- Poruka
- 4.773
E sad cu ti reci da lupas gluposti. Dusan nije proglasen za sveca jer je hteo Srbe da pretaba u katolike, jer je ubio oca
Da je dao pare crkvi i te kako bi bio proglašen za sveca. Videli smo da crkva nema problema sa oceubicama i bratoubicama sve dok im daju pare.E sad cu ti reci da lupas gluposti. Dusan nije proglasen za sveca jer je hteo Srbe da pretaba u katolike, jer je ubio oca
i zato sto je zbog njega bacena anatema na srpsku crkvu jer je hteo da se krunise pod svojim uslovima...
Nije dovoljno biti samo ateista,moras aktivno mrziti srpsku CrkvuDa je dao pare crkvi i te kako bi bio proglašen za sveca. Videli smo da crkva nema problema sa oceubicama i bratoubicama sve dok im daju pare.
Ne moraš. Ateisti su podeljeni neki mrze crkvu neki su ravnodušni prema crkvi. Ja nisam samo protiv SPC-a već sam generalno protiv svih religija.Nije dovoljno biti samo ateista,moras aktivno mrziti srpsku Crkvu
Е сад ти лупаш глупости.Цар силни Душан није хтео да мења веру Србима.То је је резултат сукоба наше Цркве и Цариградске Патријаршије.Цар Силни је за рзлику од других владара у то време јасно видео колка је опасност од Турака.Обраћао се свим европским владарим за покретање Крсташког рата против Османлија али без успеха.Чак је и нудио своју ћерку да је уда за француског принца, али Папа то није дозволио,као што није дозволио ни нови Крсташки рат и тражио да се Србија покатоличи. У безизлазној ситуацији је понудио да Србија призна Папу као врховног хришћанског поглавара али да остане православна. Тај дипломатски потез је пропао ,а и Цар се предомислио када је стигло папско посланство и вратио их је у Рим.Цариградски Патријарх, коме никада није пријала аутокефална Српска Црва, је нашу Цркву и Цара екскомицирао и потрајало је то неко време док та одлука није укинута.E sad cu ti reci da lupas gluposti. Dusan nije proglasen za sveca jer je hteo Srbe da pretaba u katolike, jer je ubio oca
i zato sto je zbog njega bacena anatema na srpsku crkvu jer je hteo da se krunise pod svojim uslovima...
Glupost ovo za pokatoličavanje. Inače Stefan Prvovenčani je krunisan krunom iz Vatikana pa je svejedno svetac u SPC. Nema to veze.E sad cu ti reci da lupas gluposti. Dusan nije proglasen za sveca jer je hteo Srbe da pretaba u katolike, jer je ubio oca
Ne ti si izuzetno protiv SPC,sto svjedoci i ova tema sa suludim objasnjenjem zasto Dušan nije kanonizovanNe moraš. Ateisti su podeljeni neki mrze crkvu neki su ravnodušni prema crkvi. Ja nisam samo protiv SPC-a već sam generalno protiv svih religija.
Ne jer ja tučem po svim religijama zavisi od toga kako sam inspirisan.Ne ti si izuzetno protiv SPC,sto svjedoci i ova tema sa suludim objasnjenjem zasto Dušan nije kanonizovan
A cak i da se pokatolicio, je li to kraj sveta?Glupost ovo za pokatoličavanje