.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. o ravnopravnosti spolova .. i kako to da je na strani ženskosti sotona ..

.. tijelo čovjeka se sastoji od stanica .. kojima za život trebaju razne stvari .. te tvari dobivaju krvlju .. a krv se .. vodi .. tjelom .. u arterijama i venama .. jedne dovode svježu .. valjda .. a druge odvode staru ..
.. kad bi stanice bile svijesne .. one bi u pravcu žila gledale .. izvor života .. rekle bi krv nam donosi žvot .. prekid tog toka je smrt ..
.. slika bi bila kao neki veći kanal za navodnjavanje .. koji se račva u sve manje .. i tako dolazi do njive .. i do neke .. kuruze .. i kuruza živi ..

.. slično je stanje na raznim mjestima .. nafta tako pogoni auto .. crpi se kod arapa .. pa se vozi .. svijetom .. tokovima ..
.. žito se proizvodi .. pa se razvodi .. riječi se proizvode .. i razvode .. do ljudi .. pojedinaca ..
.. nekad se salata proizvodi u vlastitom vrtu .. a ponekad stigne iz španjolske .. ili banana iz amerike .. a to je hrana .. i znači život ..

.. poseban je .. život svih života .. novac .. isto tako .. neki trguju velikim novcima .. neki malim .. neki neznatnim ..
.. svima znači život .. krv ..
.. kad nestane .. smješi se smrt ..
.. šema opet ista .. hijerarhijska .. .. dole stanice .. ljudi pojedinci .. do kojih stiže nešto novca .. ili se prekida pa stiže smrt .. a gore akumulacije .. tako da neki pojedinci imaju milijune .. pa se i ne zna kog vraga s njim rade ..
.. a s obzirom da taj novac određuje život i smrt .. čovjeka .. i milijuna ljudi .. sasvim je prikladno zvati ga .. krv .. ali i bog ..

.. šema je uvjek sasvim jednostavna .. kod salate goriva banane .. kod krvi ili novca .. .. šema je .. tokovi .. i piramida .. hijerarhija tih tokova .. gore jaki tokovi dole sve slabiji .. pa i mogućnost njihovog prekida ..
.. ista je ta šema politika .. gore mnogo vlasti dole malo .. .. i predizborni skupovi gdje se govori .. vlast je dole .. dakle ..
.. istina je .. sada ste ništa .. ali bi mogli biti nešto .. a biti ćete nešto ako se u toj hijerarhiji probijete prema vrhu ..

.. bog je suprotno .. on je uvjek na dnu .. i nikakvim tokom ne želi gore ..
.. fizikalno bi to bilo .. ovako .. .. i moguće tek u jednom slučaju ..
.. u slučaju da se učini oštra granica između postojanja i života ..
.. stanica da može živjeki bez krvi .. i čovjek bez novca .. tada .. prekid toka do njega znači vjerojatno njegovu smrt .. ali ne prestanak njegovog postojanja ..
.. kad se govori o .. duši .. ili duhu .. on je takav .. on ne dolazi tokovima .. ali i internet je .. korak prema razbijanju tokova ..
.. da bi se postojanje moglo dovesti u pitanje .. ono mora biti .. kanalizirano .. jer se samo na kanalima može ugraditi .. slavina .. raznih kamata .. kredita i poreza ..
(.. zaboravio sam kanalčine crkvi .. tamni prljavi smrdnjivi .. tuneli kanalizacija .. .. kako mi se to desilo .. nije mi jasno ..)

.. postojeći čovjek nije muško .. ni žensko .. jer su muškarac i žena tek živi ..
.. živi .. ali ne na jednak način ..

.. za čovjeka je važna sloboda ..
.. sloboda je put prema bogu .. suprotan je put prema sotoni ..
.. stvaranje veza i hijerarhija je put sotone .. stvaranje kanala ..
.. razbijanje veza je .. ljubav prema najslabijem .. božja ljubav .. ljubav prema postojećem .. stanici .. čovjeku .. najmanjem od isusove braće .. i isus nikad neće graditi hijerarhiju ..

.. jer hijerarhija je .. nekome dovoditi život preko života drugog ..

.. ženskost je uvjek sotonstvo .. jer se temelji na ljubavi koja je najprije morala razdvojiti .. najprije su morali nastati izdvojene stvari i ljudi .. da bi se nekog voljelo .. a to je značilo da bi se drugog manje voljelo ..
.. tako da je ispravno reći .. poremećena žena postaje vještica .. nastoji se .. kao pijavica .. priključiti na neki tok života ljudi .. često bliskih .. svojih .. a poremećen muškarac traži smrt .. jer je smrt blizu boga ..

.. daklem .. očuvaj nas bože od ljubavi žena .. .. ili tako nekako .. ako sam sve dobro složio ..

.. teško se razumijemo .. mislim da je to zato što mrzim popove i vjerujem u boga .. a u vezi žrtava i agresora ne znam ništa iz prve ruke ..
.. ne vjerujem u .. neke građane nekih država .. a to od mene ni bog ne traži .. vjerujem u čovjeka .. i bez toga ni ja ni bog nismo ništa ..
.. vjerujem da ta dvojica .. čovjek .. i bog .. brišu i neke i narode i nacije i popine i suce .. .. i tome se veselim ..

...nisam siguran da se baš toliko ne razumemo ... zajedničko nam je to veliko : čovek ... koliko vidim i ti jurcaš ( ako smem tako da kažem ) za očovečenjem ( nešto kao Diogen ---- da se našalim : njemu je trebala svetlost fenjera da nađe čoveka , a ovde ljudima ne pomaže ni sva svetlost božanskog svoda da nađe čovečnost ) ... ja Tvorca /Boga ne diram jer mi je sve dao - pa i slobodu samoizgradnje / samorađanja / samoustroiteljstva ; pa volj mi čovekom biti ili od sebe zver učiniti ....kako meni tako i drugima .. a vala više i nije mogao...

..no to što pobrojah , dovoljno je za sve što hoćemo ili nećemo --- obezbeđuje ljudskost !

Pozdrav !

.. možda je to razlika .. ti vjeruješ da ti je bog sve dao .. a ja od njega tek očekujem sve ..
.. a razlika je i tu ..
.. ja od ljudi više ne očekujem ništa .. oni koji nisu zvijeri .. ti su stoka .. a ako vjerujem da ja mogu biti čovjek .. vjerujem da to može biti još neko .. volio bi ga srest .. ali i ako ga ne sretnem nikom ništa .. moj je cilj bog ..

... tvoj cilj je savršen i uzvišen.. no trebaš da pronađeš u sebi sve datosti i njihove monći - koje nam je dao tvorac svega postojećeg .. bićeš tad luminacija čovečnosti ... međ ovima koji su se ozverili i međ onima koji su se poistovetili sa životinjama u lovištima ili pak stokom koja je strpljivi trpljač - dakle međ njima bićeš božanska svetlost ... a kud ćeš više ... od njih ti hvale i priznanja ne trebaju ...

.. vidiš gdje je problem .. govoriš sve u odnosu na ljude .. i na kraju kažeš .. priznanja ne trebaju ..
.. a ako sa time kreneš .. onda i cjela priča ne treba ..
.. pogotovo ne trebaju blještave riječi .. ali problem ostaje .. bog najvjerojatnije postoji ..

...nema tu problema ..govor je za ljude ; teško je govoriti / razgovarati sa kamenjem ...čak u i razgovoru s ljudima često dolazi do nerazumevanja -- a šta s kamenjem tek biva...( a kamenje govori li govori , ali sam ja gluv kamda ili totalno neznam taj jezik -- kako bilo da bude , upućeni smo jedni na druge) ...pričajući saznajemo ... mi smo rođeni istraživači ( manje više svak je od nas istraživač ; stim što su neki minorno marginalni za civilizacijske tokove , a pak drugi su nosioci civilizacijskih tokova ---- no za evoluciju ; za prirodu kosmičkog života svak je važan , nezavisno od sopstvene marginalnosti .... svaki živi stvor je neponovljiv događaj ...a i kamen je živi stvor , ali ja neznam njegom jezik pa ga zato iz neznanja svrstavam u neživu prirodu ).. to , ta istraživačka priroda u nama, obezbedila nam je opstanak za razliku od kromanjonaca ...kromanjonac je izčileo / nestao , jer je bio opsednut ponavljanjima a ne istraživanjima i saznanjima , koja proističu iz istraživanja ...
..dakle , mudrom čoveku nisu potrebna priznanja od ljudi, za njegova saznanja ...ono što imaju oni - istraživači , u njih se preliva ( spoznaja i vizija )...taštima su potrbna priznanja ... to je njihov lek , medicina koja im obezbeđuje opstanak ; kao što mudrom opstanak , rast i razvoj obezbeđuju istraživanja = saznanja i vizije ....

... ti kažeš da si verujući ... a to je stanje i kompatibilno je sa ovom tvrdnjom : "bog najvjerojatnije postoji" ...

..verujući uvek imaju dilemu ... oni mogu očas da promene svoja verovanja ( ako im se ponude praktičnija , korisnija , unosnija i sl. )... znajući pak teško menjaju svoja saznanja ... konačno , epohalna otkrića se nedešavaju svaki dan .. znajući svoje spoznaje ne aminuju kao večne istine ... dakle, svoja znanja stalno preispituju i s njima utvrđuju samo objektivne istine ... za njih nema apsolutnih istina ...
...kod jednog broja znajućih, apsolutna istina je u Tvorčrvom delu ... dakle ne o njemu , nego o delu ... jer smatraju da prozor ne može išta da zna o svom stolaru ( spinoza ne može ništa da zna o bogu , a tek ponešto o sebi --- zato je bio izbačen naglavačke iz sinagoge )... i tako to funkcioniše ...

..ovde mi pade napamet Sv. Georgije , koji je ondašnjoj taštoj vlasti govorio o Tvorcu ... koliko s sećam i on je iz višebožačkog verovanja ušao u znajućeg Tvorca .. nuđeno mu je tma i tušta zemaljskog blaga pa čak i veća vlast od generaske koju je imao .. no on nije hteo da znanje menja za veru .. zato je i ubijen ... dakle , znajući su uvek opasni za svet verujućih ... na tome počiva i kazivanje o Hristu --- na saznanju da je svako znanje opasno po vlast nad ljudima ...
...posle ovoga , nije ni bitno ta činjenica , da su oni koji su ubili Isusa , Georgija , Andreju i ine promenili svoju veru i formirali novu veru ...( pretočili su njihova znanja u novu veru kojom obezbeđuju vlast nad pukom ) ...zašto veru ? .. naprosto jer se verovanja lako menjaju ili pak dopunjuju ( zamišljanjima / izmišljanjima / neznanjima , jer na njima i počivaju ) , do znanja su malo stabilnija / retka su / i mogu biti opasno oružje protivu tašte i psihopatske vlasti ...

...dakle , pitanje Tvorca je beskrajno i nesaznatljivo za sve ( kako za verujuće , tako i za znajuće ) -- ali znajući ovo znaju i dokazuju , a verujući veruju da im se javlja ( prvima međ jednakima ) šta treba da veruju ...

..no sve to nije bitno .. čovek u ovakvom svetu u kome živimo danas , mora da nađe neki psihološki oslonac -- da vidi neku svetlost u kavezu zverinjskom , u kome je zatočen ... to je jako važno za njegov opstanak i kretanje ka sutrašnjici ... stoga razumem to verovanje i prihvatam kao način opstajanja ..( mada i zveri veruju da dobro čine kad komadaju ljudske duše .... sa svakom aždajom na razbojničkoj vlasti tako je to )...

..pa dobro Alime.. moraš da otkriješ put koji će ti dati spoznaju o njegovom postojanju ..a spoznaja utvrdiće u tebi određena saznanja a iz njih samo po sebi izroniće znanje ...hoću da kažem , moraš već jednom da znaš da postoji ( ja znam , te o tome neću da raspravljam ), a ne samo da veruješ.. a kad diskutujem na tu temu , vodim raspravu samo o karakterima i stanjima verujućih ...da pojasnim , za mene je verujući i onaj koji veruje da su 2+2=4 ..
dakle , ogromne su razlikie između one duše koja veruje u tačnost ovog matematičkog izraza i one koja zna da dokaže tačnost tog izraza ...

Pozdrav !

.. uvjek vodimo raspravu samo sa karakterima verujućih .. i tu nema problema .. i ja .. koji vodim raspravu .. isto sam jedan .. karakter .. jedna šema .. verujućeg ..
.. put koji bi mi dao spoznaju o njegovom postojanju .. upravo tražim .. .. spoznaju o postojanju boga .. jakako ..
.. i nisam mnogo napredovao .. ali .. ako o njemu .. izroni znanje .. ako taknem istinu .. barem jedno neće biti .. ni problem ni potreba .. tada neće trebati dokazivati ništa .. .. micati ću brda vjerom .. i pretvarati vodu u vino .. i komšiluk će znati da je bog sa mnom ..

" Bog s' tobom sinovče ! Da Bog ; reče Milutin i nestade u magli snoviđenija. Posle sam saznao da je Milutin poginuo davno pre mog rođenja u nekim ratovanjima , bunama - što je ovde bar usuvišku. Eto , tako je bilo ! Od tad, imao sam osećaj lep , divan - više nikad nisam bio sam !..."

...baš si zapodenuo lep razgovor , te se divno ispričasmo ! ... da svojstva i karakteri - unutrašnji ; dominantni su za sadržaj nečega / bilo čega ... to definiše duhovnost bilo čega , pa i nas samih ...

Poslednja izmena:

Back