ZELENORTSKA OSTRVA – SRBIJA 3:0. Bruka orlova!

Paunović mora da napravi neki koncept u timu inače biće samo jedan od mnogih koji su prošli kroz repku bez ikakve važnosti.
Da bi on napravio koncept, mora da se otrgne od FSS kontrole, menadžerskih kombinacija a to su u stvari SNS kombinacije, a da je imao u sebi takvu hrabrost ne bi ni bio selektor, jer SNS ne trpi nelojalnost, naročito kada im ugrožava finansije.
Dakle ne, nije on tu da bi napravio koncept nego da bi ga iskoristili kao alibi i usmerili nezadovoljstvo javnosti na njega a ne na sam FSS. I plaćen je dobro za to, kao i Pikseta što je bio.
Dok se situacija suštinski u državi ne promeni, može biti neki kratkotrajni bljesak kao Piksijevi plasmani pošto sada ta takmičenja imaju ogroman broj učesnika pa nije toliko teško uz malo sreće (da podsetim da je PE imalo 8 ekipa do 1996 a svetsko 24 naspram sadašnjih 24 i 48), ali dobar zdrav sistem neće biti dozvoljen.

Srbija je potrošila generaciju šampiona sveta u mlađim kategorijama, i sada nema ništa novo vredno pomena, igrači,velika većina njih, su nam u 3-em evropskom tier klubova, i budućnost u narednih deceniju i kusur izgleda prilično turobno, čak i da počne sada sa promenama.

Hrvatska 2018 je imala

Osnovu

Dalic jak trener

Subasic golman Monaka, jako dobar tada drugi tim Francuske iza Psg

Modric Real klasa

Osnova pokrivena, takmicarski ozbiljan tim bez te baze nemas nista,mozes da igras lijepo za oko izvisices

Holandija 2010 odlican trener i zadnji vezni kao i Spanija

Ali golman Spanije klasa najveca tada Kasiljas

Golman Holandije Stekelenburg nivo ispod

Zicer Robenu skida maestralni Kasiljas

Zicer Injesti ne skida golman Ned a imao loptu na ruci

To je odlucilo sampiona nijansa

Ko danas brani za Ned Nopert Twente

A Spanija Raya Arsenal

To je kljuc

Знам шта причам.
Молим те да не пилиш наопако.
И не стављај ми речи у уста нисам никакво непостојање на мапи споменуо
Знаш одлично да наши отказују због ванфудбалских ствари
и да менаџери трљају руке.
А имам право да кажем да ти момци не носе игру, јер је не носе.

Са 28 година рада као спортски новинар и гледањем свиј важних утакмица
те извештајима с њих
знам ипак мало боље од тебе и кажем ти да су стандардни али да не носе игру,
Зна се ко су главне полуге у сваком тиму а наших ту нема.
Последљи је био Душан Тадић, али он је озбиљан фудбал завршио...
Начекаћемо се на таквог...

Niko ti ne stavlja reči u usta, ali svesti status startera u Juventusu i Milanu na "oni samo trče tu, ali ne nose igru" je potcenjivanje surove realnosti vrhunskog fudbala. Bez uvrede za tvojih 28 godina staža, ali upravo ta statistika sa terena te demantuje. Vlahovićevi golovi i Pavlovićeva defanziva su ključni za rezultate njihovih klubova. To što u reprezentaciji ne pružaju iste partije nema veze sa menadžerima i teorijama zavere, već sa činjenicom da u klubovima imaju jasne taktičke zamisli i sistem, dok u reprezentaciji igramo stihijski.

Dušan Vlahović - igra za šestoplasirani tim u Italiji, koji već dugi niz godina je potpuno irelevantan u evropskom fudbalu i daleko je od trofeja
Strahinja Pavlović - igra za petoplasirani tim u Italiji, ne igra ligu šampiona
Lazar Samardžić - izmena u sedmoplasiranom timu u Italiji, i tamo kao i u reprezentaciji i dalje traži svoju poziciju i samog sebe
Andrija Živković - igra za trećeplasirani tim u rasplaloj grčkoj ligi, bez trofeja ove sezone

Gde ti tu vidiš neki vrh evropskog fudbala? Gde su nam igrači u Barsi, Realu, Bajernu, PSŽ-u, Čelsiju, Mančesterima, Arsenalu, Liverpulu, pa čak i Interu??
Nemamo čak ni u turskoj, portugalskoj ni holandskoj ligi neke važne igrače koji se bore za trofeje....

Ovo je naša realnost, a "autošovinizam" je radiklaski izmišljeni pojam...
Izmislio si bukvalno svaki podatak o klubovima da bi dokazao svoju teoriju. Juventus irelevantan? Klub sa najviše trofeja u Italiji, za koji Vlahović redovno daje golove u Ligi šampiona, tebi je "irelevantan"? Milan ne igra Ligu šampiona? Igra i Milan, i Atalanta, i svi ovi momci igraju na najvišem mogućem nivou.

Ako su tebi merilo samo Real i Barsa, onda ti očigledno ne pratiš fudbal nego igrice na konzoli. Ekipe se ne prave od 11 igrača Reala, nego od uigranih momaka iz jakih liga, kakve mi imamo. To što nemamo igru je greška Saveza i trenera, a tvoje potcenjivanje momaka koji igraju pred 50.000 ljudi svakog vikenda je priča za sebe.

Zadnji vezni

1990 Mateus sampion doktor

1994 Dunga sampion doktor

1998 Desamp Juventus klasa

2002 Gilberto Silva Arsenal, doktor

2006 Pirlo Milan doktor

2010 Buskets Barselona doktor

2014 Svajni doktor Bajern

2018 Kante doktor

2022 Enzo odlican

Golmani opet klase

Sve van toga desvalo se da ekipe osvoje Mundijal sa smijesnim napadacima,krilima,bekovima, stoperima

Ali nikada nije osvojen Mundijal sa losim ili solidnim golmanom i zadnjim veznim,nikada !!!

Golmani ti resvaju finala,to ljudi ne razumiju

Argentina 2018 Kabaljero axaxaxxayaxaaxaxa vezara

2022 Martínez Premier Liga golman, rijesio finale

Zadnji vezni bez njega ekipa ne postoji daje Balans ekipi ,povezuje odbranu i napad

Izmislio si bukvalno svaki podatak o klubovima da bi dokazao svoju teoriju. Juventus irelevantan? Klub sa najviše trofeja u Italiji, za koji Vlahović redovno daje golove u Ligi šampiona, tebi je "irelevantan"? Milan ne igra Ligu šampiona? Igra i Milan, i Atalanta, i svi ovi momci igraju na najvišem mogućem nivou.

Ako su tebi merilo samo Real i Barsa, onda ti očigledno ne pratiš fudbal nego igrice na konzoli. Ekipe se ne prave od 11 igrača Reala, nego od uigranih momaka iz jakih liga, kakve mi imamo. To što nemamo igru je greška Saveza i trenera, a tvoje potcenjivanje momaka koji igraju pred 50.000 ljudi svakog vikenda je priča za sebe.
Mislim da bas ne pratis fudbal.
AC Milan ove sezone uopste nije igrao Evropu jer je proslu sezonu zavrsio na 8. mestu. Bukvalno si izmislio da Pavlovic igra ligu sampiona.
Juventus je istorijski jak klub, ali u poslednjih nekoliko godina je djubre, ispada od PSV-a, Galatasaraja itd. Ligu nisu osvojili od 2020. godine.
Vlahovic je ove sezone dao samo 3 gola u ligi sampiona.

Gde su nam bekovi? Gde su nam krila? Kakvi su nam centralni vezni, kakva im je pokretljivost i kreativnost? Mislis da zato sto imamo solidnog stopera i solidnog spica imamo dobar tim? Ko ce da prenese loptu napred? Ko ce da zatvori protivnicke napade? Zasto nam na svakoj utakmici svako daje gol, primamo golove od Andore, Jordana, Bahreina....Pukli smo 5:0 kod kuce od Engleza - nezapamceno u nasem fudbalu. Pukli smo kod kuce od Albanije....o cemu ti pricas....

Gde su nam bekovi? Gde su nam krila? Kakvi su nam centralni vezni, kakva im je pokretljivost i kreativnost? Mislis da zato sto imamo solidnog stopera i solidnog spica imamo dobar tim? Ko ce da prenese loptu napred? Ko ce da zatvori protivnicke napade? Zasto nam na svakoj utakmici svako daje gol, primamo golove od Andore, Jordana, Bahreina....Pukli smo 5:0 kod kuce od Engleza - nezapamceno u nasem fudbalu. Pukli smo kod kuce od Albanije....o cemu ti pricas....

To što ti izmišljaš golove Andore i Jordana samo pokazuje nivo tvog "poznavanja" fudbala. Imamo hronične probleme sa pokretljivošću veznog reda i nedostatkom bekova, i to niko ne spori. Ali problem je u sistemu i selektoru koji ne koristi potencijal ovih momaka, a ne u njihovom individualnom kvalitetu koji dokazuju svakog vikenda u ligama petice

To što ti izmišljaš golove Andore i Jordana samo pokazuje nivo tvog "poznavanja" fudbala. Imamo hronične probleme sa pokretljivošću veznog reda i nedostatkom bekova, i to niko ne spori. Ali problem je u sistemu i selektoru koji ne koristi potencijal ovih momaka, a ne u njihovom individualnom kvalitetu koji dokazuju svakog vikenda u ligama petice
Evo, posto vec ne znam koji put tvrdis da ja stvari izmisljam, pogledaj i sam...Msm pricas sa mnom koji sam u zadnjih 20 i kusur godina mozda propustio dve utakmice reprezentacija, koji znam na hiljade nasih igraca, statistike, informacije, detalje. Svakog vikenda ispratim sta je ko uradio. Znam tu reprezentaciju kao svoj dzep....evo neverni Tomo, da vidis da su nam dali golove ti koje sam nabrojao:

Screenshot 2026-06-01 at 12.25.08.png

Evo, posto vec ne znam koji put tvrdis da ja stvari izmisljam, pogledaj i sam...Msm pricas sa mnom koji sam u zadnjih 20 i kusur godina mozda propustio dve utakmice reprezentacija, koji znam na hiljade nasih igraca, statistike, informacije, detalje. Svakog vikenda ispratim sta je ko uradio. Znam tu reprezentaciju kao svoj dzep....evo neverni Tomo, da vidis da su nam dali golove ti koje sam nabrojao:

Pogledajte prilog 1908918

Svaka čast na trudu za sliku, ali ti si upravo dokazao ono što ja pričam, a demantovao sopstvenu tezu o "pucanju".

Niko nije rekao da nam ti timovi nisu dali gol – dali su nam gol, ali smo sve te utakmice pobedili (Jordan 3:2, Bahrein 5:1, Andoru 3:1). U modernom fudbalu i Luksemburg da gol Francuskoj, pa niko ne priča da je Francuska "pukla".

Između taktičke analize da nam defanziva primi jeftin gol u nebitnoj prijateljskoj utakmici i tvoje dramatične izjave da "gubimo od Andore i Jordana" postoji ogromna razlika.

Nadji tu moju dramaticnu izjavu i dam ti 100 evra...

U pravu si, kada se tvoj komentar pogleda rečenicu po rečenicu, reč "pukli" si upotrebio za Engleze i Albaniju, a za Andoru, Jordan i Bahrein si napisao da od njih "primamo golove".

Moja greška u brzom čitanju, loše sam povezao kontekst te dve rečenice i fer je da to priznam. Zadrži svojih 100 evra, platićeš piće na forumu. :)

Međutim, suština moje poruke ostaje ista. Primiti gol od Bahreina u pobedi od 5:1 ili od Andore u pobedi od 3:1 nije dokaz da "nemamo igrače", već da u tim utakmicama popusti koncentracija.
U modernom fudbalu i najveće sile primaju golove od autsajdera u nebitnim mečevima.

AC Milan ove sezone uopste nije igrao Evropu jer je proslu sezonu zavrsio na 8. mestu. Bukvalno si izmislio da Pavlovic igra ligu sampiona.
Juventus je istorijski jak klub, ali u poslednjih nekoliko godina je djubre, ispada od PSV-a, Galatasaraja itd. Ligu nisu osvojili od 2020. godine.

Golman Milana sto je smijesno je prvi golman Francuske na Mundijalu

Manjan prosjek,i to jasno govori da oni nece osvojiti Mundijal

Ne moze golman takav imati koncentracijj i reflekse na svim mecevima da dodju do titule

Zato i ne brani u jacem klubu

Hrvatska ide debakla

Modric klasa ali Star,potrosen

Livakovic prosjek golman

Trener odlican

Najbolji golmani na Mundijalu

Alison odlican ali nije u najboljim godinama

Raya odlican u najboljim godinama

Fleken- dobar,stabilan

Courtois odlican nije u najboljim godinama

Costa solidan al daleko od klase

Pikford solidan,u najboljim godinama

Nojer klasa,iskusan,ali star refleksi hmmm

Defanzivni vezni

Vitinja klasa Portugal

Declan Rice klasa Arsenal

Kimih klasa Njemacka

De Jong - Odlican

Tchouameni odlican malo ispod ovih gore

Treneri

Ancelotti klasa
Desamp odlican
Tuhel odlican
Skaloni odlican
Nagelsman - solidan,neiskusan
Martinez jako dobar
Kuman odlican

Ovo vam jasno govori

Da ce Francusku i Portugal kostati golman a Argentinu zasicenost

Da su Spanija, Engleska,Brazil i Holandija kandidati jasni za tituli

Kvalitet goli Spanija

Brazil balans osnove

Holandina nacionalni selektor nije stranac a veliko ime prednost

Engleska zadnji vezni strasan Rice,golman solidan nije prosjek,Engleskoj je problem strani trener

Spanija i Holandija su ipak najblizi kandidati zbog mladosti i iskustva imaju vrhunske domace trenere

Nikada trener stranac nije osvojio Mundijal

Al te 4 resavaju ,zrijeb ce tu jasno pokazati posle grupne faze ko osvaja od ove 4

Poslednja izmena:
Priča da "nemamo igrače u top klubovima" jednostavno ne stoji na papiru. Dušan Vlahović, Strahinja Pavlović, Lazar Samardžić, Andrija Živković – svi oni igraju Ligu šampiona i nose igru svojih timova u najjačim evropskim ligama.

Daleko smo od idealnog i imamo probleme sa konceptom igre, ali reći da naši igrači "ne postoje na mapi" je klasično preterivanje i autošovinizam koji nema veze sa realnošću.
Каквим црним топ клубовима. Прва тројица играју у Италији, а она је тренутно далеко од најачих европских лига. И нису никакви носиоци око којих се гради игра тимова у којима играју. Срећни су што уопште играју.
О Андрији Живковићу је тек бесмислено причати. Он је био велика нада пре десетак година. Прогутао га систем и менаџери. Човек игра у Грчкој. Спор, тром, практично већ дуже времена бескористан у дресу репрезентације.
Ми смо дубока фудбалска егзотика. Са тим се морамо помирити.
Ако са оваквим системом ухватимо неко велико такмичење у наредних двадесетак година, све ногама у дупе да се ударамо.
Једина нада су нам клинци који стасавају по иностранству у неким нормалним срединама и могућност да их убедимо да играју за Србију.

Српска репрезентација је имала последњу шансу да преживи када је водио Муслин. Човек је пронашао начин да максимално искористи наше лимитиране играчке могућности.
И онда систем и СНС мафија ступа на сцену. Након што је из четвртог шешира изборио пласман на СП као први у групи, комплетна мафијашка машинерија се обрушава на њега, зато што неће у тим да убаци оно дрво од играча Сергеја Милинковића. Пишу се бајке да је СМС отелетворење Мародоне и играч који се јавља једном у сто година.
Муслин зна да је то фарса и да је овај дрво које ће му разбити концепцију у репрезентацији. Одбија да га уврсти у тим.
Епилог:
Ваљда једини пример где један тренер аутсајдера одведе на СП и због тога буде смењен пред само СП. Никад чуо да се било када било где догодило.
Сменио га криминалац Кокеза, који се тренутно налази у бегу. Не од српских органа реда и закона, већ од противничких криминалних кланова.
На место Муслина је постављен човек који никада никога није тренирао. Потпуни послушни лојални ћаци слепац.
И нам је почела да улази вода. А таман смо на тренутак подсетили на Антићеву Србију. Који је па опет прошао исто као што је прошао Муслин.
Иако је тешко, иако је мучно, иако је одвратно, српска фудбалска публика треба почети навијати за Хрватску. Заслужују буквално свако поштовање.

Ma kakav Muslin.
Jeste Zvezda lepo igrala kad je bio trener.
Ali reprezentacija je bila krs i lom.
U odlucujucoj utakmici Gruzija kojoj ne znaci nista igra viktorije ispred naseg gola na nasem terenu celu utakmicu.
A nama treba pobeda za prolaz, ne prelazimo centar.
Da nije se slucajno odbila jedna lopta pred kraj utakmice ne bi ni videli to SP.
I to se sve desavalo u najsmesnijoj grupi ikada sa Irskom, Velsom, Austrijom i Gruzijom.
Ljudi to velicaju kao da smo prosli grupu sa Nemackom, Francuskom i Engleskom.

Nije greska sto je smenjen Muslin, nego sto je doveden Krstajic.

Не прати него се понаша као портпарол ФСС
;);););)
само брани свој став без аргумента
нас 10 овде може да нацрта све
он ће опет да тврди да ми имамо врхунски тим
а немамо.
Имамо одличне играче који играју у јаким клубовима.
То исто имају и други али ИМАЈУ И ЕКИПУ са духом заједништва.
Момци са Капе Верде гину за дрес наши не...то је то.

Ma kakav Muslin.
Jeste Zvezda lepo igrala kad je bio trener.
Ali reprezentacija je bila krs i lom.
U odlucujucoj utakmici Gruzija kojoj ne znaci nista igra viktorije ispred naseg gola na nasem terenu celu utakmicu.
A nama treba pobeda za prolaz, ne prelazimo centar.
Da nije se slucajno odbila jedna lopta pred kraj utakmice ne bi ni videli to SP.
I to se sve desavalo u najsmesnijoj grupi ikada sa Irskom, Velsom, Austrijom i Gruzijom.
Ljudi to velicaju kao da smo prosli grupu sa Nemackom, Francuskom i Engleskom.

Nije greska sto je smenjen Muslin, nego sto je doveden Krstajic.
Svi argumenti za smenu Muslina, svode se na tu poslednju utakmicu protiv Gruzije, gde uprkos pobedi i gotovo nonšalantnom plasmanu na SP, nije zadovoljio ukuse fudbalskih sladokusaca. Tobože, nismo lepo igrali protiv Gruzije u jednoj rezultatski izuzetno važnoj utakmici, a mi smo eto sila koja sebi nije mogla takav luksuz dozvoliti, kao reprezentacija na 66. mestu po FIFA listi, kada nas je preuzeo Muslin.
Izuzetno potentnu transformaciju reprezententacije Srbije u svim ostalim utakmicama pod Muslinom, gde smo u kontrama i polukontrama razarali protivnike, oslanjajući se pre svega na fenomenalan tandem Tadić-Mitrović, kojima se priključio tada dobar Kostić, to ćemo zanemariti.
Mi smo i otišli na taj SP, zato što smo nismo igrali izrazito ofanzivno i sasvim je prirodno da smo kao takva ekipa imali problem sa protivnicima koji se opredele da se brane.
Ali ne, Muslin i reprezentacija Srbije tada nisu igrali dopadljiv fudbal, protiv tada fenomelnog Velsa (oko 10 mesta na Fifa listi), odlične Austrije (isto negde oko 10-15 mesta na FIFA listi) i uvek tvrde i paklene Republike Irske.
Čak je i ta Gruzija zna i dan danas biti tvrd orah i za mnogo jaće reprezentacije od Srbije. Tek će da bude tvrd sa ovim ludakom iz PSG. Prilikom izvlačenja grupe za Rusiju, mogli smo se samo protiv Moldavije nadati bodovima.
Uglavnom, za smenu Muslina nema bilo kakvog opravdanja. Čista mafijaška posla.
Zapravo, jedina dva čestita trenera da ih se ja sećam od kada su nas krajem devedesetih pustili da ponovo igramo fudbal jesu Antić i Muslin. Ovo ostalo su sve bili zaposledni u prodavnici FSS. Stave u izlog šta im se naloži, naduvaju mu cenu i novac isporuče na pravu adresu.
Priča skoro Jugović za Santrača. Mi igramo protiv Nemaca, u grupi. Imamo na klupi šest igrača svetske klase. Santrač ih ignoriše i u igru ubacuje Stević, nekog lika koga se danas niko ne seća i malog Pericu Ognjenovića. Još tada smo mi udarali temelje ovom sistemu.
Ko

Bilo koji selektor u poslednjih 15 godina bi bio presrecan da je imao tu grupu.

Piksi je prosao ispred Portugala koji je bio prvak evrope i tih istih iraca.

Ili Sinisa Mihajlovic koji je bio u grupi sa Belgijom, Hrvatskom, Skotskom i Velsom. Rokao je taj Vels sa 6:1 i 3:0. Inace, Sinisa je doveo Mitrovica u reprezentaciju, a ne Muslin.

Kakva je razlike izmedju Muslina i Pizona recimo.

Pizon je bio u grupi sa Italijom, gde mu namestaju one majmune navijace i mi gubimo taj mec sluzbeno 3:0. A ovde je bilo nereseno.

Da smo i taj mec igrali nereseno ili pobedili isli bi dalje.

Onda na kraju poslednji mec gubimo od Slovenije 1:0 i dva teletabisa se svadjaju ko ce da sutira penal za prolaz u baraz i Vidic uzima loptu i promasuje penal.

Muslin je imao ludu srecu da se odbila jedna lopta do Prije pa smo prosli dalje, a Pizon je imao nekoliko nesreca, navijace, sluzbeno se gubi utakmica, igranje pred praznim tribinama i na kraju svadja igraca.

Back