Zbog ovog vica o Titu biste u Jugoslaviji završili na Golom Otoku

Njihov problem.
Pa nije baŝ samo njihov ... U tom ratu izgubismo milion i sedamsto hiljada najvrednijih muških glava.... Naši studenti iz celog sveta su se vratili da bi branili svoju zemlju...

Koliko bi nas bilo sada, da nismo bili u tom ratu.. da ne izginusmo na Kosovu...

Kaže Brana Crnčević: " Svi smo mi deca dezertera iz 1389. "

Ovo sad izguglah :

Svi smo mi deca dezertera iz 1389.

Grafit koji je jednoga dana osvanuo na zidinama BG-a. Za one koji ne znaju o čemu se radi, evo objašnjenja: sećate se priče kako je Vuk Branković izdao Lazara na Kosovu 1389-e? E, u toj bici, Vuk je sa strane, na jednoj uzvisici, stojao sa svojih 20000 vojnika, i čekao pravi trenutak da uleti. To je trebalo da iznenadi tursku vojsku. No, kada je video kojom brzinom srpska vojska gine, i shvatio da bi njegov upad na žurku bio siguran put do smrti, odlučio je da se povuče. Tih 20000 hiljada vojnika bili su jedini preostali muškarci u Srbiji. Nekoliko vekova kasnije, statističari su izračunali da u Srbiji, da je Vuk uleteo sa vojskom i svi izginuli, ne bi bilo nijednog muškarca srpskog porekla do 19-og veka.

Ovo sad izguglah :

Svi smo mi deca dezertera iz 1389.

Grafit koji je jednoga dana osvanuo na zidinama BG-a. Za one koji ne znaju o čemu se radi, evo objašnjenja: sećate se priče kako je Vuk Branković izdao Lazara na Kosovu 1389-e? E, u toj bici, Vuk je sa strane, na jednoj uzvisici, stojao sa svojih 20000 vojnika, i čekao pravi trenutak da uleti. To je trebalo da iznenadi tursku vojsku. No, kada je video kojom brzinom srpska vojska gine, i shvatio da bi njegov upad na žurku bio siguran put do smrti, odlučio je da se povuče. Tih 20000 hiljada vojnika bili su jedini preostali muškarci u Srbiji. Nekoliko vekova kasnije, statističari su izračunali da u Srbiji, da je Vuk uleteo sa vojskom i svi izginuli, ne bi bilo nijednog muškarca srpskog porekla do 19-og veka.
Зато је оригинални цитат Бранислава Црнчевића био "Сви смо ми потомци Вука Бранковића".

Нисам те баш разумео.У ствари,неко је цитирао "да смо потомци дезертера", а мислим да то није оригинал, него баш овај који сам написао.
Jeste Branin aforizam.. ranije sam ga čuo na TV,u.. on ga je izgovorio, ali je moguće da ga je kasnije malo korigovao.
Vuk Brankoviċ nije izdao kneza Lazara. U narodu se veruje da Vuk sa vojskom nije ni bio na Kosovu .. ali u svašta veruje naš narod pa i da je Marko Kraljević bio veliki junak.. protiv Turaka...
A, šta bi sa onim: Vadi Marko nože iz potaje (kada ga je savladao Musa Kesedžija ) - velikom junaku ne trebaju noži u potaji :)

Jeste Branin aforizam.. ranije sam ga čuo na TV,u.. on ga je izgovorio, ali je moguće da ga je kasnije malo korigovao.
Vuk Brankoviċ nije izdao kneza Lazara. U narodu se veruje da Vuk sa vojskom nije ni bio na Kosovu .. ali u svašta veruje naš narod pa i da je Marko Kraljević bio veliki junak.. protiv Turaka...
A, šta bi sa onim: Vadi Marko nože iz potaje (kada ga je savladao Musa Kesedžija ) - velikom junaku ne trebaju noži u potaji :)
Брана је то наравно знао, али мислим да је ово "licentia poetica". Не знам, могуће је да грешим.

ja sam licno isao u takve hotele ali aj da kazemo da su moji roditelji bili malo durgaciji do vecine ali svi koje poznajem su putovali u inostranstvo, odatle donosili prve najke jer su se kod nas prodavale samo puma i adidas i putovalo se daleko lakse i vise.. letovanje, zimovanje ,gradopvi evrope..sad mnogi samo mastaju o zimovanju.

Naša puma i adidas su bili bolji od većine što se donosilo iz inostranstva.
Meni nedostaje upravo to, da imam dve dve stvari u prodavnici, a da su obadve kvalitetne.
Danas, jer smo tako hteli, imamo hiljade raznih marki, a ne valja ni jedna.
Nijedna ideologija nije sjajna, niti vlast bajna, ali meni je kapitalizam najmrskiji, još iz vremena dok sam samo učila o njemu.

Naša puma i adidas su bili bolji od većine što se donosilo iz inostranstva.
Meni nedostaje upravo to, da imam dve dve stvari u prodavnici, a da su obadve kvalitetne.
Danas, jer smo tako hteli, imamo hiljade raznih marki, a ne valja ni jedna.
Nijedna ideologija nije sjajna, niti vlast bajna, ali meni je kapitalizam najmrskiji, još iz vremena dok sam samo učila o njemu.
u stvari da buidemo potpuno precizni
puma tad nije bila ni za *****
pucale su mi posle dva ..tri meseca nosenja.
jedina zaista kvalitetna patika koja je bila neunistiva je bila adidas wimbledon

25011_img-1462612187_share.jpg

u stvari da buidemo potpuno precizni
puma tad nije bila ni za *****
pucale su mi posle dva ..tri meseca nosenja.
jedina zaista kvalitetna patika koja je bila neunistiva je bila adidas wimbledon

25011_img-1462612187_share.jpg

Meni je puma bila udobna, ali jes' umela da ispuca brzo.Za trening sam koristila adidasove.

onda se nisu dizali krediti da se ide na more..tu je velika razlika.. postojao je srednji stalez koji je sad nestao.

odlazak na more je bio kad se ide na more u julu i pocetkom avgusta.

sad su izmislili predsezonu i post sezonu jer ljudi nemaju para da placaju more u sezoni.

kako god okrenemo, prosecan covek je ziveo bolje.. bile su smanjene mogucnosti kritike vlasti ali je zivot bio bolji.
Fakat da je bilo mnogo manje socijalnih razlika, i da nije bilo nešto mnogo naglo obogaćenog a potpuno nepismenog segmenta populacije kao sad.

Bili smo puni vere,. jer je sa svakim danom bilo bolje,.. verovali smo u državu, u Tita, u omladinu, verovali medijima,.. koji su bili ozbiljni.
Manje smo se zabavljali,.. ili je to bilo i korisno - radne akcije na primer,.. hajde napravite ih sada,.. bili bi smešni,..
Imali smo ideju i bili smo cenjeni u svetu.
Imali smo svoj identitet.
Bili ste komšo.
Bili ste.

Meni su moji još tada objasnili da od austrijskog kaplara ništa dobro ne može da se očekuje

Poslednja izmena:
pre nisi mogao da pricas viceve o glavnom ali se zivelo lepo
sad mozes da pricas viceve o glavnom ali je zivot postao vic
1953. ugusene seljacke bune zbog otimanja stoke seljacima i stavljanje ogromnih nameta koje su morali da placaju.
Tastovoj familiji oteli oteli i kola i stoku i udarili namet od tadasnje funkcionerske plate. Ziva otimacina
i zbog toga beda bila.

Back