Zbog ovog vica o Titu biste u Jugoslaviji završili na Golom Otoku

Fakat da je bilo mnogo manje socijalnih razlika, i da nije bilo nešto mnogo naglo obogaćenog a potpuno nepismenog segmenta populacije kao sad.
Nezadovoljstvo, osećaj siromaštva se ne javlja zbog apsolutnog siromaštva, mada je i ono već onda iskorenjeno na našim prostorima, nego zbog relativnih razlika i nepoštene raspodele stečenog društvenog bogatstva i pozicije. Da ne pričam o duhovnom siromaštvu i nedostatku prespektive. Ja se ne sećam tog perioda ali imam utisak da je narod imao bar neku- na kraju se ispostavilo lažnu- nadu i veru u društveni napredak.

Bila je ona fora ko priča vic godinu ćorke, ko sluša, a ne prijavi,dve.
A, ko sluša a ne razume, samo 6 meseci :rotf:

Bili ste komšo.
Bili ste.

Meni su moji još tada objasnili da od austrijskog kaplara ništa dobro ne može da se očekuje
Na nekom forumu se neki opasan mangup nazvao Bravar.. Jako duhovit lik pa mu tamo aplaudiraju..
Bravo, Bravar, pravi si!

A, on: :nono3: nisam ja pravi..
Da sam pravi bio bih Maršal :kafa:

A, ko sluša a ne razume, samo 6 meseci :rotf:

Na nekom forumu se neki opasan mangup nazvao Bravar.. Jako duhovit lik pa mu tamo aplaudiraju..
Bravo, Bravar, pravi si!

A, on: :nono3: nisam ja pravi..
Da sam pravi bio bih Maršal :kafa:
Maršal domoega medenoga.

I to je sam sebi dodelio.

Čega se pametni stide .....bravari se diče.... :kafa:

pre nisi mogao da pricas viceve o glavnom ali se zivelo lepo
sad mozes da pricas viceve o glavnom ali je zivot postao vic
Pa.... da...

OK, koliko slušam priče starijih generacija, danas od plaće možeš kupiti daleko više nego što si mogao u socijalizmu, to su mi moji hardcore ljevičarski roditelji milijun puta rekli, ali su isto tako rekli da ukoliko si gledao svoja posla i nisi se petljao u politiku, kao što nisu oni, život je bio daleko manje stresan.

Back