa hitleru*** ***

Zar bi i to bilo neko cudo ?

Ispostavilo se da je "g - din H. uspesniji u resavanju problema i radnih zadataka na terenu od g - dina Tahija" ...


A G - din "Ahilova - tetiva " ce da "obavi razgovore samo sa legitimnim predtsavnikom " , jer "EU nema aljternativU" .

 
Poslednja izmena:

Back
Top