Zemlje koje su priznale Kosovo

Samoa priznala Kosovo
Autor: Beta | 16.09.2008. - 08:47

Pacifička ostrvska država Samoa priznala je Kosovo, čime je postala 47. država koja je prihvatila nezavisnost vlade u Prištini od Beograda.

"U Ministarstvo spoljnih poslova Kosova je oko 19.30 stigao faks kojim je država Samoa zvanično priznala Republiku Kosovo", saopštilo je sinoć to ministarstvo.
Nastavak teksta ▼

"Verujemo da će nezavisnost Kosova naići na još veće priznanje, što bi pomoglo da se završi sukob iz 1990-tih godina koji je naneo štete Zapadnom Balkanu i da će se stabilizovati region", navodi se u noti koju je potpisao premijer Samoe Tuilaepa Lupesoliai Sailele Malielegaoi.
Samoa je država u južnom delu Pacifika koja je 1. januara 1962. godine postala nezavisna od Novog Zelanda.

Главни град Апиа Службени језик самоански, енглески Влада Парламентарна демократија - О ле Ао О ле Мало Тупуа Тамасесе Тупуола Туфуга Ефи - Премијер Туилаепа Саилеле Малиелегаои Независност: од Новог Зеланда 1. јануар 1962 Површина - Укупно 2.831 km² (174.) - Вода (%) 0,3 Становништво - 2005. 185.000 (185.) - Густина 65/km² ++++++++++++++++++

slide0006_image033.jpg

Можда треба да пдф политика спојимо са пдф хумор ???

peti ligament:
Sto vise drzava prizna Kosovo, to je sve apsurdnija prica o ulasku Srbije u EU i NATO. Ne vjerujem da ce proces priznavanja Kosova ici tako lako. U sustini najvaznije je da sama Srbija ne prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu, da bi kasnije kada bude povoljan trenutak ponovo mogla da otvori to pitanje. Druga stvar sto taj povoljan trenutak nece doci mozda ni u ovom vijeku...

Kad taj trenutak dodje, Albanaca ce biti 5 puta vise a Kosovo ce biti priznato u UN.
Ta prica je zavrsena i treba da se pomirimo sa tim i da priznamo.

kod nas [tv i sl.] se uveliko prica da je grcka spremna priznati kosovo. cak se govori o tome da ce ona pre to ozvaniciti nego li makedonija ili crna gora.
cisto sumnjam. osim na duzi rok. evo, moje pretpostavke sta ce biti: dugorochno, mislim da ce srbija u jednom trenutku shvatiti da je kosovo balast i da su drzavni prioriteti drugi. ili ce biti prinudjena na tu kalkulaciju. u tom smislu, mislim da ce se i dogoditi nesto poput dogovorenog priznavanja od strane rusije, da ce to za par godina i srbija gurati, i da ce zatim naci neki model nekakvog priznanja.

I ja nesto mislim da ce grcite uraditi to prije ... radi dobrosusjedskih odnosa sa Albanijom.
:hahaha: kako da ne

druga procena ide u smeru da kosovo nece moci da funkcionise normalno i da zadovolji socijalne teznje gradjana. to jednostavno ne moze da bude drzava. srbija, ima skoro vekovno iskustvo drzave, pa smo i dalje banana. o albancima znachi da ne govorimo, ma koliko kenyali zajedno price o svetloj uzajamnoj buducnosti.
zato, kada socijalna napetost naraste, a hoce, i kada dodje taj logichni period kada 'nacionalnu' pricu zamenjuje socijalna, doci ce do ideje o ujedinjenju sa albanijom. zbog ekonomskih, zbog voda i mora, infrastrukture...ma x razloga.
to je neminovnost, osim ako ne_znam_koji_globalni_igrach ne bude imao toliko pameti i zelje da to iskontrolise.
cim se potegne za velikom albanijom, doci ce to intervencije srbije i grchke. i eto nama novih zanimacija.

obe varijante su moguce, cak i paralelno

Poslednja izmena:
Samoa priznala Kosovo
Autor: Beta | 16.09.2008. - 08:47

Pacifička ostrvska država Samoa priznala je Kosovo, čime je postala 47. država koja je prihvatila nezavisnost vlade u Prištini od Beograda.

"U Ministarstvo spoljnih poslova Kosova je oko 19.30 stigao faks kojim je država Samoa zvanično priznala Republiku Kosovo", saopštilo je sinoć to ministarstvo.
Nastavak teksta ▼

"Verujemo da će nezavisnost Kosova naići na još veće priznanje, što bi pomoglo da se završi sukob iz 1990-tih godina koji je naneo štete Zapadnom Balkanu i da će se stabilizovati region", navodi se u noti koju je potpisao premijer Samoe Tuilaepa Lupesoliai Sailele Malielegaoi.
Samoa je država u južnom delu Pacifika koja je 1. januara 1962. godine postala nezavisna od Novog Zelanda.
Crna Gora i Makedonija,brzo ce priznati Kosovo.

Crna Gora i Makedonija,brzo ce priznati Kosovo.

Ma moze da prizna ko hoce,bez priznanja srbije nista.......
a i da prizna opet nista,sve americki pritisak............u stvari nebitno nek priznaju sve zemlje sveta,evo amerika brzo i sigurno propada uskoro nece imati za benzin do kosova a kamo;i za intervencije u stvarni i da imaju nece smeti..........a vi nas onda cekajte.......:mrgreen:....u stvari bolje ne.....mislim brinem za tebe :mrgreen:

Можемо ми да се бусамо у груди колико хоћемо, али једно је јесано, КиМ, је све даље од Србије, и признале су га водеће силе света. Једног дана ће вероватно, постати и члан ОУН.

Back