Zbog "dojave" za tiket Srbi ucenjivali mladog Hrvata

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Srpski državljani s prebivalištem u Belgiji, braća Boban (27) i Davor (28) Mičić, i njihov pomagač iz Srbije Slaviša Jevtić (39) u zatvoru u Zagrebu, čekaju suđenje zbog iznude.


Srpska trojka je pokušala da iznude novac od zagrebačkog gimnazijalca M. T. (19) koji je putem svojih Internet stranica prodavao prognoze rezultate fudbalskih utakmica.

Kako piše "Jutarnji list", taj gimnazijalac je krajem prošle godine osnovao Internet stranice kako bi unovčio svoje poznavanje fudbala i tako povećao džeparac.

Za iznose od 50 pa do 500 evra zainteresovanima je prodavao svoje prognoze rezultata koje je donosio prateći povrede igrača pojedinih klubova, njihovu formu i slično.

Nakon što je imejlom primio ponudu, učenik je sastavljao listić, a uglavnom se radilo o utakmicama sa velikim koeficijentima dobitka.

U aprilu ove godine javio mu se muškarac koji mu je pisao na ekavici, a rekao je da je iz Holandije. Nakon što mu je tinejdžer objasnio način rada i upozorio na rizik u takvoj vrsti klađenja, počeli su da sarađuju.

Međutim, 3. maja pre podne ispred škole u naselju Utrine dočekao ga je nepoznati muškarac za koga je kasnije utvrđeno da se radi o Bobanu Ničiću, koji mu je naredio da pođe za njim. Na parkingu u "fordu", srpskih registarskih oznaka, čekala ga su još dvojica, Davor Ničić i njihov prijatelj iz Jagodine Slaviša Jevtić, rekavši da im mora vratiti 5.000 evra.

Rekli su da dolaze u ime jednog čoveka sa zapada kome je dva puta "prodao netačan rezultat", pa on sada traži povraćaj novca. Istakavši da se ne radi o parama, već o principu, Ničići su mu pretili da će ga upucati i da neće završiti školu ako ne plati.

Tražili su da oda ko mu je izvor od koga dobija informacije o nameštanju utakmica. Kada im je devetnaestogodišnjak odgovorio da se radi isključivo o njegovoj proceni, nisu mu poverovali.

Pre rastanka rekli su mu da ga prate i da znaju njegovo kretanje. Mladić je pristao da im plati, pa su dogovorili susret narednog dana predveče. Pre nego što su se našli, gimnazijalac je sve prijavio policiji koja je pripremila klopku s označenim novčanicama.

Idućeg dana u dogovoreno vreme mladić je rekao da je prikupio samo 3.000 evra i da će im ostatak isplatiti kroz mesec dana. Kada im je predao kovertu, braću Ničić okružili su policajci i stavili im lisice na ruke.

Njihov pomagač, Jevtić, uhapšen je nekoliko ulica dalje dok je braću čekao u automobilu. U istom automobilu policajci su našli i lisice kojima su Ničići hteli vezati mladića, a kupili su ih dan ranije.

U istrazi je utvrđeno da su braća, koja već neko vreme žive u Briselu, iz Belgije doputovala autobusom 2. maja. Pre toga kontaktirali su Jevtića i pitali ga hoće li im za 200 evra pomoći da obave posao u Zagrebu. Jevtić tvrdi da je pristao da ih vozi po Zagrebu zbog dobre zarade, ali su mu braća rekla da im je M. T. dužan 10.000 evra, jer su zajedno preprodavali ajfone, a on ih je prevario.

Braća Ničić terete se za iznuđivanje, dok je Jevtić optužen za pomaganje u iznuđivanju.

Tužilaštvo predlaže da se braći izrekne kazna od po godinu i četiri meseca, a pomagaču godinu dana zatvora.

U optužnici se predlaže i da se proteraju iz Hrvatske na pet godina. Suđenje Ničićima i Jevtiću trebalo bi da počne početkom septembra, a trećeoptuženi "taksista" navodno se nagodio s tužilaštvom.

http://www.mondo.rs/s256286/Info/Hronika_i_Drustvo/Zbog_dojave_za_tiket_pretili_gimnazijalcu.html

kakve budale :lol:
 

Back
Top