Zdravija ishrana

Da li ste se odrekli nezdrave hrane?

• Da

• Ne

• Delimično

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Jaja, kukuruzno, so, sir, maslinovo ulje, jogurt, nekada kisela ako nemam dovoljno jogurta, prasak za pecivo.

Deca vole u slaninicu ili neko suvo meso ili sunku, kisele krastavcice, a ja i mao sitno seckane crvene paprike. Tzv. španska.

U jednom periodu sam spremala hranu bez ikakvih dodataka bilo cega sto nije prirodno. Cak ni testeninu. Samo meso, voce, povrce, žitarice, prirodni med, so i začini koji se mogu ubrati.

Morala sam ali mi nije bilo teško. Sada sam se ulenjila tj. mrzim kupovine i onda kupim na brzinu da što pre izadjem iz prodavnice pa kupim i ono što ne treba.

Otkada je hrana poskupela duplo u odnosu na zemlje EU izbacio sam lidl kao jedan od najskupljih lanaca supermarketa. Ostali su metro za veliku i maxi za malu nabavku.

Meso kupujem u mesari bata u beškoj. Ne kalira na vatri nego ostaje ista veličina. Nije naduvano vodom kao u supermarketima.

Ostalu hranu pažljivo biram testenina samo italijanska itd. Izbegavam konzervanse i aditive. Povrće gledam da kupujem na pijaci koliko je to moguće jer je 30-50% jeftinije nego u supermarketima.

Obrok mi sadrži 80% povrća i 20% mesa.

Ne kupujem slatkiše pravimo kolač sa šljivama i jabukama.

jbt kad vec zelis da kacis ovakve objave bar malo proputuj.
hrana u EU nije nista jeftinija, cesto je i skuplja.
i sad samo nemoj da okacis neki maslac pred istekom roka koji je na ultra akciji kao krunski dokaz..putuj malo, obilazi prodavnice i videces.
u lidlu na kipru postoji mnogo stvari koje kod nas i ne postoje (sirevi sa skoro 0% masnoce,grcki jogurti sa 0% masnoce u kantama!) i veruj mi da je jeftinije nego kod nas.

Jaja, kukuruzno, so, sir, maslinovo ulje, jogurt, nekada kisela ako nemam dovoljno jogurta, prasak za pecivo.

Deca vole u slaninicu ili neko suvo meso ili sunku, kisele krastavcice, a ja i mao sitno seckane crvene paprike. Tzv. španska.

U jednom periodu sam spremala hranu bez ikakvih dodataka bilo cega sto nije prirodno. Cak ni testeninu. Samo meso, voce, povrce, žitarice, prirodni med, so i začini koji se mogu ubrati.

Morala sam ali mi nije bilo teško. Sada sam se ulenjila tj. mrzim kupovine i onda kupim na brzinu da što pre izadjem iz prodavnice pa kupim i ono što ne treba.
Meni je uvek sa kukuruznim suvo ali sam na insta nasla neki super recept u koji idu kisela paprika i kiseli krastavcici i bude dosta socnija. To bi i trebalo da je spanska?

Odavno ne pravim kompromis ka nezdravim i teskim namirnicama,najgore sta je ostalo sad kupio konjske kobasice za tako neko kuvanje,ponekad slanina i neko pecenje i jagnjetina ali bas retko,zadnje sam mleko izbacio zamenio kozjim,treba da ubacim vise salate i kuvanog

Back