Zelenović: Raspisujemo konkurs za gradonačelnika Beograda, građani da se pitaju

комшија

Stara legenda
Poruka
83.616

1672995461717.png

Vučić: Izbori su mi poslednja rupa na svirali, već sam ih 70 puta pobeđivao i dosadilo mi je1672853880-VEC_6696-750x500.jpg


04. jan 2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na večerašnjoj godišnjoj konferenciji da su mu izbori "poslednja rupa na svirali".

„Ja sam sa svojim izborima završio, možda je to sebično, ali nije nevažno i nebitno kako će se upravljati Srbijom i uvek ću podržavati opcije koje zemlju vuku napred. Šta će biti, videćemo. Vidim da se mnogi raduju velikim promenama. Ja kao stari vuk u politici, mogu samo da kažem: ‘Polako s ti rezultati’. I do sada u deset različitih izbornih ciklusa pregazio sam ih sve“, rekao je Vučić odgovorajući na pitanje novinara o izborima.
Predsednik Srbije je istakao i kako oni „ne beže od izbora“.

„Samo izrazite svoju želju, kažite, hoćemo to i dobićete“, rekao je on i dodao:

„Ali nemojte posle da vam je kriva publika ili Sveti Petar. Mi ne bežimo od izbora ni od volje naroda. Izrazite svoju želji i to ćete da dobijete.“
Predsednik Srbije je prokomentarisao i istraživanja koja ukazuju da je smanjena homogenost SNS u Beogradu, i to ocenio kao „glupost“.
On je rekao da je homogenost SNS 68 odsto, a da prvi naredni imaju 55 odsto.

„Bili smo ubedljivo prvi i svi to znaju. Nemojte sa mnom da razgovarate kao amateri, ja sam profesionalac“, rekao je on.

„Svake nedelje čitam po dva istraživanja. Misle da sam laik, ovi nesrećnici što su lupali gluposti cele godine“, dodao je Vučić.

Govoreći o povalačenju sa čela Srpske napedne stranke, Aleksandar Vučić je rekao da čeka da bude zakazan Kongres SNS-a.
On je rekao da zahtev opozicije za njegovim odlaskom sa čela SNS motivisan „strahom od novog izbornog poraza“.

„Uplašili su se da ne izgube. Već sam ih 70 puta pobeđivao i dosadilo mi je da ih pobeđujem i da ih ponižavam“, rekao je on.
 

комшија

Stara legenda
Poruka
83.616

1672995796960.png

CLS: Vanredni izbori u Beogradu ako se utvrdi da gradonačelnik ima veze sa divljom gradnjom


0201foto-FoNet-Aleksandar-Levajkovic-1.jpg


14.10.2022.

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da su vanredni gradski izbori u Beogradu „neminovnost“ ukoliko se potvrde medijski navodi da je objekat u vlasništvu gradonačelnika Aleksandra Šapića nezakonito legalizovan.

Jovanović je za televiziju N1 rekao da je gradonačelnik Beograda „poslednja osoba koja sme da ima bilo kakve veze sa divljom gradnjom“.

„Ukoliko je gradonačelnik u toku 2021. godine na svom objektu bez građevinske dozvole vršio bilo kakve radove kojima je kvadratura uvećana, počinio je krivično delo, a ukoliko su takvi radovi protivzakonito ‘legalizovani’, radi se i o mogućem delu trgovine uticajem“, naveo je Jovanović a preneo CLS.

Prethodno je Balkanska istraživačka mreža (BIRN) objavila da je Opština Novi Beograd legalizovala nelegalno dograđeni objekat u vlasništvu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na Bežanijskoj kosi, iako nisu bili ispunjeni zakonski uslovi da se to dogodi.

Kako navodi taj portal, krajem jula, nešto više od mesec dana nakon što je postao gradonačelnik Beograda, Šapić je dobio rešenje opštine Novi Beograd kojim se ozakonjuje objekat na Bežanijskoj kosi.

1665768354-sapicev-objekat-1200x800.jpg


Reč je o sedmosobnom stanu površine 340 kvadratnih metara.
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860
Znači na kraju traže isto što i Đilas a kritikovali ga zbog toga.
Stranka Zajedno traži odvojene Beogradske izbore. To je ogromna razlika. Dragan Đilas je pre izbora u aprilu 2022., onomad kada se diskutovalo o izbornim uslovima i u vreme kada su vezano za izbore dolazili predstavnici iz EU, bio izričito bio protiv razdvajanja izbora jer bi to bila katastrofa za njegovog Vučka. Samostalne beogradske izbore je tražio Pokret Ne davimo Beograd jer to je bilo najvažnije za eventualnu pobedu opozicije. Đilas i sada spominje samo izbore na svim nivoima, a razdvajanje izbora što je krucijalno važno, lažni opozicionar ne spominje: https://www.danas.rs/vesti/politika/djilas-realni-izbori-na-svim-nivoima-2023-godine/
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860

Stranka Zajedno nastavila sa predstavljanjem kandidata na svojim predizborima za Beograd


Stranka Zajedno nastavila sa predstavljanjem kandidata na svojim predizborima za Beograd 1


U prostorijama stranke Zajedno predstavljen je peti kandidat na prvim srpskim predizborima odbornik u Skupštini grada Miloš Baković Jadžić.

Kako je saopšteno iz ove stranke, predstavljanju su prisustvovali kopredsednik partije Nebojša Zelenović i kopredsednica profesorka Biljana Stojković.

Baković Jadžić zalagaće se za grad ekonomske jednakosti i ekološke pravde.

Ekonomska jednakost podrazumeva utvrđivanje kome je šta zaista potrebno u ovom gradu i pravednu raspodelu bogatstva kojom grad akumulira – obezbediti dostojanstven rad, odnosno zaštiti prava radnika, u gradu svako mora imati platu za život, sigurne poslove i kraće radno vreme, dodaje se u saopštenju.

 

Top