Zeitgeist -Religija? Novi Komunizam? Ambiciozan projekat inteligentnih ljudi?

rokavec

Ističe se
Poruka
2.144
Tema je Zeitgeist

Ko nije upucen i nikada nije cuo za ovaj drustveni fenomen pokusacu da u kratkim crtama objasnim o cemu se radi..

Rec je o jednom medjunarodnom pokretu koji za cilj ima jedan ambiciozni projekat a to je promena sveta :)

OVaj pokret zeli da promeni sistem funkcionisanja celog sveta i da ZBACE prljavi kapitalizam sa svetskog trona !

Na pitanje kako vam ne mogu odgovoriti jer bi me zaboleli prsti od kuckanja ali zato vi mozete da posetite zvanican sait Zeitgeist-a i informisete se pa da onda svi lepo prodiskutujemo o ovom po meni AMBICIOZNOM PROJEKTU PAMETNOG SVETA

http://www.thezeitgeistmovement.com/

Oni koji vec znaju o cemu je rec Neka daju svoj komentar!

z:)z:)z:)z:)z:)z:)z:)z:)

Trude se... to ja vidim u njima, bio sam danas na premijeri najnovijeg filma i vrlo su mi interesantni jer vide u cemu je problem -u novcu i monetarnom sistemu i istog zele da se otarase...:)

Krajnje interesantan film i pokret...

Nije, valjda, i taj film na foru zvučne sličnosti sun i son, iako Biblija nije pisana na engleskom.

Na koje greske mislis???

Pa mogu nabrojati do sutra.

Isusov rodjendan se nezna zato je i svejdno kad su se ostali bogovi rodili.

Mitras je rodjen od kamenja ne od djeve.

Juzni Krst se nije moglo videti u Judeji u Isusovo vreme.

Josif je imao 11 braca on je bio 12.

Horus nije bio razapet.

Horus nije rodje od djeve, Isis je imala seks za Osirisom.

Teorije o 11/9 su krajno debilne.

Banke ne vladaju svetom, sta se vidilo kad su maltene najvece banke htele da probadne.

Napoleon nije financirao ratove preko banaka nego preko pljacke (i preko toga da je vojska bila milicionarska).

Ima jos kolko hoces.

Amerika nije stvorena u borbi protiv banki.

Pa mogu nabrojati do sutra.

Isusov rodjendan se nezna zato je i svejdno kad su se ostali bogovi rodili.

Mitras je rodjen od kamenja ne od djeve.

Juzni Krst se nije moglo videti u Judeji u Isusovo vreme.

Josif je imao 11 braca on je bio 12.

Horus nije bio razapet.

Horus nije rodje od djeve, Isis je imala seks za Osirisom.

Teorije o 11/9 su krajno debilne.

Banke ne vladaju svetom, sta se vidilo kad su maltene najvece banke htele da probadne.

Napoleon nije financirao ratove preko banaka nego preko pljacke (i preko toga da je vojska bila milicionarska).

Ima jos kolko hoces.

Amerika nije stvorena u borbi protiv banki.

Film je pravljen za tipicnog Amera...A ljudima ako je do teorija zavjere nek citaju Dejvida Ajka...

Niti Mitras niti Horus niti bio ko navedenih nije razabeth.

Dobro druze, verujem ti u ovo sto pricas iako nisam toliko upucen u tu istoriju na koju si se ti pozvao... znas znanje :) Ja sam se zadrzao na Nemanjicima Karadjordevicima i I i II svetskom...

Nego reci ti meni sta mislis o njihovoj glavnoj ideji a to je ukidanje monetarnog sistema???

Ideja odlična, ali generalno ljudi nisu evoluirali u dovoljnom broju za tako nešto. Verovatno zato što je, grubo gledano, stvarno evidentna sličnost sa komunizmom - svi smo jednaki, ali neki će ipak da šljakaju, dok će drugi da filozofiraju.
Odgledao sam filmove, posetio sajt(ove), ali nema dovoljno informacija da bi se formiralo ozbiljno mišljenje. A i u medijima se ne pominje cela priča, ne znam zašto neko tu gore reče da su dosadniji od JS?

Dobro druze, verujem ti u ovo sto pricas iako nisam toliko upucen u tu istoriju na koju si se ti pozvao... znas znanje :) Ja sam se zadrzao na Nemanjicima Karadjordevicima i I i II svetskom...

Nego reci ti meni sta mislis o njihovoj glavnoj ideji a to je ukidanje monetarnog sistema???

Nista, jer nema nekih drugih pametnih modela.

Ideja odlična, ali generalno ljudi nisu evoluirali u dovoljnom broju za tako nešto. Verovatno zato što je, grubo gledano, stvarno evidentna sličnost sa komunizmom - svi smo jednaki, ali neki će ipak da šljakaju, dok će drugi da filozofiraju.
Odgledao sam filmove, posetio sajt(ove), ali nema dovoljno informacija da bi se formiralo ozbiljno mišljenje. A i u medijima se ne pominje cela priča, ne znam zašto neko tu gore reče da su dosadniji od JS?

pa sad...tamo gdje svi sljakaju ostane...svima sasvim dovoljno vremena
za...filozofiranje...a da...tako je bilo prije...sad nemamo vremena ni casu vode da popijemo...
ukoliko se dokopamo sljake..."poso kuca...kuca poso..."...i to sve da bi imali...kucu... :lol:

Iskreno ni ja nemam mnogo informacija... bio danas na premijeri i idem sledece nedelje na njihove diskusije ... ne funkcionisu kao stranka nego vise kao pokret ljudi koji bi da promene svet ... malo me podsecaju na OTPOR :)

Back