Bogat, a nesposoban
Siromasan, a sposoban
Hm, nesto mi tu ne stima...
[/QUOTE]
_____Pa naravno da ne štima kad u fioci držiš pogrešan lenjir.
_____Šalu na stranu, pokušaću da ti to objasnim ovako: Arkan, Legija, Kum, Budala, Pacov... Ajde nećemo okorele kriminalce: Karić, Čović, Jočić, Vučić, Čeda Jovanović, Veja Ilić... Hoćeš malo imućne umetnike da nabrojimo: Mirosav Ilić, Keba, Aca Lukas, Marinko Rokvić, Kemiš...
_____Sa izuzetkom par naših sportista, koji stvarno odišu inteligencijom, i ovde možeš da biraš, pogotovu među fudbalerima: Perica Ognjenović, (kad ga je Verica Bradić u jednoj emisiji ptala šta čita u slobodno vreme, ispostavilo se da je pročitao obe knjige) Siniša Mihajlović, čuveni Dule Savić...
_____Sve su to ljudi koji su zaradili dosta novca, ali reci na kog bi od njih želela da ti dete liči. Zamisli samo da dete od malena počne da ti peva ''...oj kafano što sam proklet, sinoć pijan, danas opet.''
_____S druge strane pogledaj koliko je naših glumaca mirno i sigurno dočekalo penziju; koliko uglednih profesora, književnika, naučnika.
_____Imam veliki broj prijateja koji su već dubokko zagazili u četvrtu deceniju i samo jednog koji je sbi uspeo da priušti stan. Ostali žive sa roditejima i čak i da hoć, čak i oni koji imaju sa kim, nemaju gde i od čega da podižu decu. A skoro svi su fakultetski obrazovani i izuzetno bistri i zdravi.
_____Kad krećeš od nule, ovo sad iz iskustva, konstantno si na ivici nerava i na korak od zatvora. Ne smara te toliko poso kojim eventualno kreneš da se baviš, već raznorazni kreteni, kojih se posednjih godina baš namnožilo, kojima non stop moraš da ''objašnjavaš'' da je daleko pametnije da te se klone. Pri tom su najgori oni koje je narod na izborima izabrao. Nekako im vlast udari u glavu pa im više vremena treba da shvate.
_____Da bi preživeo u takvoj džungli treba da budeš stvarno životinja, a da ipak sačuvaš ono ljudsko u sebi i da ne postaneš jedan od gore pobrojanih kretena. Dok stekneš neku materijalnu sigurnost, u najboljim slučaju, imaš 35-40 godina. Za muškarca to nije mnogo, ali za ženu?
_____Recim mi koja žena sme da prihvati rizik da do četrdesete godine ne rađa, dok muškarac za kog je emotivno vezana ne uspe da obezbedi neku materijalnu sigurnost. Ako žena i odluči da radi i stiče, opet mora da se odrerkne rađanja dece.
_____I tako dok iole normalni ljudi trezveno razmišjaju i planiraju svoju porodicu, zečice se u naveće razmnožavaju sa bago retardiranim kretenima.
____I meni je u prvi mah pojava izgledaa odvratno i nisam mogao nikako da se ’’uživim u priču’’. Valjda je kompleks u pitanj. (da čujem sad neku ženu da priča iskorištavaju) Vremenom sam došo do zakjučka da su žene koje imaju petju za ovakvu kombinaciju, možda jedina nada za čovečanstvo.
_____Interesantno je i to da pojava uopšte nije nova. Pripovetka ’’Večiti Muž’’ Dostojevskog, upravo obrađuje ovu temu. Krajnji zakučak pisca je, da je u prirodi pojedinih muškaraca da budu ’’večiti muževi’’.