Želim da kupim kucu-molim Vas podelite iskustvo

Li'l' Bitch

Zainteresovan član
Poruka
154
Na prolece treba da kupim psa za stan.Ne Znam koju rasu da uzmem.Treba mi neko sto ne raste puno i nije previse glasno.Predlozite nesto!Razmisljala sam o Koker spanijelu.Sta mislite?I ako se odlucim za tu rasu,gde bih mogla da ga kupim?Verovatno cu ici u BG da tamo kupim,ali posto nisam iz BG-a recite mi gde imaju pet shop-ovi?
Hvala unapred! :lol:
 
... nisam neki strucnjak za rase pasa, ali znam da su se mnogi zalili da koker- spanijeli jako ,,mirisu''... Negde sam cula da je za stan najbolja pudlica, jer se ne linja (zato se treba sisati) i ima vrsta koje ne rastu puno, cak sta vise neke narastu maksimalno 30- 40 cm u duzinu (patuljaste pudlice)... To je sto se tice stana... Inace meni najdraza ,,vrsta'' su mesanci, a od rasnih vucjaci i beli retriveri... ali veliko je mucenje za neku vecu zivotinju da zivi u stanu, koji joj predstavlja zatvor...
 
Ja ti predlazem patuljastog snaucera.Raste do 35 cm u grebenu nema svoj miris ne linja se,moras samo da ga cetkas redovno i da ga 3 puta godisnje osisas.To je stabilan psic sa karakterom velikog snaucera.Velike su maze i napravljeni su za zivot u stanu.Mozes da mu kupis transp[ortni kavez u kome moze da spava(oko 1000 din) i u kome mozes da ga nosis na izlozbve u goste itd.Cene se krecu od 150 do 300 evra u zavisnosti od kvaliteta.Kad imas vremena otvori www.geocities.com/housekazak tu su crno srebrni a mogu da budu jos i skroz crni biber i so i beli(oni su redji kod nas).
 
Ja sam imala pudlicu godinama...tacno je da se ne linja ALI dlaka svejedno ima po celoj kuci...i to su takve dlake da ne padaju na pod nego nekako lete pa ih ima i pos stolu, i u supi..u mleku...ma neka hvala. Svaka cast pudlicama na pameti i privrzenosti ali sto se dlaka tice... huh! Osim toga zahtevaju previse nege... cesljanje, shishanje... :roll:

Sad imam Zlatnog Retrivera i prezadovoljna sam sa tom rasom. Istini za volju ima i od njih dlaka po kuci... moja mama a i komsiluk (vrata preko puta u hodniku) kazu da ima dlaka na sve strane...ali rasa je stvarno divna.

Ako zelis psa bez dlaka po kuci, probaj Meksickog Golokozog... :lol: ..ma salim se! :wink:
 
Imam dve mačke(jedna ima godinu dana, a druga osam meseci, obe su sterilisane), a nameravam da kupim psa. Šta mislite koja rasa će najbolje da se slaže sa macama, ne bih želela da dovodim svoje ljubimice u opasnost.(Mora da bude manji pas, jer nam je stan mali, a moj muž neće ni da čuje za pudlice, maltezere i slično.)Mislili smo kokera, baseta ili šar-peja. Da li neko ima iskustva sa ovim rasama u odnosu na mačke? :roll:
 
Joj, ja imam pudlu koja "kidiše" na mačke, a nisam je tako učila :( . I moja drugarica ima pudlu koja je u stanju da skače oko drveta 3 sata, ako je na njemu mačka, i da se zavlači ispod kola i da pretrčava ulicu i sve tako... ako tamo postoji mačka. Devojka je razvila senzore za mačke dok šeta psa. A štene od te iste pudle živi sa mačkom. Nema pravila, naravno. Je l imate decu, treba i na to da obratite pažnju pri izboru rase?
 
Pravilo je da nema pravila. Imala sam dva psa, avlijanerku 5 godina i shnaucerku veliku crnu 18 meseci kada sam pokupila macu sa ulice i stavila je u magacin jer nisam smela da je nosim kuci. Mala avlijanerka kada je povedem u magacin bila je potpuno ravnodusna i samo je interesovala macina hrana, a shnaucerka to je bilo strasno :lol: njene radosti nisam mogla da je obuzdam :shock:, a koliko je bila nezna onako velika brkata i bradata uhvati macu i samo joj kroz zube viri macin rep i nista se vise od mace ne vidi. Bila je veoma nezna i maca je se nimalo nije plasila kako se pojavimo maca sama dodje. Imala sam posle problem sa shnaucerkom jer je htela sa svim macama tako da se igra. Druge mace su medjutim veoma neprijateljski raspolezene i takvog psa koji prilazi da se igra mogu veoma da povrede. :wink: :wink: :wink:
 
Senta:
Bordosku dogu.. tek treba da dodje na svet.. oko 10 avgusta.. da li ce premostiti svoju prvu zimu ako ne bude bio u toploj sobi? poz
NEMOJ Da ti padne na pamet da je drziz van tople sobe ili nekog toplog kutka inace si skoro pa ubica :shock: Ozbiljno bice puno malo kuce,za hladnije prostorije. :shock: Ja sam mog psa drzala i kotlarnici dok je bio mali tokom zime,a onda kad je odrastao premesten je napolje,kotlarnica je uspeshno ociscenja :wink:
 
:D :D Dakle, prica pocinje ovako: posle sijamske mace i hrcka klinci su me ubedili da cuvamo i psa (a "dugo" sam se branila...). Medjutim, imamo problema sa odgovarajucim, tj. zeljenim rasama... Prvo su intenzivno hteli mopsa, a onda smo shvatili da je to u nasoj zemlji prilicno retka rasa i da joj je cena srazmerna retkoci... Onda su hteli boston terijera - i prica se ponavlja, doduse nasla sam odgajivacnicu koja ih, navodno, jedina ima kod nas, stupila u kontakt meilom sa vlasnikom, ali na moje pitanje da li, eventualno, mozemo psa kupiti na rate...vise nisam dobila odgovor... Pa dobro, razumem coveka, i on ima troskova...
I sada se nalazimo u corsokaku i molimo sve posetioce foruma da nam predloze odgovarajucu rasu koja treba da zadovolji sledece kriterijume:
- Da je mala, tj. kucna;
- Da je dobrocudna i moze da se navikne na suzivot sa sijamskom macom;
- Da ne trazi preterano duge setnje ili istrcavanja i moze se zadovoljiti sa dvoristem od oko 7ari za setnju;
- Da nema neki prejak, karakteristican miris;
- Da ne trazi posebno komplikovano "odrzavanje" (mislim na svakodnevno cesljanje i sl.);
- Da mu cena "ne lupa po usima", tj. da je pristupacna za jednu normalnu, srednje(finansijski)stojecu porodicu;
- Da nije pekinezer, ni pudlica (izvini Miro-ovo klinci diktiraju).


Dakle UUUPOOOMOOOC!!!
 
I meni je prvo pao na pamet jazavičar, ali se radujem što se javio Espanol koji sa istima ima iskustva...
Pošto vidim da ste skloniji kratkodlakim psima, predložila bih još i baseta koji nije baš mali, ali "ne zauzima puno mesta" :lol: :
Mislim da ni koker španijel nije loš izbor, zatim epanjel breton (ali mu ipak treba malo više šetnje i istrčavanja, što ne verujem da bi pored toliko klinaca u kući bio problem :wink: ), škotski terijer ili "westi" (zavisi da li više volite crnog ili belog) su se takođe lepo pokazali kao kućni psi, tu je i patuljasti, eventualno srednji šnaucer, ali bih ja ipak najtoplije preporučila šetlandskog ovčara ("mini lesi")... Stvar ličnog ukusa i afiniteta.
Bilo šta da odaberete - nećete pogrešiti :wink:
I obavezno javite!
 

Back
Top