Желудац - текобе (мучнина и бол)

Nebojsa.bg

Iskusan
Poruka
6.388
Мајка ми има 68 год, од априла има болове у желуцу и мућнину неколико је била пута на клиникама примала је инфузију буде мало боље али се текобе врате накод одређеног времена у мањој или већој мери гастроскопија је заказана тек за крај новембра, одлучили смо се на притвану дијагностику данас смо одрадили снимсње пу у привајтној клиници, ево налаза, дијагнозе и терапије да ли може неки савет ако је неко имао искуства, хвала унапред-

пнг.png

Мајка ми има 68 год, од априла има болове у желуцу и мућнину неколико је била пута на клиникама примала је инфузију буде мало боље али се текобе врате накод одређеног времена у мањој или већој мери гастроскопија је заказана тек за крај новембра, одлучили смо се на притвану дијагностику данас смо одрадили снимсње пу у привајтној клиници, ево налаза, дијагнозе и терапије да ли може неки савет ако је неко имао искуства, хвала унапред-

Pogledajte prilog 1598191
pa sta kaze lekar?
sigurno vam nije samo dao nalaz i izbacio vas napolje?!

ja sam pre nekoliko godina imao konstantno mucninu i kiselinu... davali mi neke razne teblete, trajalo to dva/tri meseca. ja se vec bio istripovao da imam rak. na kraju isto radio gastroskopiju i rekli da sam imao malu upalu zeludca (gastritis). kad sam to cuo, rasteretio se psihicki, da imak nisam bolestan da cu da odapnem, i proslo ubrzo samo od sebe.
verujem da mnoge bolesto dolaze "iz glave"! nadam se da je i kod staramajke isto tako...

Pogledajte prilog 1598191
Sad čekate nalaz dal ima helikobakteriju pa nazad po terapiju i rešen problem.

Ako nije stomačna kila i to se rešava endoskopski bez problema

pa sta kaze lekar?
sigurno vam nije samo dao nalaz i izbacio vas napolje?!

ja sam pre nekoliko godina imao konstantno mucninu i kiselinu... davali mi neke razne teblete, trajalo to dva/tri meseca. ja se vec bio istripovao da imam rak. na kraju isto radio gastroskopiju i rekli da sam imao malu upalu zeludca (gastritis). kad sam to cuo, rasteretio se psihicki, da imak nisam bolestan da cu da odapnem, i proslo ubrzo samo od sebe.
verujem da mnoge bolesto dolaze "iz glave"! nadam se da je i kod staramajke isto tako...
pa rekao je da nije ništa strašno dao terapiju i čekaju se rezultati nalaza ali je dodao narodski rečeno da je želudac malo izgreban

pa rekao je da nije ništa strašno dao terapiju i čekaju se rezultati nalaza ali je dodao narodski rečeno da je želudac malo izgreban
Mora postojati razlog,zasto je izgreban.Mora se pronaci uzrok,jer zeludacna kiselina je veoma jaka i moze napraviti jos veci problem,kao na primer Katar na zeludcu,a to je otvorena rana i zacetak cira.Moraju se prepisati pravi lekovi za zastitu samog zeludca.

Heliko ti je najsigurniji test iz izdaha,popiješ čašicu neke tečnosti i duvaš u kesu. To je 100% sigurica iz stolice i krvi je nepouzdan.

100% je siguran iz biopsije tokom gastroskopije.
сад смо тренутно на Златибору па је преглед рађен у Ужицу приватно сад он упућује кад се вратимо у БГ код професора исто приватан преглед наравно то је 8000 само преглед државно здраство фактички не постоји у пракси само на папиру, заказали гастроскопију за крај новембра човек може да умре 3х

Ja sam u beogradu gastroskopiju sa biopsijom platio 18000 din u belmediku pre 8 godina.
У Ужицу је 15 плус налаз биопсије 5 то је мање битно али треба џак пара да се човек лечи на њиховим клиникама, овај професор је на Еуромедику, иста ствар

Poslednja izmena:
Ovaj prvi smanjuje jacinu zeludacne kiseline.Sto je za zeludac dobro,ali za ishranu ne.Ovaj drugi pojacava ucesce zuci na zeludac,sto je potrebno zeludacnoj kiselini da svari hranu.Znaci pobijaju se.Ovaj treci pomaze oporavku zeludacne opne.Tako da,ako joj ne bude gore od ova prva dva,nek nastavi da pije.Nadam se da ce biti sve u redu.

Ovaj prvi smanjuje jacinu zeludacne kiseline.Sto je za zeludac dobro,ali za ishranu ne.Ovaj drugi pojacava ucesce zuci na zeludac,sto je potrebno zeludacnoj kiselini da svari hranu.Znaci pobijaju se.Ovaj treci pomaze oporavku zeludacne opne.Tako da,ako joj ne bude gore od ova prva dva,nek nastavi da pije.Nadam se da ce biti sve u redu.
Пила је неки сличног назива сад ћу наћи у априлу тај се звао гастроперидон њега је баш тешко подносила па су га избацили у мају месецу
надам се да ће ову терапију лакше подносити, хвала на инфо :)

Back