Zemlja kao svemirski brod?

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
277.610
Naša planeta leti kroz Svemir.Ne mislim samo oko Sunca, jer naš Sunčev sistem takođe leti kroz svemir zajedno sa našom Galaksijom.Tamo gde je Zemlja bila pre minut je tačka u svemiru na koju se nikada nećemo vratiti. Ceo Svemir stvoren je kao precizan satni mehanizam u kome se nebeska tela krecu po zakonu inercije.

Samim tim planetu Zemlju možemo da posmatramo kao svemirski brod koji se kreće kroz Svemir ogromnom brzinom, a sa njom i svi mi. Njena posada trenutno broji preko sedam milijardi ljudi. Pored ljudi, posadu sačinjavaju i milioni vrsta životinja i biljaka. Zahvaljujući njima i činjenici da su organizovani u eko-sisteme, naš svemirski brod ima relativno stabilno recikliranje materije, tako da imamo stalan izvor hrane i ne zavisimo od spoljašnjeg snabdevanja kao što zavise svemirski brodovi napravljeni ljudskom rukom. Recikliraju se i hrana koju jedemo i voda koju pijemo i vazduh koji udišemo. Recikliraju se i otpadni produkti našeg metabolizma.

Jedini problem prave prljave tehnologije koje uvodi sam čovek, ugrožavajući prirodne eko-sisteme i savršeni ekološki balans. Čovečanstvo samoinicijativno kvari mehanizme za recikliranje osnovnih životnih potreba na našem svemirskom brodu. Pri tome treba da smo svesni da ne postoje čamci za spasavanje i da uništavajuci ekološki balans na planeti na kojoj živimo, zapravo krupnim koracima idemo ka globalnom samoubistvu.

Našem svemirskom brodu gorivo nije potrebno jer zakoni mehanike koji vladaju u Univerzumu kažu da svako telo koje se kreće teži da nastavi da se kreće sve dok ga drugo telo ne primora da to stanje promeni.

Kao i odela astronauta, naš svemirski brod ima nekoliko zaštitnih slojeva. Nama najbliži sloj je atmosfera koja nam omogućava disanje, koji nas štiti od kosmičke hladnoće i u kojoj sagorevaju meteoriti ,zatim zaštitni ozonski omotač koji blokira sunčevo ultraljubičasto zračenje.Tu je i zemljino magnetno polje kao treci zastitni slij koje odbija naelektrisane kosmičke čestice, pružajuci nam izuzetno moćan sistem zaštite.
Zahvaljujuci svemu ovome nas svemirski brod Zemlja leti po negostoljubivom Univerzumu.Pitanje je dokle ?Mene prilicno tera na razmisljanje ovo da je Zemlja ustvari svemirski brod koji leti po Univerzumu

Da li vas nešto na neki nacin uznemiruje ili tera na razmisljanje a vezano je za Svemir ?
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.