Zdravo potomstvo ili moralna načela

pikax:
Pa dobro, jesam li ja ovde oborila tvoju teoriju ili sam se izlupetala ?
Vidi na sta licim, propadoh cekajuci odgovor.. :D :D
_____Izvini zbog nepristojnosti. Bio sam uveren da ljudi jedva čekaju da im ne odgovorim.
_____Pa ja sam izgleda malo neobično konstruisao rečenicu, što je dovelo do zabune ne samo tebe.
_____Među prostitutkama i alkoholičarkama, koje vrlo često i neznaju ko je otac njihovog deteta, postpji jedan izvestan broj žena koje to nisu (nisu ni alkoholičarke, ni prostitutke, ni narkomanke), već svesno biraju ... itd.

_____Tačno je da ne postoji idealna, savršena, osoba bez mana, ali svi mi ipak težimo boljem i vrednijem.
_____Svi mi u stvari glasamo za ljubav. Čak i oni koji u nju ne veruju, ne veruju da bi se osećali boje što ne mogu da je sami pronađu. Ali ako već nismo u situaciji da pored sebe imamo osobu za koju smo emotivno vezani, šta je onda bolje? Biti pinkulja i rađati decu zbog novca, za ovo imaš primer ovde na temi, ili se baviti prostitucijom da bi se dete izdržavalo.

anakin:
ili pinkulja ili prostitutka...
a sta je populacijom normalnih ljudi? postoje li oni u toj tvojoj podeli?
_____Pa ja ovde i pričam o populaciji normalnih ljudi.
_____Ah da, zaboravio sam ... normalni ljudi su oni što pljuju po prostitutkama. Mislim ... oni su najnormalniji.
_____Hajde da ponovim, nije mi teško. Pod uslovom da ne možeš da živiš sa voljenom osobom, nije bitan razlog, smisli sama neki, a želiš da imaš dete, šta onda?
_____Da dobro prostudiraš Ničea, pre nego sledeći put upotrebiš termin normalni ljudi. Ne kažem to bez razloga. Definicijom normalnosti su se inače bavili mnogi, ali mi se nekako Niče čini najbliži odgovoru.

anakin:
odgovori kad te pitam....gde su normalni ljudi u toj podeli? ti pricas o margini drustva..
_____A ovo sam tek sad vido. Ne mogu da verujem od 23:55 do 00:06 ima samo 11 minuta.
_____Čoveče ... ko zna koliko ti sebe smatraš mudrom, kad možeš da budeš tako nadmena. Ti verovatno misliš da je svaka tvoja misao apsolutna istina u kosmosu; aksiom koji se ne dokazuje; nešto o čemu uopšte ne treba raspravljati. Čime uopšte ti meriš normanost god ljudi? Drskošću i bezobrazlukom? Pa ja sam onda na ovom forumu normalan, kolko svi vi normalni zajedno.
_____Žena koja se bavi prostitucijom je margina, a ti što skucavaš glavu u karton piva ... ti si elita, je li. Normlanom čoveku je drago kad sagovornika zamisli svojim pitanjem; znači da je pitanje kvalitetno. Ali normanom, stvarno normalno čoveku. Vas plagijate vređa bre kad neko uopšte razmišja, a ne do bog da se slučajno ne slaže sa vama.

_____Inače gledao sam neku emisiju na TV. Izvini što si čekala na odgovor.

Zaratrustra:
_____Pa ja ovde i pričam o populaciji normalnih ljudi.
_____Ah da, zaboravio sam ... normalni ljudi su oni što pljuju po prostitutkama. Mislim ... oni su najnormalniji.
_____Hajde da ponovim, nije mi teško. Pod uslovom da ne možeš da živiš sa voljenom osobom, nije bitan razlog, smisli sama neki, a želiš da imaš dete, šta onda?
_____Da dobro prostudiraš Ničea, pre nego sledeći put upotrebiš termin normalni ljudi. Ne kažem to bez razloga. Definicijom normalnosti su se inače bavili mnogi, ali mi se nekako Niče čini najbliži odgovoru.

kad, pre zaceca, posle? pre rodjenja deteta ili posle? imas li ti blagu predstavu o cemu uopste pricas?
ko pravi dete u slucaju da postoji "voljena osoba" a da je sa njom zivot nemoguc? sta cemo sa zenama koje ostanu udovice odmah po rodjenju deteta?
ti blage veze nemas kako funkcionise jedan normalan zivot...potezes Nicea jer ne znas sta znaci normalno...
za tebe je normalno da se zena koja ostane bez muza momentalno da u prostituciju ili uvali nekom bogatom...
za tebe je normalna zena debil koji ne moze nista u zivotu sem da rodi dete, a i kad ga rodi ne zna sta ce sa njim...
ti si zapravo potpuno nenormalan lik ako ti prosecan zivot zene zamisljas tako...

anakin:
kad, pre zaceca, posle? pre rodjenja deteta ili posle? imas li ti blagu predstavu o cemu uopste pricas?
ko pravi dete u slucaju da postoji "voljena osoba" a da je sa njom zivot nemoguc? sta cemo sa zenama koje ostanu udovice odmah po rodjenju deteta?
ti blage veze nemas kako funkcionise jedan normalan zivot...potezes Nicea jer ne znas sta znaci normalno...
za tebe je normalno da se zena koja ostane bez muza momentalno da u prostituciju ili uvali nekom bogatom...
za tebe je normalna zena debil koji ne moze nista u zivotu sem da rodi dete, a i kad ga rodi ne zna sta ce sa njim...
ti si zapravo potpuno nenormalan lik ako ti prosecan zivot zene zamisljas tako...
_____Potežem Ničea jer naučna definicija normalnosti u psihologiji i filozofijij ne postoji. A ti, pošto si pametna, osećam da ćeš da je ispljuneš iz malog prsta.
_____Za mene je normalno da kad se čovek nađe u nepredviđeno teškoj situacijij, pokušava iz nje da izađe kako zna i ume. Za mene je normalno da razumem čak i izbore koje lično ne opravdavam.
_____Ali dobro, vidim počela si da razmišljaš. To je za tebe ogroman napredak. Ako tako nastaviš, možda i prestaneš da skucavaš svoju pametnu glavicu u kartone piva.

_____Jel znaš šta se dešava kad se sretnu savršen čovek, čovek iz retorte, čovek kakav ne postoji i prosečna budala?

pikax:
Postoji u medicini, definisana kroz zdravlje. :)
brate, sestro
zdravlje obuhvata i mentalno stanje
breeeee
kad te lupim u taj iskrivljeni kez
ajde pričaj sada

šta je normalno i ko si ti da sudiš o tome (mislim o mentalnom zdravlju)

mislim, ti doktori zatvaraju ljude u bolnice da ne bi morali da gledaju društveni rak koje je samo društvo napravilo

brate, sestro... you si ograničena zdravo mnogo
na onaj 2 plus 2 koji si učila u školici za male doktore

Back