Zelim,ali ne mogu da prevarim!

Poruka
15.196
Nije tema ljisovska iako kontekst jeste. Danas sam cula tu recenicu kao ilustraciju primera da osoba a hoce da prevari b jer evidentno fali svasta nesto u toj vezi. Naisao je neko, ali a ne moze. Da li previse voli partnera, plasi se, nesigurna je, do toga nismo stigli! :lol: Poenta teme je da li ste nekada zeleli da nekog povredite, ponizite, izdate u bilo kom smislu,ali da to niste mogli? I da li je to sto ste zeleli bilo zasluzeno i zbog cega? Koji je okvir price?
p.s. Znam da ovde vrvi od bezgresnih koji mrava ne bi zgazili.
p.p.s.s. Pozdrav za onu koja ... zna ona sta :heart:

Poslednja izmena:
Jesam pozeljela, bila takoreci na ivici i nisam...povukoh rucnu. A bas sam htjela...znam i da bi bilo zeljenog efekta na Njega...ali...ja bih u tom mometu likovala,a poslije bih se gadila samoj sebi, a to bi trajalo puuuuno vise od pomenutog momenta...
Sta je u biti odluke ne znam...ali ne kajem se, naprotiv...nadjoh bezbolniji nacin. :)

Nije tema ljisovska iako kontekst jeste. Danas sam cula tu recenicu kao ilustraciju primera da osoba a hoce da prevari b jer evidentno fali svasta nesto u toj vezi. Naisao je neko, ali a ne moze. Da li previse voli partnera, plasi se, nesigurna je, do toga nismo stigli! :lol: Poenta teme je da li ste nekada zeleli da nekog povredite, ponizite, izdate u bilo kom smislu,ali da to niste mogli? I da li je to sto ste zeleli bilo zasluzeno i zbog cega? Koji je okvir price?

Nema tu da ne možeš-nego samo da nećeš...a to su dve skroz različite priče.

Odmah da kazem - nisam bezgresan. Mislim da potreba da se nesto potrazi na drugom mestu proizilazi mnogo vise iz cinjenice da tamo gde si to ti nedostaje nego zbog zelje da se partner povredi ili ponizi. Zasto tvoja prijateljica nije mogla da prevari iako je htela? Mislim da si najvecim delom sama odgovorila. Ima tu i straha, nesigurnosti, ali bih rekao da ona u sustini voli svog partnera, samo toga nije svesna.

:eek:

Pa, ne. Sve koje sam htela da povredim i ponizim uglavnom sam i povredila i ponizila, ali tek pošto su oni mene *******. Što ga jednostavno ne ostavi?

Чекај, не капирам, она хоће другог мушкарца зато што:
а) је привлачи други мушкарац и жели да окуша секс са њим, а та жеља је тако јака да је спремна да руши моралне и емотивне баријере
б) жели да повреди и понизи свог мужа-дечка (кога ''превише воли'' :confused:)

???

na duze staze covek samo sebe moze da povredi tako... moze povremeno da ga dotakne time i da mu narusi samopouzdanje, ali i ogadice mu se u isto vreme. ne, kad zavrsim sa nekim samo se razidjem, ako sam toliko povredjena da hocu da se svetim, mogu i drugacije, ne moram protiv sebe da igram. recimo da se time ne igram, varanje iz osvete je suvise gorko za moj ukus.

Htela sam da prevarim muza, ali nisam imala sa kim niti sam imala konkretan razlog a i mrzelo me da se time bakcem te sam verovatno previdela moguce prilike za to. Nekoliko puta mi je palo na pamet da bih verovatno bila normalnija kad bih ga prevarila u vezi dugoj trinaest godina, nego da sam sve vreme verna. Cinilo mi se da je ta vernost nesto neuobicajeno u odnosu na ono sto sam znala o tudjim ljubavnim zivotima, svi su dozivljavali nekakve zanimljive ''akcione filmove'' bokte, pa mi je bilo malo krivo sto i ja nemam neku dramicu i talasanje u vezi, nego samo ''ravnu vodu''.

Nisam imala zelju da ponizim, povredim partnera i kad nas odnos nije bio odgovarajuci....prvenstveno zbog sebe (ne bih mogla sebi oprostiti da idem protiv sebe), pa onda i zbog postovanja, ljubavi prema njemu...
Nemam nameru ni zelju povredjivati ljude oko sebe, sve dok ni oni ne iskazuju nameru za tim (ovo se odnosi na verbalno povredjivanje..:lol:),...uostalom svako treba da odgovara za svoje postupke i nosi se sa njima...da u vezi nisam zadovoljna razgovarala bih sa partnerom o tome i ulozila svoju energiju u promenu...ako do iste nije moguce doci, razmotrila bih opciju raskida...

Nikada ne cinim nesto sto ni u ludilu ne bih htela da meni bude ucinjeno. Prvi put kad neko pozeli da prevari svog partnera, vec debelo nesto tu nije u redu, bez razlike hoce li biti ili ne prevare.
Zivot zna da bude komplikovan na mnogim poljima, ovo je jedno koje je pod direktnim nasim, licnim uticajem. Sto sebi trositi dane na klimave veze, kad je svet pun muskaraca i zena koje cekaju susret, sa sebi slicnim!

...meni se cini da ona upravo ne zeli da povredi partnera iako svasta nesto nedostaje u vezi, mozda cak tu nema vise ni ljubavi ili se puno toga izmedju njih nagomilalo. Vazna je pobuda potencijalne prevare, da li bi prevarila '"u inat" ili bi prevarila jer joj se svideo neko drugi...
Ukoliko je druga varijanta u pitanju razumem je...sama funkcionisem slicno, i kada ne valja ne mogu da prevarim a nije bas da mi nikada niko drugi nije prosao kroz glavu, naprotiv.
...suzdrzi se covek, prodje momenat a onda mahom rascisti svoj odnos...i naravno kaje se sto nije bio pametniji i uzivao u trenutku...:)

jok ti si :D

prvo, pozeleti nekog je toliko ljudski da stvarno ne znam zasto to mora da znaci da nekom nesto fali, da je nesrecan u vezi i tako to...
gupost...
dalji koraci koji se preduzimaju opet imaju veze samo sa karakterom/licnoscu.cime god osobe, opet ne mora sve da ima veze sa onim s kim je...

kod tebe bre sve u paru....daj odvoj se malo i videces da stvari koje ljudi rade-rade samo zbog sebe...
i kad je neko s tobom, s tobom je zbog sebe a ne zbog tebe :lol:
stoga i odluka koju je doneo (da te ne "povredi") je samo njegova, verovatno su na nju uticale mnoge stvari...

(kad nekog zaista zelim da povredim - ja ga povredim...to se retko desava ali se desava, da)

Nikada ne cinim nesto sto ni u ludilu ne bih htela da meni bude ucinjeno. Prvi put kad neko pozeli da prevari svog partnera, vec debelo nesto tu nije u redu, bez razlike hoce li biti ili ne prevare.
Zivot zna da bude komplikovan na mnogim poljima, ovo je jedno koje je pod direktnim nasim, licnim uticajem. Sto sebi trositi dane na klimave veze, kad je svet pun muskaraca i zena koje cekaju susret, sa sebi slicnim!

S ovim se ne slazem.

Ne mora znaciti da nesto debelo nije u redu. Mozda je u pitanju samo zasicenost, mozda neki drugi problemi, a da misao o prevari dodje kao skretanje misli od tog. A mozda nije nista od navedenog, vec jednostavno pomislis to kad upoznas neku osobu. Ali, posto smo ljudi, a ne zivotinje, valjda mozemo da se kontrolisemo, a ne da samo idemo za nagonima. Pa kad te prodje trenutak, onda malo proanaliziras zasto je to tako.

Ako je to zato sto nismo zadovoljni sadasnjim partnerom, ako mislimo da tu nema pomoci, a misao o prevari vise nije trenutak vec konstanta, onda znas sta ces da radis. Ali, nije istina da misao o prevari pada na pamet samo onima koji imaju problem i nisu zadovoljni sadasnjim partnerima. Zar postoji iko kome se bas niko drugi nije svido osim njihovog partnera? I da mu bas nikad niko drugi nije prosao kroz misli? Ako i postoje, ja vjerujem da ih je malo.

Jednom sam prevarila nekog dečka dok sam bila na moru, ali ništa preterano, što znači nije bilo seksa. A i taj dečko i ja smo bili na početku veze koja nije obećavala preterano. Kada sam se vratila sa mora, ozvaničili smo vezu i to je trajalo neko vreme. Malo mi je bilo krivo, ali kad me je ostavio, bilo mi je čak i drago.

Što se tiče nekih težih prevara, ne planiram to da radim, ali ne mogu ni da kažem, da nikada ne bih to uradila, ko zna šta sutra nosi.

Back