- Poruka
- 1.483
sreca ne postoji.Ispada da čovek ne traži sreću, nego intenzitet. Sreća je tiha.. Ovo je kao kompromis.
sreca je laz, idealizovano stanje nase podsvesti.
jer da nije, ne bi nikad bila nesretna.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sreca ne postoji.Ispada da čovek ne traži sreću, nego intenzitet. Sreća je tiha.. Ovo je kao kompromis.
normalno da su nesrecni. najnesretniji su oni obicno nasmejani koji svaima kazu da su sretni.Možda sreća ne postoji kao trajnost, ali postoje trenuci kada čovek oseća mir sa sobom i svetom oko sebe. Problem je što ljudi od sreće prave apsolutnu vrednost, pa čim nastane bol ili praznina opet poveruju da su nesrećni.
svako reaguje shodno karakteru jer ako bi reagovali na isti nacin onda bi bili hologrami ili zombiji. to je tacno.Sudbina možda određuje okolnosti, ali način na koji nosimo ono što nam se desi ipak nije potpuno van nas. U suprotnom bi posledice ljudskih lomova bile iste, a nisu, odnosno ljudi bi na iste nesreće reagovali isto, a to nije slučaj.
Ne mora biti, ja sam sebe sam često ne razumemNe iskljucujem da je do mene ali ja ovo nista ne razumem.![]()
Ne mora biti, ja sam sebe sam često ne razumem
U svakom slucaju odgovor je : izbor

Ne praktikujem, ali mislim da se i tu ljudi kompletno daju. Bar je tako meni logično (ukoliko tako nešto može da bude logično).Kako ne? Pa tako mnogi funkcionišu. Šta su ti "kres kombinacije" nego to? Na primer.
Čovek traži “dobar osećaj”. Sreća kao takva ne postoji. To su trenuci koji blesnu i nestanu, veselost…Ispada da čovek ne traži sreću, nego intenzitet. Sreća je tiha.. Ovo je kao kompromis.
Izvanredno opisano. Sem zadnjeg dela oko “sudbine”, ali to bi već proširilo temu i odvelo na neku sasvim drugu stranu…normalno da su nesrecni. najnesretniji su oni obicno nasmejani koji svaima kazu da su sretni.
periodican mir kad ti legne jedno lepo na drugo lepo je isto kao periodicna tragedija kad ti legnu jedna na drugu nesrece. to nije sreca ili nesreca nego stanje svesti tog trenutka.
onog trenutka kad pocnes da preispitujes sebe i razlog svojih postupaka koji su ti mozda doneli lepo ili lose u zivotu, ti postjes nesrecna.
razlog je vrlo prost i banalan: niko od nas ne utice na nacin kako poimamo da uticemo na ono sta ce nam se desiti. moze se to braniti raznim doskocicama tipa, e sad cu da skocim sa mosta i zaebem sudbinu, ali ako te ispod mosta ceka alas renato grbic koji te spase, znaci da je nisi zaebala. ili ako te ne ceka niko vec te som kapitalac od 300 kila uvati za nogu i odvuce u mulj i to je isto znak da je nisi zaebala.
Misliš da sudbina postoji?Sudbina možda određuje okolnosti, ali način na koji nosimo ono što nam se desi ipak nije potpuno van nas. U suprotnom bi posledice ljudskih lomova bile iste, a nisu, odnosno ljudi bi na iste nesreće reagovali isto, a to nije slučaj.
si je citala ko andrica?erih from-umijece ljubavi
preporucam.
videce da postoji.Misliš da sudbina postoji?
Okolnosti odredjuju neka pravila, nema sudbine.
Posledice ljudskih lomova su individualne jer smo svi mi različiti i različito reagujemo i doživljavamo iste dogadjaje.
To je bar jasno.
ok, ako je from debil, i ja sam.si je citala ko andrica?
il si samo odala?
from je debil koji je podilazio zenama ko ai sto ume.
a umece ljubavi je za debile.

Ja sam ga čitala u mladjim danima.ok, ako je from debil, i ja sam.![]()

oh, ja sam srecno razvedena vise od 20 god. ali mi sve sto covek pise ima smisla.Ja sam ga čitala u mladjim danima.
Nikakav poseban dojam nije ostavio na mene. Dve njegove knjige sam pročitala na preporuku tadašnje moje psihoterapeutkinje koja me učila “pravilnom zajedničkom životu i vrednostima istog” - a nakon nepuna dva meseca se “srećno” razvela. Toliko.
Možda ja samo ne kapiram te terapeute ko zna![]()
Čitala sam ga jako mlada.oh, ja sam srecno razvedena vise od 20 god. ali mi sve sto covek pise ima smisla.
upravo citam bekstvo od slobode..
e da, recimo ja sam mesu selimovica kao klinka citala kao luda-dervisa sam citala 5 puta u periodu od 15-20godČitala sam ga jako mlada.
A trenutno mi ne prijaju knjige tog tipa. I, generalno, ne čitam, niti sam mnogo čitala takve knjige.
Spomenuh priču te moje tadašnje terapeutkinje jer je upravo ona na tim našim razgovirima govorila o nekakvom pošto poto ostajanju u braku radi očuvanja porodice… u stvari, žena je pričala o svom problemu, ja sam dolazila da nju slušam umesto ona mene…
Vezano za knjige…
U svakoj ćeš knjizi pronaći delić nečega što te dotakne, tako da, nema loše knjige, možda pogrešnog trenutka za čitanje samo.