Zdravo potomstvo ili moralna načela

Selena:
Čitam već pet puta početak teme..............znači ona onako, napamet i na osnovu lične procene, bira tatu za svoje dete...........kao............aha............evo ovaj:ima crnu kosu,plave oči,završio je to i to,visok je toliko i toliko,ali nema kintu..........ali za to ću lako.........
Zar nije onda jednostavnije da ode u banku spermatozoida,izabere tatu,pametnog,zdravog,pravog i kraj priče?
E sad,ako opet nisam uklavirila,slobodno me nakrpite............:-D
_____Ti barem hoćeš da razmišljaš o ovome. Ako malo obratiš pažnju primetićeš da se ovde daleko više posećuju teme o dužini polnih organa ili nečijim stomačnim tegobama.
_____Mehanizam kojim zdrava žena bira muškarca za oca svog deteta, daleko je prefinjenijji, precizniji i sigurniji od svih trenutno postojećih banaka sperme zajedno. Al to je druga tema.

Struja:
ne mogu da se slozim sa ovim da se dete po cenu prostituisanja gaji zdravo.kada je jedno sa drugim ne ide.verovatno si hteo da kazes da su spremne uslovno receno za sve da bi im obezbedile materijalnu sigurnost.prostitutka ne moze da obezbedi nikakvu sigurnost svom detetu, a posebno ne zdrave uslove za razvoj.ona je sama po sebi vrlo potrosna i prolazna.i opet se vracas na materiju kao jedinu osnovu za zdrav razvoj.
_____Život sa bogatim muškarcem čija je jedina svrha da obezbedi materijalnnu sigurnost njenom potomstvu,
doživljavam kao jeddan vid prostituisanja.

S tobom čovek nikako na zelenu granu :-D, ali dobro...................o ženskim mehanizmima radije ne bih............dalo bi se tu što-šta napisati............
Pre nego što sam počela komentarisati, dugo sam bila čitač i jako dobro znam koje teme se najviše posećuju.............ponekad poželim da napišem da zaista ne znam odakle im inspiracija za takve gluposti..............:-D

Dobro, bebe moraju da jedu, kad porastu da se obuku i tako to...
Ali ne vidim zasto to ne bi moglo da se obezbedi na drugi nacin.
I ja smatram da je primer koji si naveo jedna vrsta prostitucije. Nije bitno da li je sa jednim ili sa njih hiljadu.
Kakav zdrav razvoj je moguc ako dete raste sa saznanjem da mu je majka prostitutka?
Koji model ponasanja to dete moze da usvoji?
I kako mislis da bogatas sluzi samo za izdrzavanje a ne i za vaspitavanje?
Kakav je odnos njega sa detetom, ili deteta sa njim?
Bezeveze.

Ne vidim zasto je za zdrav razvoj potrebno imati puno para.
Cuj, pozeljno je da im ostavis dobar privatni posao...ma nemoj.
Pozeljno je da dete naucis nekim stvarima o zivotu, da mu pomognes da izgradi karakter, da nauci da razmislja i ispravno zakljucuje, da mu pruzis paznju, ljubav i razumevanje, a na da mu obezbedis materijalna dobra u sto vecoj kolicini.

Mislim da model o kome govoris vrlo tesko moze doneti nesto "zdravo".
Dakle, da ja sam ti majka ali sam nesposobna da ti obezbedim hranu ili me samo mrzelo da se potrudim pa sam digla noge nekom bogatunu da bi ti mogao da se skolujes. A tvoj bioloski otac je pametan kao i ja, ali je takodje uvideo da je ovo bolje resenje i dozvolio je da mu dete raste uz bogatasa koji je blago retardiran da bi ti imao privatan biznis kad porastes. A ovaj bogati cika u cijoj kuci zivimo i koji ti daje novac, on nije bitan, bitne su samo njegove pare, njega ne moras da zarezujes jer on ne sluzi za vaspitavanje vec da bi ti isao na more svake godine....
FUJ.

Za zdrav razvoj mnogo je vaznija mentalna sigurnost od materijalne.

Cinjenica je da se to na zapadu a verovatno i kod nas cesto ( reletivno cesto ) desava...Ako gledamo sa stanovista evolucije da potomke ostavljaju najjaci ima tu neke logike...Primer muz je bogat ali ne mozes da zamislis njegovo dete jer je nedovoljno pametan, fizicki zdrav ( sto je bitnije ) biras donatora za oca! a opet donator je ok ali siromasan...Valjda zene postaju prakticne, ne znem...Mada mislim da je razlog i u tome sto muza ne vole dovoljno ali nece da se odreknu lagodnog zivota...Nadam se da shvatam poentu teme... Mislim da tu bioloski otac retko kade i zna da je otac.
Kad je rec o moralu pitanje je koliko ja to moralno prema detetu...Ok, otac je onaj ko odgaja a ne ko ulozi tri min u buckanje bebe, ali zivot je cudo i moze se desiti da dete koje to vise i nije sazna..Plasim se da to moze da ostavi velike posledice po njega...Zbog toga sam najvise protiv toga...E da tu je i opasnost da se dete spoji sa polusestrom\polubratom...a majka recimo vise nije ziva da upozori...Malo je verovatno ali...Def sam zbog mentalnog zdravlja potomstva protiv!
No, nemam nameru da sudim bilo kome...
Inace mislim da mnogo oceva nisu bioloski ocevi oduvek... Zamislite samo pre 100,200god...Pa nema sanse da su te zene koje svrljaju i znale ko je otac...Pa tursko pravo prve bracne noci...Ma ko zna ko su nam preci...Takvih slucajeva

Zaratrustra:
_____Prema istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji, svaki šesti Britanac nije biološki otac svog deteta. Među narkomankama, alkoholičarkama i prostitutkama, koje inače često nisu ni sigurne ko je otac njihovog deteta, postoji izvestan broj žena koje su potpuno svesno izabrale jednog muškarca sa kojim će imati dete, i jednog sa kojim će da žive i koji će to dete, i nju naravno, da izdržava.
_____Sa stanovišta evolucije, koja naravno ne zna za moral, ovakvo rešenje je savršeno.
_____U vremenu u kome novac i materijalna sigurnost vrlo često ne idu zajedno sa inteligentnim, sposobnim i zdravim muškarcima, ovakav izbor žena obezbeđuje zdrav gen sa jedne strane i materijalna sigurnost za svoje zdravo potomstvo i sebe sa druge.

_____Šta muškarci misle o ovome već mi je poznato. Kako god da se okrenemo, guza nam nekako uvek dođe pozadi.
_____Zanima me šta žene misle o ovoj pojavi. Da li je neka od vas ikad razmišljala ovako? Da iz nekog razoga morate da birate između moralnih načela i zdravog i uspešnog potomstva, šta biste izabrale?

_____Pre nego po običaju krenete sa pljuvanjem, uzmite u obzir da je ovakva kombinacija ipak daleko zdravija od rađanja dece prvom bogatom kretenu koji naiđe.
_____Uzmite u obzir i to koliko ste vi i koliko je vaših prijateljica stvarno emotivno vezano za svoje muževe.

Darwin, Galton, pa ostali iz kluba genetskog inzinjeringa... eugenics... eto sta je to!
uzas... ne podrzavam!
Brave New World?

nema dokaza da je takvo potomstvo zdravije i "kvalitetnije"
zivot je dar
ili prokletstvo... necu i nisam nikad razmatrala ovakve opcije :evil:

Bogat, a nesposoban
Siromasan, a sposoban

Hm, nesto mi tu ne stima... :roll:[/QUOTE]
_____Pa naravno da ne štima kad u fioci držiš pogrešan lenjir.
_____Šalu na stranu, pokušaću da ti to objasnim ovako: Arkan, Legija, Kum, Budala, Pacov... Ajde nećemo okorele kriminalce: Karić, Čović, Jočić, Vučić, Čeda Jovanović, Veja Ilić... Hoćeš malo imućne umetnike da nabrojimo: Mirosav Ilić, Keba, Aca Lukas, Marinko Rokvić, Kemiš...
_____Sa izuzetkom par naših sportista, koji stvarno odišu inteligencijom, i ovde možeš da biraš, pogotovu među fudbalerima: Perica Ognjenović, (kad ga je Verica Bradić u jednoj emisiji ptala šta čita u slobodno vreme, ispostavilo se da je pročitao obe knjige) Siniša Mihajlović, čuveni Dule Savić...
_____Sve su to ljudi koji su zaradili dosta novca, ali reci na kog bi od njih želela da ti dete liči. Zamisli samo da dete od malena počne da ti peva ''...oj kafano što sam proklet, sinoć pijan, danas opet.''

_____S druge strane pogledaj koliko je naših glumaca mirno i sigurno dočekalo penziju; koliko uglednih profesora, književnika, naučnika.

_____Imam veliki broj prijateja koji su već dubokko zagazili u četvrtu deceniju i samo jednog koji je sbi uspeo da priušti stan. Ostali žive sa roditejima i čak i da hoć, čak i oni koji imaju sa kim, nemaju gde i od čega da podižu decu. A skoro svi su fakultetski obrazovani i izuzetno bistri i zdravi.

_____Kad krećeš od nule, ovo sad iz iskustva, konstantno si na ivici nerava i na korak od zatvora. Ne smara te toliko poso kojim eventualno kreneš da se baviš, već raznorazni kreteni, kojih se posednjih godina baš namnožilo, kojima non stop moraš da ''objašnjavaš'' da je daleko pametnije da te se klone. Pri tom su najgori oni koje je narod na izborima izabrao. Nekako im vlast udari u glavu pa im više vremena treba da shvate.

_____Da bi preživeo u takvoj džungli treba da budeš stvarno životinja, a da ipak sačuvaš ono ljudsko u sebi i da ne postaneš jedan od gore pobrojanih kretena. Dok stekneš neku materijalnu sigurnost, u najboljim slučaju, imaš 35-40 godina. Za muškarca to nije mnogo, ali za ženu?
_____Recim mi koja žena sme da prihvati rizik da do četrdesete godine ne rađa, dok muškarac za kog je emotivno vezana ne uspe da obezbedi neku materijalnu sigurnost. Ako žena i odluči da radi i stiče, opet mora da se odrerkne rađanja dece.

_____I tako dok iole normalni ljudi trezveno razmišjaju i planiraju svoju porodicu, zečice se u naveće razmnožavaju sa bago retardiranim kretenima.
____I meni je u prvi mah pojava izgledaa odvratno i nisam mogao nikako da se ’’uživim u priču’’. Valjda je kompleks u pitanj. (da čujem sad neku ženu da priča iskorištavaju) Vremenom sam došo do zakjučka da su žene koje imaju petju za ovakvu kombinaciju, možda jedina nada za čovečanstvo.

_____Interesantno je i to da pojava uopšte nije nova. Pripovetka ’’Večiti Muž’’ Dostojevskog, upravo obrađuje ovu temu. Krajnji zakučak pisca je, da je u prirodi pojedinih muškaraca da budu ’’večiti muževi’’.

Dobro, majku mu, ali zasto ti kao parametre moras da uzimas kriminalce i politicare?
Mislis li da ne postoje sposobni biznismeni? Oni mozda nisu ultra bogati (ili cak jesu?) i nisu
medijski eksponirani, ali postoje...
Moj lenjir je prema njima usmjeren...
Gore navedeni, bas kao ni vjeciti luzeri koji znaju samo da filozofiraju (citaj: prde u 'ladnu vodu), dok cekaju da im neko plati kafu, nisu mi zanimljivi... I ni jedni ni drugi, ne bi trebalo nikome da budu uzori...

ja ovu pricu uopste ne razumem...
sta je materijalna sigurnost po tebi, zaratustra? milioni, jahte, moc? nije...materijalna sigurnost je da imas para da sebi iznajmis stan, da imas za hranu, racune i da ne ides go...to mozes sebi da priustis (uz malo stiskanja) cak i u Srbiji..
umesto sto se bavis drugim ljudima i statistikom, razmisli malo o svom zivotu...imas li neki poseban talenat, sposobnost? kako stojis sa obrazovanjem?
ja znam isto tako masu ljudi u Srbiji kojima je ispod casti da rade za 300 evra, kojima je blam da idu u staroj gaderobi, blam im je da nemaju za pice...i onda sede i smrde sa roditeljima i onda su im krive sponzoruse, vlast, kriminalci, Englezi, statistika....itd...
takodje, mrzi ih da uce, fakultete zavrsavaju sa 35 (ako ih zavrse)...
u svakoj normalnoj zemlji, neko ko je alav a u isto vreme lenj, nece dobro proci...Srbija tu nije izuzetak...
zapravo, ja nigde nisam videla prepune kafice u podne, sve ljudi po 30 godina...hoce li mi neko objasniti kako? jel blam cistiti podove i prati sudove, ako vec toliko nema posla? meni bi bio veci blam da imam 30 i da me izdrzava mama i kupuje mi garderobu i jos mi daje pare za kafu...
ako je vec sve tako strasno, ti emigriraj...ali imaj u vidu da bilo gde da odes, nece te izdrzavati roditelji, radices za manje od 300e u pocetku, neces imati ni vremena ni para da svakodnevno visis po kaficima, neces cak imati ni kome da kukas...moraces svakodnevno da se boris sa konkurencijom jer ima puno mladih ljudi koji vrede...
poenta je da je do coveka kako ce da organizuje svoj zivot pa moze da zivi i u Zambiji i u Svajcarskoj...
kretanje od nule...pa yebiga, to se zove odrastanje....
i ono sto svi zaborave je bolna istina da ako si zaista kvalitet, isplivaces negde...
i onda neko prica o deci a sam se ponasa i zivi ko da ima 13 godina...

Gazdarica:
Dobro, majku mu, ali zasto ti kao parametre moras da uzimas kriminalce i politicare?
Mislis li da ne postoje sposobni biznismeni? Oni mozda nisu ultra bogati (ili cak jesu?) i nisu
medijski eksponirani, ali postoje...
Moj lenjir je prema njima usmjeren...
Gore navedeni, bas kao ni vjeciti luzeri koji znaju samo da filozofiraju (citaj: prde u 'ladnu vodu), dok cekaju da im neko plati kafu, nisu mi zanimljivi... I ni jedni ni drugi, ne bi trebalo nikome da budu uzori...
_____Nemoj tako ... pomenuo sam i umetnike!
_____Provokacija ti je lepo smišjena. Ipak, ostaćeš bez odgovora koji te najviše zanima, dok ne postaviš konkretno pitanje. Potrudiću se čak da mi slučajno ni neka naznaka ne izleti.
_____Postoje i stvarno sposobni i izuzetno zdravi poslovni muškarci, ali su izuzetak a ne pravilo.
_____Pokušao sam da objasnim da u društvu u kome ne postojij srednji sloj, žena nema baš veliki izbor: da se bavi jednom ovakvom prostitucijom i svojoj deci obezbedi budućnost bolju od svoje, da se koti ko zečica sa kim stigne, ili da od trideset pete do četrdesete godine postane isfrustrirana i počne da se svađa sa svima redom.

Mozda za tu pojavu glavni razlog zapravo i nije novac...Mozda zena nadje nekog ko ce joj pruziti miran porodican zivot i sigurnost...nekog ko ce sedeti kod kuce, biti uvek tu...A opet ih privlace neki drugaciji likovi ciju decu zele ali ne i zivot sa njim...
Mislim da i to moze biti jedan od razloga.....

daj ne lupetaj da zena nema izbor...sta sad, ako ne uvati nekog bogatog, odmah ide u prostitutke?
yebote, pa i zena je ljudsko bice koje takodje ima i samo svoj zivot, nezavisno od muskarca, dece....blabla....
hocu reci, ima i drugoh stvari kojima se svaka normalna zena bavi a da to nije obezbedjivanje potomstva...
mnogo ti je glupa tema...

anakin:
radices za manje od 300e u pocetku
_____Ovo ti je jedna od netačnih konstatacija. Brat mog dobrog prijatelja radi u SAD kao moler i od toga živi lagodnije, od direktor bilo kog pozorišta u Beogradu. Znam još nekoliko ovakvih primera ali trenutno su potpuno nebitni.
_____Ajd malo da radimo matematiku.
_____Da uzmemo nekog kog nije sramota da radi za trista eura. Nek taj neko nekako uspe da radi dva posla istovremeno i neka planira porodicu. Obična rupa u Beogradu košta 200 eura, za iole pristojan stan, na periferiji, u kome je moguće živeti sa ženom i decom trebaće mu najmanje 300 ... sto eura komunalije, sto bebi kašice i pampers. Treba li da računam dalje.
_____300 eura je mnogo veliki novac ako živiš sa roditeljima.
_____Ostavio sam na temi ''Gubi li brak kao institucija svoj smisao'' jednu statistiku vezanu za Srbiju. Da je nebih ponavjao pogledaj je ako te interesuje. Hoću da kažem da ako se radi o nekoj pojavi u društvu, nema mesta priči o večitim gubitnicima.

P.S.
_____Posle nebrojeno pokušaja da se registrujem, već prilično nervoznom palo mi je na pamet da je Zaratrustra nik koji sigurno ne postoji. Dakle nema nikakve veze sa nekim mojim skrivenim željama i potrebama, samo sam bio mnogo nervozan.
_____Da bi oslovljavanje bilo lakše, slobodno možeš da upotrebljavaš Mihajlo.

to je 300 puta dva jer i zena treba da radi ali ti ocigledno pricas o zenama idiotima..
dete ne mora odmah da se napravi nego oboje mogu da rade i da ustete...zena ne mora da bude na porodiljskom 5 godina, jel da?

ja sam u USA i primer koji si naveo za molerisanje nije tacan...sta znaci lagodan zivot? da, molerisanje ovde se placa recimo pristojno ali nisi uracunao koliko dnevno treba da radis i koliko ovde kosta zivot...
to je daleko od lagodnog zivota...btw, sta znaci lagodan zivot? da ne radis i da imas pare?
svugde u svetu moras dupe odrati da bi zaradio za prostojan zivot i to je nesto sto nasi ljudi ne kapiraju...
jer, ti samo racunas kolika je necija plata napolju a ne izracunas koliko kosta stan (evo moj je 1100$ mesecno, bez racuna) i koliko se radi...

teresa:
Mozda za tu pojavu glavni razlog zapravo i nije novac...Mozda zena nadje nekog ko ce joj pruziti miran porodican zivot i sigurnost...nekog ko ce sedeti kod kuce, biti uvek tu...A opet ih privlace neki drugaciji likovi ciju decu zele ali ne i zivot sa njim...
Mislim da i to moze biti jedan od razloga.....
_____U prilog ovakvoj tvrdnji idu i sprovedena naučna istraživanja. (opet ta naučna istraživanja) Pouzdano je utvrđeno da žene daeko više privlaše muškarci koji se bave ekstremnim sportovima, i koji, uopšte gledano, vole i dobro podnose rizik. Međutim, kada je izbor partnera u pitanju, ipak biraju mirnije, dakle sigurnije, varijante.
_____Par naučnih emisija na B-92 je govorilo o tome, a gledao sam i na stranim televizijama emisije koje su se bavile ovom temom.

anakin:
to je 300 puta dva jer i zena treba da radi ali ti ocigledno pricas o zenama idiotima..
dete ne mora odmah da se napravi nego oboje mogu da rade i da ustete...zena ne mora da bude na porodiljskom 5 godina, jel da?

ja sam u USA i primer koji si naveo za molerisanje nije tacan...sta znaci lagodan zivot? da, molerisanje ovde se placa recimo pristojno ali nisi uracunao koliko dnevno treba da radis i koliko ovde kosta zivot...
to je daleko od lagodnog zivota...btw, sta znaci lagodan zivot? da ne radis i da imas pare?
svugde u svetu moras dupe odrati da bi zaradio za prostojan zivot i to je nesto sto nasi ljudi ne kapiraju...
jer, ti samo racunas kolika je necija plata napolju a ne izracunas koliko kosta stan (evo moj je 1100$ mesecno, bez racuna) i koliko se radi...
_____A i ti si mi nešto mnogo nervozna!
_____Da, žena je ''idiot'' koji ako reši da rodi dvoje ili troje dece, mora da zaboravi na karijeru, jer je najmanje dest godina vezana za kuću. Usput pročitaj još jednom prethodni post, pa da nastavimo sa svađom. Obrati pažnju da sam pomenu da nekim čudom zarađuje 600.
_____Primer koji sam ti naveo jeste tačan, razgovarali smo neposredno pre Nove Godine.
_____Znam odično kako se živi po SAD, pogotovu kako žive oni što odu kao spasioci po bazenima. Ne znam samo ni jednog ko se otuda vratio, sem ako ga otuda nisu najurili. Sve neki mazohisti.

anakin:
ja ovu pricu uopste ne razumem...
sta je materijalna sigurnost po tebi, zaratustra? milioni, jahte, moc? nije...materijalna sigurnost je da imas para da sebi iznajmis stan, da imas za hranu, racune i da ne ides go...to mozes sebi da priustis (uz malo stiskanja) cak i u Srbiji..
umesto sto se bavis drugim ljudima i statistikom, razmisli malo o svom zivotu...imas li neki poseban talenat, sposobnost? kako stojis sa obrazovanjem?
ja znam isto tako masu ljudi u Srbiji kojima je ispod casti da rade za 300 evra, kojima je blam da idu u staroj gaderobi, blam im je da nemaju za pice...i onda sede i smrde sa roditeljima i onda su im krive sponzoruse, vlast, kriminalci, Englezi, statistika....itd...
takodje, mrzi ih da uce, fakultete zavrsavaju sa 35 (ako ih zavrse)...
u svakoj normalnoj zemlji, neko ko je alav a u isto vreme lenj, nece dobro proci...Srbija tu nije izuzetak...
zapravo, ja nigde nisam videla prepune kafice u podne, sve ljudi po 30 godina...hoce li mi neko objasniti kako? jel blam cistiti podove i prati sudove, ako vec toliko nema posla? meni bi bio veci blam da imam 30 i da me izdrzava mama i kupuje mi garderobu i jos mi daje pare za kafu...
ako je vec sve tako strasno, ti emigriraj...ali imaj u vidu da bilo gde da odes, nece te izdrzavati roditelji, radices za manje od 300e u pocetku, neces imati ni vremena ni para da svakodnevno visis po kaficima, neces cak imati ni kome da kukas...moraces svakodnevno da se boris sa konkurencijom jer ima puno mladih ljudi koji vrede...
poenta je da je do coveka kako ce da organizuje svoj zivot pa moze da zivi i u Zambiji i u Svajcarskoj...
kretanje od nule...pa yebiga, to se zove odrastanje....
i ono sto svi zaborave je bolna istina da ako si zaista kvalitet, isplivaces negde...
i onda neko prica o deci a sam se ponasa i zivi ko da ima 13 godina...

postedela me dugog kucanja :)

ne, to ne znaci da su mazohisti vec da su normalni ljudi koji rade i za posao dobijaju pare...
lagodan zivot je kad zivis sa roditeljima i ne radis...

ne, zena ne mora da zaboravi na karijeru...ali ako ti tako razmisljas, onda mi je jasno sto si u tolikoj frci...ti zenu smatras za priplodnu kobilu a ne kao ravnopravnog partnera u zivotu koji ce takodje da materijalno doprinosi...

zaratrustra u pravu si donekle, ali istina je da zene ne biraju materijalno bogate muskarce vec biraju coveka koji ce da se ozeni s njime. s zenskog gledista bilo bi idealno udati se za alpha muskarca koji ima super gene i koji ce se starati o porodici s njom, ali alpha muskarci se nemoraju zeniti zbog toga sto mogu imati koga hoce. Tako da zene se moraju udati za muskarce koji nemaju super gene ali su spremni da se staraju o porodici, tako da ako hoce da imaju decu sa alpha genima moraju da spavaju sa muskarcima s kojima se ne mogu udati. sve se to desavalo jos u praistoriji, to je deo nase evolucije. mozes procitati neke knjige o tome: "the red queen" matt ridley, i "the mating mind" geoffrey miller.

Pa ovo ispadne da narkomanke, prostitutke i alkoholicarke daju genetski najkvalitetniji porod.
Onda da bi zena bila sretna u 35-40, a po svemu recenom tad je vec baba i ne vredi vise nista sem za otpad, ona mora da bude udata za nekog bogatasa jer jedino tako je materijalno obezbedjena, ima decu i karijeru.
Zatim verovatnoca da se iz ljubavi vencate i zivite u sreci i blagostanju do kraja zivota skoro nikakva.

Zaratustra da sam ja sve ovo ovde iznela kao viziju buducnosti koja nas ceka vec bi me oterali sa krstarice, ali tebe jos tolerisu, svaka cast.

Back