Zbog nastupa Zorane Mihajlović Vučić kipti od besa: "Bombe" iz izjava ministarke uzdrmale SNS video

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860
Zbog nastupa Zorane Mihajlović Vučić kipti od besa: „Bombe“ iz izjava ministarke uzdrmale SNS VIDEO

1669416789400.png


Bivša ministarka i potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, još jednom je uzburkala duhove u Srpskoj naprednoj stranci. Njena izjava da Srbija trpi štetu zbog toga što ne uvodi sankcije Rusiji, uprkos tvrdnji predsednika Aleksandra Vučića da njegova spoljna politika ne pravi štetu državi, praktično je bila "prst u oko" lideru naprednjaka. Ovo, međutim, nije jedina Zoranina poruka koja nije prijala ušima prvog čoveka države.

Dok se čeka naredni politički potez bivše ministarke, ona, čini se, otvorenije govori o problemima unutar stranke i onima s kojima se ona suočavala za vreme boravka u Nemanjinoj 11.

U svojoj najnovijoj izjavi Mihajlović je govorila o posledicama koje Srbija zbog toga što nije uvela sankcije Rusiji, čime je, slučajno ili ne, kontrirala svom partijskom šefu Aleksandru Vučiću.

„Svi se jasno opredeljuju da su protiv takve vrste invazije. Mi jesmo odreagovali u Ujedinjenim nacijama, ali nisam sigurna da je to više dovoljno“, ocenila je Mihajlović i dodala:

“Pre svega trpimo štetu zato što smo država koja se opredelila da uđe u Evropsku uniju, to znači nismo se uskladili sa politikom EU i nekako mi se čini da je ovo samo jedan od znakova. Nije ovo nešto što nismo očekivali, verujem da jesmo. To je jedan od znakova da kada su velike geostrateške i geopolitičke tenzije onda ne možemo da budemo nesvrstani, pogotovo ako smo ovde na tlu Evrope“, rekla je za naš portal Zorana Mihajlović o odluci Evropskog parlamenta.
Priča Zorane Mihajlović da Srbija trpi štetu zbog neuvođenja sankcija dolazi nakon nedavne izjave predsednika da država ne trpi posledice zbog svoje spoljne politike.

„Ne vodim politiku sankcija, posebno prema onima koji su nas sačuvali 2015. godine i koji su nam pomagali po pitanju teritorijalnog intergriteta naše zemlje. To je naša suština i politika. Možemo toga da se odreknemo, ali znate u kom slučaju? Da nam bukvalno bude Damoklov mač nad glavom i to ne bih krio od naroda, već bih rekao to“, dodao je on.
Vučić je dodao da Srbija „u ovom trenutku nema mač nad glavom“.

„Ja to znam, da li je lako, nije. Niko nema takav direktan kontakt sa svima u Evropi i svetu kao što imam ja. Verujte mi da niko to ne zna bolje od mene. Ja najbolje znam dokle možemo i ne treba mi niko da mi objašnjava od analitičara, raznih pametnjakovića, da mi soli pamet kako sam nešto ugrozio. Nisam ugrozio ništa. Nikakav problem niko u Srbiji nije imao, kao što imaju ovde (u Parizu) sa sa 40, 50, 80 odsto povećanja cena eletkrične energije i gasa. Pustite nas da vodimo zemlju“, rekao je Vučić

Istini za volju i dok je bila na čelu Ministarstva rudarstva i energetike, Mihajlović je govorila o potrebi da se Srbija pridruži sankcijama protiv Ruske Federacije, uprkos stavu vrha stranke i države da se to ne čini, ali izjave poput onih da je „SNS postao džuboks za bogaćenje“ pojedinih funkcionera retko su se mogle čuti u prošlosti.

Poslednja konferencija za medije otvorila brojna pitanja

Možda i zvučnija vest o tome ko su novi članovi Vlade Srbije bila je ta da Zorana Mihajlović, posle 10 godina, neće biti deo izvršne vlasti i kabineta u Nemanjinoj 11.
Na oproštajnoj konferenciji ona je govorila o svom radu, političkim okolnostima i stavovima koji su je, po svemu sudeći, koštali ministarskog mesta.

Odbila poslušnost

Već dugo u javnosti vlada uverenje da je osnovni kriterijum za opstanak na funkciji bezrezervna lojanost i poslušnost. Ministri su dužni da ne dovode u pitanje sud šefa Aleksandra Vučića, aposlutnog lidera SNS i čoveka koji određuje sastav kabineta u Nemanjinoj 11. Mihajlović, koja čitavu deceniju bila deo Vlade Srbije, očigledno je u poslednje dve godine odbila poslušnost.
„Novoj ministarki želim sve najbolje. Ni njoj neće biti lako. Meni nije bilo lako, ja nisam pristala da budem pion, to je možda razlog zašto smo ovde“, rekla je ona.
Ostaje u politici i već je kandidovala svoju političku platformu

Pitanje koje se logično nametalo jeste da li će bivša ministarka ostati u politici po napuštanju funkcije. Ona tvrdi da se to ne dovodi u pitanje.

„U Vladi sam 10 godina i iza mene stoje rezultati koje sam zajedno sa svojim timom postigla. Za mene je ovo novi početak. Svakako ostajem u politici i želim da radim za svoju državu i za svoj narod. To sam uvek radila, još iz svojih studentskih dana. Smatram da je Srbiji mesto u EU i boriću se da u ovim novim podelama, Srbija bude na Zapadu, a ne na Istoku. Ono čime želim da se bavim je energetika, evropske integracije i pre svega politika. Ostaću u političkom životu Srbije i to je moj plan“, podvukla je ona.

Nejasno da li ostaje u SNS

Iako iz Srpske napredne stranke poručuju da je neophodno da svi ministri, bivši i aktuelni, ostanu deo „jedinstvene porodice“ Mihajlović nije dala precizan odgovor na pitanje da li će ostati u SNS.

„Danas nije svakako dan da pričamo o tome. Takođe, mislim da članstvo u SNS ne ograničava nikoga od nas da se bori za svoje stavove, a moji stavovi su – Srbija na Zapadu i Srbija u Evropi. O tome kako, sa, da ili bez SNS, ima vremena“, rekla je ona.

Otvoreno o bogatim stranačkim kolegama

U nekoliko navarata je bivša ministarka govorila o tome da su se „određene stvari dešavale u prethodne dve godine“ i da će biti prilike u narednim mesecima da o njima govori javno. U jednom trenutku je čak napomenula da pojedine kolege iz njene stranke iskorišćavaju članstvo u partiji za bogaćenje.

„Mislim da će i meni biti nekeko lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavaju SNS kao svoj „džuboks“ za bahaćenje i bogaćenje, a verujem i da će njima biti lakše da ne gledaju mene šta mislim o njima, odgovorila je ona.

Ne misli je Vlada proevropska

Na pitanje da li ju je stav o tome da Srbija treba da bude na Zapadu koštao mesta u Vladi, Mihajlović je odgovorila da je bila sve vreme u manjini, ali da je sigurna da je predsedniku Srbije jasno kakve bi odluke naša zemlja trebalo da donese.
„Ja jesam sigurno bila u manjini u smislu da sam bila neko ko se bori da Srbija bude na Zapadu, a ne na Istoku. To ne znači da mi koji se zalažemo zato i koji smo u manjini, nismo u pravu. Mislim da će nova Vlada o tome raspravljati. Čast izuzecima, nisam sigurna koliko je nova Vlada Srbije proevropska, ali je važno da je prosrpska. Pretpostavljam da će doneti prave odluke“, navela je ona.

Ne osećam se ni malo odgovorno o stanju u EPS

Govoreći u EPS-u, ona je rekla se ne oseća odgovornom zbog stanja u tom preduzeću. Mihajlović je rekla da je „jasno ko je odgovoran“ za EPS i da je Ministarstvo podnelo krivične prijave zbog toga.

1666604669-VEC_2537-01.jpeg


„Elektroprivreda Srbije, ako ne bude promenila nešto u svom načinu upravljanja, mislim da će biti mnogo problema. Ovo ministarstvo, kad je formirano pre dve godine, odmah je napravilo analizu i izvestilo sve koji su iznad nas o problemima u EPS. Na vreme smo odreagovali i žao mi je što nismo prethodnih godina bili u ovom ministarstvu, jer ne bi bili u ovoj situaciji“, kazala je Mihajlović.

O odnosu sa Vučićem – imaće glavobolju manje

Zorana Mihajlović na kraju se zahvalila kadroviku Vlade Srbije i čoveku s kojim je, prema sopstvenom priznanju, razgovarala svaki put pred ulazak u Vladu Srbije. Ona je, međutim, negirala autentičnost razgovora između nje i šefa srpske države koji je ranije objavljen u medijima.
„To je čovek koji me je 2010. godine pozvao u SNS. To je čovek s kojim sa svaki put sedela kad smo dogovarali da budem minsitarka u prethodnim vladama. To je čovek s kojim sa juče sedela i dogovarala da ne budem ministarka u narednoj vladi. Inače, sve one priče o našem razgovoru – nisu tačne. Mi smo imali razogovor u četiri oka i to ne želim da prenosim. Mislim da mu neće biti lako, ali isto tako mislim da će imati jednu glavobolju manje. Dakle, neće više imati jedan jedini drugačiji ton iz vlade koji je do sada imao“, zaključila je ona.

Otkrila da Vučić laže – „slučajno“

Iako predsednik Vučić tvrdi da je Srbija prestala da uvozi električnu energiju, Zorana Mihajlović je na oproštajnoj konferenciji za medije otkrila da naša država ipak to i dalje čini.
„Prethodne noći smo opet uvozili električnu energiju. Potrošili smo 2,2 miliona evra“, dodala je ona.

„Kolege iz stranke izvršili ‘zločin nad prirodom'“

Svojeremeno je bivša ministarka, kometarišući papire na kojima su štampane brojne naslovne strane prorežimskih novina i na kojima su iznete teške optužbe na njen račun, rekla da su njene kolege iz SNS izvršile zločin nad prirodom.

„Кoliko li je stabala posečeno da bi moje „kolege“ iz SNS objavile hiljade strana, negativnih tekstova, laži i neistina o meni i mojim rezultatima? Pa to je zločin nad prirodom!“, napisala je Mihajlović na Instagramu.Vučić pobesneo zbog konferencije


Komentarišući oproštajnu konferenciju Zorane Mihajlović, u svojstvu ministarke, Vučić nije štedeo reči. Vidno ljut, predsednik je uzvratio tvrdnjom da je Mihajlović „molila Boga“ da ostane u Vladi. I naravno, ponovo je govorio o „demokratskim kapacitetima SNS“ i o tome kako on „nikog ne izbacuje iz stranke“

„Da smo hteli da izbacujemo nekoga, izbacili bismo ga ranije. Za razliku od nekih drugih, mi to ne radimo… Za razliku od nekih drugih, mi se ni ne obračunavamo na način na koji oni misle da je potrebno. Svako o sebi dovoljno govori. Ako vam je posle 10 godina bilo potrebno nekoliko sati da sve najgore kažete o svojim kolega, a pre toga ste Boga molili da budete izabrani za ministra, pa kad niste, onda ste se setili da to kažete.. Tada mnogo više govorite o sebi, nego o bilo kome o vas“, rekao je on.

1654182003-collage54645654.jpg


On je dodao da se uvek govori o promenama i mladima, ali da niko nije spreman da bude smenjen.

„Šta vi hoćete? Da ne menjamo nikad ništa i da svi budu venčani za fotelje po 25 godina? Dajte, recite nam da je to tako i da nikada niko ne treba da bude smenjen. Na kraju krajeva, svako pokaže lice i mislim da su sve ljudi videli“, rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na izjavu Zorane Mihajlović da su neki koristili SNS kao svoj „džuboks za bogaćenje“, navodeći da je on to govorio ranije javno.

„Takvih imam na mnogim mestima. Bilo bi interesantno da, ako je neko činio kriminal, pa što to niste prijavili policiji. Ja to znam i protiv toga se borim i zato određene ministre menjamo, kao i direktore preduzeća. Upravo zbog takvih stvari. Tako da, ponosan sam na to što to radimo. Upravo je to ono što sam rekao da naša stranka ne mogu da budu DS i G17 plus. „Zato, kad vidite neke ljude, koji se prvi put suočavaju sa tim da ne dobiju fotelju, da im ne treba im ni tri minuta da pokažu šta u stvari misle o svemu i zbog čega su tu bili. Neće se to desiti ni sa Nebojšom Stefanovićem, ni sa Zlatiborom Lončarom, ni sa Branislavom Nedimovićem“, rekao je on. https://nova.rs/vesti/politika/zbog...ombe-iz-izjava-ministarke-uzdrmale-sns-video/


Zorana Mihailović ozbiljno ugrožava Vučićevu kulu od karata. Ona nije Anđus, naprednjački disident za jedno leto. Zorana je realna opasnost za iznutra truo Vučićev režim jer nju ne može kupiti, a ona poseduje čvrste dokaze protiv njegovog kriminalnog udruženja. Vučića od Zorane ne može spasiti ni njemu najbliži lažni opozicionar, njegova uzdanica Đilas.
 
Poslednja izmena:

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.542
Da.

Ona je Đavo koji je još 2011. radio na tome da SNS dođe na vlast.
Kritike Zoke se svode na to da su ljudi oko Vučića loši a ona dobra pa treba opet da je imenuje. Pri tome Vučić često kritikuje Zoku kao i Micu a one opet njega ne spominju nego neke loše ljude oko njega. :lol:
 

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Kritike Zoke se svode na to da su ljudi oko Vučića loši a ona dobra pa treba opet da je imenuje. Pri tome Vučić često kritikuje Zoku kao i Micu a one opet njega ne spominju nego neke loše ljude oko njega. :lol:
Da.

I još kao neki glupi spin: "Ona obožava Zapad, a prezire ruski narod."

Pa dobro nek predloži predsedniku radikala da vrati orden Putinu
 

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Zorana nije glupa da se bavi smešnim Putinovim ordenom. Ona ima dokaze o ozbiljnom kriminalu Vučićevih bandita.
Moj izazov stoji već godinama: Nek neko postavi samo 1 YouTube spot, može iz bilo koje godine od velikog praska

gde Zorana Mihajlović napada Aleksandra Vučića
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860
Kritike Zoke se svode na to da su ljudi oko Vučića loši a ona dobra pa treba opet da je imenuje.
Zorana ima vetar u leđa sa Zapada i može se lako dogoditi da neki od dokaza o teškim krivičnim delima 'mafije i bratije', kojih je puna, ugleda svetlost dana, a tada ste gotovi jer je vaša SNS iznutra trula i blještavilo koje je dizajnirano da zasenjuje mase samo je fasada.
 

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Zorana ima vetar u leđa sa Zapada i može se lako dogoditi da neki od dokaza o teškim krivičnim delima 'mafije i bratije', kojih je puna, ugleda svetlost dana, a tada ste gotovi jer je vaša SNS iznutra trula i blještavilo koje je dizajnirano da zasenjuje mase samo je fasada.
Nesporno je da SNS nestaje istog momenta kad Vučić bude podneo ostavku.

Međutim ako je Zapad taj donosilac promene, onda ne vidim što bi Zoranu Mihajlović smatrali donosiocem promene.

Kad jednog dana bude rekla nešto protiv Vučića, slobodno je tad imenujte kao nekog ko je konačno nešto rekao protiv Vučića.
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860
Kad jednog dana bude rekla nešto protiv Vučića, slobodno je tad imenujte kao nekog ko je konačno nešto rekao protiv Vučića.
Pa nije ona vaša lažna opozicionarka Tepić da priča bezveze. Zorana kada bude udarila - a to će se desiti ako režim ne uvede sankcije Rusiji kako je obećao Vašingtonu - vašem pokrovitelju Vučiću biće politički kraj.
 

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Pa nije ona vaša lažna opozicionarka Tepić da priča bezveze. Zorana kada bude udarila - a to će se desiti ako režim ne uvede sankcije Rusiji kako je obećao Vašingtonu - vašem pokrovitelju Vučiću biće politički kraj.
Za Tepić isto možeš pronaći YouTube spot gde priča protiv Vučića.

Za Zoranu ne možeš, jer je ona za režim istog.
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860
Imaš mnogo spotova gde Đilas napada Vučića.
Đilas "napada", a u odsudnim trenucima spašava Vučića. Npr. uništenje Saveza za Srbiju, rušenje protesta 2019. godine, bojkot koji je samo Vučiću koristio, bojkot referenduma da bi Vučićeva opcija dobila, sastanak sa Vučićem u aprilu koji je sprečio masovne proteste zbog izborne krađe, itd.
 

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Đilas "napada", a u odsudnim trenucima spašava Vučića. Npr. uništenje Saveza za Srbiju, rušenje protesta 2019. godine, bojkot koji je samo Vučiću koristio, bojkot referenduma da bi Vučićeva opcija dobila, sastanak sa Vučićem u aprilu koji je sprečio masovne proteste zbog krađe izbore, itd.
E sad zamisli da prestane da Napada, i učlani se u SNS.

Tad bi bio u poziciji tvoje Zorane
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860
Za Tepić isto možeš pronaći YouTube spot gde priča protiv Vučića.

Za Zoranu ne možeš, jer je ona za režim istog.
Ne zamenjuj teze. Zorana je članica SNS i iznutra baš dobro rovari protiv vašeg pokrovitelja Vučića.

Sa druge strane, vaš lažni opozicionar Đilas pomaže Vučiću.
 

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.542
Đilas "napada", a u odsudnim trenucima spašava Vučića. Npr. uništenje Saveza za Srbiju, rušenje protesta 2019. godine, bojkot koji je samo Vučiću koristio, bojkot referenduma da bi Vučićeva opcija dobila, sastanak sa Vučićem u aprilu koji je sprečio masovne proteste zbog izborne krađe, itd.
Nema nekog smisla protestovati zbog izborne kradje bez odobrenja Stejt Dipartmenta. Zato je to uspelo 1996/97 a propalo u USA 2020 i u Bosni 2022.
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860

Top