Zbog krađe paketa u Srbiji, više nema kupovine preko poznatih svetskih online platformi

ne razumes. Mozes ti da reklamiras kako hoces ali ako posta dostavi informaciju da je posiljka urucena neces dobiti nikada pare nazad od alija.

Problem je sto nasa posta u Beogradu ne radi svoj posao , zaposleni kradu posiljke gradjana i aliexpress gubi novac zbog toga.

A niko ne voli da gubi novac zbog tudjeg lopovluka i javasluka. Te stoga vise nema besplatne postarine za Srbiju sa alija.

Sada vam je postarina od 50 do 1000e .

Tako i treba.

Ја сам први за изолацију и да укинемо увоз, да заштитимо своје производе и почнемо са производњом свих производа који нам недостају.

Али нека жвалавко и његови ЕУропејци који глуме опозицију изађу у јавноност и нека кажу да је њима циљ да поткрадају Кину, али да немају муда да рецимо отерају Швабе и Лидл.

ЕУропејци режимски и опозициони, где су вам сада узбуњивачи да се жалите кинеском амбасадору.

Pre su krali sve posiljke sad su namazani pa kradu samo ove posiljke koje nemaju tracking number.
Ово је апсолутна лаж. Ја сам имао две пошиљке које су имале број за праћење, то је било прошле године и они су опет украли.
Мислим да се ради о сељачинама које и не знају за тај број, нити они нешто бирају, већ отварају скоро све и краду шта им се свиди.

Мислим да чак и не краду све, него скоро све отварају, виде о чему се ради, ако им се свиди украду, ако им се не свиди они су пошиљку већ ошетили и онда је само баце у џак за ђубре.

Ni jedan od nabrojanih nije Beogradjanin a naveo si jednog koji je omašio ceo BG pa zalutao u Vojvodinu...
Нису они битни, нека коментаришу, али ми знамо да се пошта сортира у такзваном сабирном центру поште на Галеници, Земун.

Читам неке кретене са Н1 окривљују корону и ове мере, али како идиотима објаснити да су они увек крали, да су масовно почели да крају много времена пре короне, а да је сада корона само изговор.

Pre su krali sve posiljke sad su namazani pa kradu samo ove posiljke koje nemaju tracking number.

A ove kineske nemaju upravo zato da bi postarina bila besplatna.

Kako ovaj beogradski lopovluk komentarisu advokati zlograda @De_Sisti @Sizif @Motorcyclist @YeOldeJagge @Saliva i njima slicni?

Dokle da citava Srbija ispasta zbog beogradskih lopova?
Raškoprizrenski poštari prednjače u krađi

Zašto je "Aliexpress" drastično poskupeo poštarinu za Srbiju

Kupci robe na sajtu "Aliexpress" primetili su da poslednjih nekoliko meseci poštarina robe višestruko premašuje njenu cenu, toliko da je potpuno neisplativo kupiti je. Tako poštarina za termos bocu od 8,77 dolara košta 142 dolara, a besplatnih pošiljki više skoro i da nema. Iz udruženja Efektiva navode da je do ovoga došlo zbog masovnih krađa takozvanih pošiljki malih vrednosti na putu ka kupcu u Srbiji, zbog čega su kineski prodavci ustanovili da im se više ne isplati da srpskim kupcima jeftino šalju robu.

413RHWsREDL._SY355_.png

Efektiva je na Fejsbuku objasnila da je roba male vrednosti prodavana uz takozvani "free shipping" za Srbiju, kako bi se kupac motivisao da i dalje kupuje na "Aliexpressu". Dok roba ne stigne do kupca, "Aliexpress" novac u depozitu drži kod sebe i obaveštava prodavca da u roku (obično do sedam dana) mora da pošalje pošiljku kupcu u Srbiju, kao i da određuje zaštitni period za kupca od 60 + 15 dana.

U tom roku od 60 dana pošiljka mora da stigne do kupca, a u dodatnom roku kupac ima mogućnost da proveri autentičnost i kvalitet robe.

Ukoliko je sve u redu, kupac potvrdi prijem u roku do 60 dana i ako u narednih 15 dana ne pokrene spor zbog kvaliteta robe ili oštećenja, "Aliexpress" tek tada isplati prodavca.

Pošiljke za koje je dostava bila besplatna obično se nazivaju "male poštanske pošiljke" koje imaju "tracking number" samo do izlaska iz Kine, dodaju iz Efektive. Poslednje informacija koju po tom broju kupac može da dobije je: "pošiljka je napustila zemlju porekla".

Kako navode iz ovog udruženja, sistem je funkcionisao dok te male pošiljke nisu počele da se masovno kradu, a kupci zbog toga pokreću sporove zbog nedostavljene pošiljke u zastitnom roku od 60 dana.

Tim za rešavanje sporova "Aliexpressa" uvek presudi u korist kupca i novac vrati, a prodavac ostane i bez robe i bez novca.

"Znači Kinez proda robe u Srbiji za 10.000 evra, od 'Aliexpressa' dobije 7.000 evra, a ostalih 3.000 evra 'Aliexpress' isplati oštećenim kupcima u Srbiji za robu nestalu na poštanskoj carini Srbije (ili nekom drugom mestu), ali i malim lokalnim poštama širom Srbije", tvrde iz Efektive.

Kako su počele da se kradu i pošiljke sa brojevima za praćenje uz izgovor ako kupac traži svoju pošiljku: "naš sistem ne podržava tu formu brojeva za praćenje".... on "ne vidi vašu pošiljku", "Aliexpress" je ukinuo besplatne i jeftine poštarine za Srbiju, ističu iz Efektive.

"Mi iz Srbije možemo da kupimo samo artikle do 4,99 dolara jer su se kineski trgovci preračunali da te male štete mogu da podnesu", objašnjavaju.

Iz Efektive navode da su uputili dopis Pošti Srbije i tražili sastanak povodom ovog problema, a da će isto tražiti i od Uprave carina.

"Ne isključujemo ni mogućnost krivičnih prijava, jer ovde se radi o organizovanom kriminalu koji se verovatno meri milionima evra", navode iz Efektive.

http://rs.n1info.com/Biznis/a623414...uju-na-Aliexpresu-uz-besplatnu-postarinu.html

.
Izbrisao sam ti uvodni komentar kojim pozivaš na mržnju protiv Srba

Ја сам први за изолацију и да укинемо увоз, да заштитимо своје производе и почнемо са производњом свих производа који нам недостају.

Али нека жвалавко и његови ЕУропејци који глуме опозицију изађу у јавноност и нека кажу да је њима циљ да поткрадају Кину, али да немају муда да рецимо отерају Швабе и Лидл.

ЕУропејци режимски и опозициони, где су вам сада узбуњивачи да се жалите кинеском амбасадору.

Ово је апсолутна лаж. Ја сам имао две пошиљке које су имале број за праћење, то је било прошле године и они су опет украли.
Мислим да се ради о сељачинама које и не знају за тај број, нити они нешто бирају, већ отварају скоро све и краду шта им се свиди.

Мислим да чак и не краду све, него скоро све отварају, виде о чему се ради, ако им се свиди украду, ако им се не свиди они су пошиљку већ ошетили и онда је само баце у џак за ђубре.

Нису они битни, нека коментаришу, али ми знамо да се пошта сортира у такзваном сабирном центру поште на Галеници, Земун.

Читам неке кретене са Н1 окривљују корону и ове мере, али како идиотима објаснити да су они увек крали, да су масовно почели да крају много времена пре короне, а да је сада корона само изговор.
Da , meni ovo deluje kao najrealnija opcija , pokazuje na šta je spala država i javni sektor.
Uostalom dovoljno je pogledati direktorku Pošte ,pa ni ne čudi što su onda oni mastiljari dole takvi .

Tvoji kinezi se izgleda bave prevarom

A ti taman hteo da budeš Rasista iz Borče, koji pak voli kineske komuniste više nego hleb sava

ne razumes. Mozes ti da reklamiras kako hoces ali ako posta dostavi informaciju da je posiljka urucena neces dobiti nikada pare nazad od alija.

Problem je sto nasa posta u Beogradu ne radi svoj posao , zaposleni kradu posiljke gradjana i aliexpress gubi novac zbog toga.

A niko ne voli da gubi novac zbog tudjeg lopovluka i javasluka. Te stoga vise nema besplatne postarine za Srbiju sa alija.

Sada vam je postarina od 50 do 1000e .

Ne razumeš ti śta rade seljaci po Beogradu - jave da je isporučeno!

Ej bre!
Sedim kod kuće čekam kurira...
Predveče - ostavio lik ceduljče kako nikog nije bilo nego ja da se šetam u pośtu tu i tu
Sledeći put druga pośta, pa treća...
Znaš šta rade?
Uzmu spisak paketa i ispiśu cedulje u samoj pošti pa voze prazan kombi
"Zemljače imam 70 paketa"
"70 kuratza majmune, ispisao si cedulje kod Andje na kafi"
Pa su prestali sa tom praksom, valjda...

Onda reśim da koristim Post Restant za unutrašnji saobraćaj.
Zove me kreten na mobilni:
"Alo jel to Stojkov Menidjer (lično ime i prezime poznato autoru ovog komentara)?"
"Ja sam"
"A otkad vi stanujete u Glavnoj Pośti?"
"Ne razumem?"
"E vidi ako ćeš post restant onda ne piśi adresu gajbe"
"Alo bre pośtare, nisam ja adresovao pošiljku otkud ja znam ni šta piśe ni kako izgleda paket"
"Ja ti lepo kažem śta sam imao"

Vidim ja neće bude dobro... Trči u glavnu poštu, pantalone obuko u prevozu, pertle zavezao pred ulazak...
Evo lična karta, de ji paket?
Sačekajte...

Došla neka śto uvatila Boga za muda doladkom u Beograd a akcenat sačuvaj i sakloni nikad grdji nisam čuo...
Ljudi ono ko da je mešano jug srbije-bosna...
"Ja izbacila tvoj paket"
"MOLIM??? Ko si ti da odredjuješ śta će zabacuješ?"
"Ja sam ti kontrolorka a ti ideš sad kući pa obrni call centar da vidiś"

Au leptiebem...

Odem kući vidim nadobudna budala preko veze na pušenje sa završnicom po licu...

"Pośtovani,

na ime Stojkov Menidjer (pravo ime poznato meni mojim prijateljima kao i pośti) trebao da stigne post restant paket.
Prvo sam provociran sa broja 064xxxxxx a zatim naišao na čudno ponašanje osobe koja se predstavila kao kontrolorka.
Pitao bih vas, pošto ionako izigravam Marka Pola po beogradskim poštama kako ja mogu da znam zaśto je pośta iz Niśa pogrešno popunila adresnicu?
Evo čitam stigao Božićni paket astronautima u svemirskoj stanici u orbiti, pet kila jabuka i par ukrśtenica a meni ne može da stigne paket na relaciji Niš - Beograd?"

Zove Upravnica pośte...toliko se izvinjavala žena da mi bilo neprijatno...
"Dodjite, do našeg je osoblja"

Ne razumeš ti śta rade seljaci po Beogradu - jave da je isporučeno!

Ej bre!
Sedim kod kuće čekam kurira...
Predveče - ostavio lik ceduljče kako nikog nije bilo nego ja da se šetam u pośtu tu i tu
Sledeći put druga pośta, pa treća...
Znaš šta rade?
Uzmu spisak paketa i ispiśu cedulje u samoj pošti pa voze prazan kombi
"Zemljače imam 70 paketa"
"70 kuratza majmune, ispisao si cedulje kod Andje na kafi"
Pa su prestali sa tom praksom, valjda...

Onda reśim da koristim Post Restant za unutrašnji saobraćaj.
Zove me kreten na mobilni:
"Alo jel to Stojkov Menidjer (lično ime i prezime poznato autoru ovog komentara)?"
"Ja sam"
"A otkad vi stanujete u Glavnoj Pośti?"
"Ne razumem?"
"E vidi ako ćeš post restant onda ne piśi adresu gajbe"
"Alo bre pośtare, nisam ja adresovao pošiljku otkud ja znam ni šta piśe ni kako izgleda paket"
"Ja ti lepo kažem śta sam imao"

Vidim ja neće bude dobro... Trči u glavnu poštu, pantalone obuko u prevozu, pertle zavezao pred ulazak...
Evo lična karta, de ji paket?
Sačekajte...

Došla neka śto uvatila Boga za muda doladkom u Beograd a akcenat sačuvaj i sakloni nikad grdji nisam čuo...
Ljudi ono ko da je mešano jug srbije-bosna...
"Ja izbacila tvoj paket"
"MOLIM??? Ko si ti da odredjuješ śta će zabacuješ?"
"Ja sam ti kontrolorka a ti ideš sad kući pa obrni call centar da vidiś"

Au leptiebem...

Odem kući vidim nadobudna budala preko veze na pušenje sa završnicom po licu...

"Pośtovani,

na ime Stojkov Menidjer (pravo ime poznato meni mojim prijateljima kao i pośti) trebao da stigne post restant paket.
Prvo sam provociran sa broja 064xxxxxx a zatim naišao na čudno ponašanje osobe koja se predstavila kao kontrolorka.
Pitao bih vas, pošto ionako izigravam Marka Pola po beogradskim poštama kako ja mogu da znam zaśto je pośta iz Niśa pogrešno popunila adresnicu?
Evo čitam stigao Božićni paket astronautima u svemirskoj stanici u orbiti, pet kila jabuka i par ukrśtenica a meni ne može da stigne paket na relaciji Niš - Beograd?"

Zove Upravnica pośte...toliko se izvinjavala žena da mi bilo neprijatno...
"Dodjite, do našeg je osoblja"
Raško golijski lopovi opet kradu.

Back