Због злочина над Хрватима ухапшен Џон Вејн и његова екипа

СУНЦЕ

Primećen član
Banovan
Poruka
555
Zbog zločina nad Hrvatima uhićen "John Wayne" i njegova družina

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4697848,00.html?maca=kro-standard_feed-kro-635-xml


Ipak ima pravde
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su četiri bivša pripadnika Armije BiH koji se sumnjiče za sudjelovanje u zločinima počinjenim nad Hrvatima u selu Trusina, u općini Konjic.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i pripadnici Jedinice za specijalnu podršku, po nalogu Tužiteljstva BiH, u više su gradova u BiH uhitili četiri osobe zbog sumnji da su sudjelovali u ratnom zločinu. Glasnogovornica Tužiteljstva BiH Selma Hećimović kaže da su u akciji uhićeni Nedžad Hodžić zvani "John Wayne", Mensur Memić zvani "Menta", Dževad Salčin zvani "Struja" i Senad Hakalović - svi bivši pripadnici Armije BiH. Sumnjiče se da su na području hercegovačkog sela Trusina, u općini Konjic, 16. travnja 1993. godine počinili ratne zločine nad hrvatskim stanovništvom.

U Trusini ubijeno 19 civila hrvatske nacionalnosti


Policija u akciji uhićenja pretresla 17 lokacija
Prema podacima Tužiteljstva, napad na Trusinu izvršili su pripadnici Specijalnog odreda za posebne namjene Armije BiH pod nazivom "Zulfikar" i 45. brdske brigade Armije BiH "Neretvica", kaže Selma Hećimović. "Tijekom napada pripadnici tih jedinica ubili su 19 civila i ranili četiri, od kojih i dva djeteta starosti od dvije i četiri godine. Istog dana ubijena su i tri vojnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO), koji su se prethodno predali", ističe glasnogovornica.

16 godina se čekalo na procesuiranje ovog zločina, a u međuvremenu su se pojavila i nagađanja da pravosuđe u BiH procesuira uglavnom zločine počinjene nad Bošnjacima. Politički analitičar iz Mostara, Pejo Gašparević, vjeruje da su takve sumnje neosnovane.

Pretresen i stan bivšeg zapovjednika Armije BiH Sefera Halilovića


Jedan od uhićenih - Nedžad Hodžić, zvani "John Wayne"
"Sigurno je da će ovo današnje uhićenje odagnati sumnje da je Sud BiH priklonjen samo jednom narodu. Takve sumnje nemaju dovoljno valjanih argumenata ali državne institucije, ovoga puta državni Sud, moraju biti itekako pažljive kada rade svoj posao da ne daju svojim postupcima ikakve sumnje da bi mogli biti naklonjeni ovoj ili onoj strani, jer je u BiH sve ispolitizirano, a odnos prema ratnim zločinima i optuženicima je izuzetno važan u BiH", kaže Gašparević.

Pripadnici SIPA-e su u današnjoj (16.9.) akciji pretresili 17 lokacija u potrazi za dokazima u ovom kaznenom postupku, a prema neslužbenim informacijama izvršen je i pretres stana generala Sefera Halilovića. Iz stana bivšeg zapovjednika Armije BiH navodno su oduzeti neki dokumenti koji se dovode u vezu sa zločinom u Trusini. Halilović je pred Haškim sudom oslobođen krivice za sudjelovanje u zločinima na području sela Grabovica i Uzdol, tijekom operacija 1993. godine.

Autor: Samir Huseinović
:dash::dash::dash:


Сад да чекамо да ухапсе неког индијанца
и дружина је комплетна:dash:
 

Back
Top