Zbog čega veliki broj hrišćana veruje u teoriju evolucije?

Али одбијеш увидјети да постоји нешто што јесте реална истина.
nisam takvog stanovništva
po meni ne postoji realna istina, postoje samo subjektivne istine.
takođe postoji realna činjenica, recimo da je kod mene sada napolju mrak ali to nije istina jer nije svima mrak i onda ja to pretvaram u istinu i ubeđujem lebrona da je mrak a on vidi da je dan.
tako za bibliju činjenica je da tamo piše nešto a da li to ima veze sa istinom zavisi od tebe.

Zašto bi se tražili tumači Jevreja? Tora je napisana kao dio Starog zavjeta čija je osnovna poruka bio dolazak Mesije Spasitelja Isusa Hrista. Stoga se i Tora tumači kroz otkrivenja Novog zavjeta.
Halucinacije krscanskih narcisoida.
Logos je kroz mnoge ljude na planeti osvježavao razvoj poticao na promjene.
Isus je dio nije cjelina kao jedan kvalitetan Rabi nista iznad.

Prvo predavanje (7. jun 1997) ROŽE MORNO

Večeras vam želim predstaviti čoveka s kojim sam se upoznao kroz knjigu koju je napisao, Neverovatni odgovori na molitvu. Rože Morno (Roger J. Morneau) je imao jedinstveno iskustvo kao mladić kada je bio odabran da se obučava za visok položaj u Satanističkoj crkvi. Na tim časovima obuke rečene su mu bile mnoge stvari o neprijateljevom načinu rada i budućim planovima, od kojih se neki vrlo tiču ovog simpozijuma. Zato sam uredio da Rože bude prvi koji će govoriti.
Učili su ga poreklu teorije evolucije i razlozima za njeno postojanje. Ovo saznanje je presudno u razmatranju velikog sukoba između evolucije i stvaranja, i pokazuje šta se događalo iza scene. Ovo je ostatak priče koja je do sada bila namerno sakrivena od neprijatelja celog čovječanstva.
Rože, drago nam je što ste došli da podelite sa nama neka od vaših iskustava. Hvala vam što ste pristali da dođete, vreme je vaše. Narode! Veliko mi je zadovoljstvo da vam predstavim Rože Mornoa.
Hvala vam, Devon, što ste me pozvali da dođem i podelim svoje iskustvo sa vama. Zaista je zadovoljstvo biti ovde.
Bilo je to pre 52 godine kad sam se 1945. kao mladić našao u vrlo čudnoj situaciji. Ja sam francuski Kanađanin po rođenju i došao sam iz velike porodice. Podignut sam kao hrišćanin i verovao u Boga, ali kao što se to mnogim mladima dešava, odvučen sam od tih verovanja i čak se pitao da li su od Boga.
Nakon službe u vojsci, pokušavao sam da odredim šta da radim sa svojim životom i kakvom vrstom posla bih se bavio. Jednog dana dok sam bio u gradu, sreo sam jednog druga iz vojske, i otpočeli smo razgovor. Pričao mi je o nekim sastancima na koje je išao i pozvao me da idemo zajedno. Pitao me je da li bih voleo da vidim i razgovaram sa svojom mrtvom majkom. Ispričao mi je da sveštenik tih skupova može prizvati njen duh tako da mogu s njom razgovarati. Nisam puno razmišljao o toj ideji, već odučio da mu se pridružim i vidim šta se to dešava.
Nastavio sam sa dolascima i postajao sve uključeniji u grupu, zaintrigiran onim što sam slušao i gledao. Posle određenog vremena rečeno mi je da gospodar (Lucifer) želi da me obuči za visoku službu u njegovoj organizaciji, za sveštenika u Satanističkoj crkvi. Rečeno mi je da ako prihvatim, postao bih bogat i uspešan i ne bih ni u čemu oskudevao što ovaj svet ima da ponudi. Nisam bio siguran da tako trebam postupiti, jer otac mi je kao mladiću govorio da u situacijama poput ove postoji cena koju treba platiti, i morao sam se uveriti da sam voljan platiti tu cenu pre postizanja dogovora.

2 Nisam odgovorio potvrdno već nastavio da odlazim na sastanke. Nisam prekinuo veze sa tom grupom sve dok se nije desila serija okolnosti koje je pripremilo proviđenje. Znam da me je Gospod Isus Hristos izbavio iz same grobne jame.
Dok me je veliki sveštenik obučavao i pripremao, rečene su mi bile mnoge stvari o Sotoninoj organizaciji i njegovim planovima za budućnost sveta. Zaklet sam na tajnost pod pretnjom trenutne smrti ako ikad otkrijem ono što mi je rečeno. To su bile tajne informacije namenjene isključivo za uši onih koji se obučavaju za zadatak u službi njegovog sotonskog veličanstva.
Ono što ću sada podeliti sa vama gotovo niko nije čuo. Samo Božjim proviđenjem koji me je štitio, ne dopustivši neprijatelju da me ukloni, mogu podeliti ovu informaciju s vama. Gospod želi da ljudi budu svesni Sotoninog delovanja na uništenju čovečanstva kako ih ne bi prevario.
Kad sam prvi put čuo ono što ću podeliti sa vama bio sam zapanjen. Podsećam vas, bilo je to pre 52 godine kad mi je saopštena ova informacija. Još uvek se čudim dok gledam kako se sve ispunjava danas pred mojim očima. Gospod me je zaštitio od gneva neprijatelja i Božjom milošću večeras stojim pred vama da podelimo ovu životnu informaciju o neprijateljevim planovima formulisanim još dalekih 1700-tih. Njegov plan se, kao što ćete videti, upravo ostvaruje, i nažalost, do sada se pokazao vrlo uspešnim.

Evo šta mi je rečeno:

VELIKI GENERALNI SAVET 1700-tih,

Sotona je sazvao veliki svetski savet svih svojih anđela i demona da izloži majstorski plan za obraćenje sveta na svoju stranu. Namera je bila pripremiti svoje snage upravo pred veliki poslednji sukob između njega samog i Hrista. Kazao im je da njegov posebni cilj mora biti Amerika (jedina nacija koja priznaje da veruje u Boga).
Ovaj savet je imao da pripremi i obuči njegove anđele i demone kako da deluju, kako da pripreme svetske ljude za veliko industrijsko doba i veće doba koje sledi, doba velikih naučnih otkrića koja će izmeniti put svemu živom, i napraviti uvod u poslednju veliku borbu između dobra i zla.
Sotona je rekao da će osmisliti načine putem kojih će ljudi diskvalifikovati sebe da ne budu članovi Hristovog carstva. Ovo se imalo postići pomoću:
a) uvođenja velikog industrijskog doba;
b) uvođenja hrišćanske idolatrije; i c) obmanjivanja ljudi o dolasku slavnog Novog doba.
Plan je uključivao sledeće:
1. Zavarati ljude o postojanju Sotone i njegovih anđela, tako da ne veruju da oni uopšte postoje.
2. Zadobiti potpunu kontrolu nad ljudskim umovima preko hipnoze.
3. Uništiti Bibliju ne spaljujući je, kroz teoriju evolucije.
4. Hrišćansku idolatriju.

HIPNOZA
3 Da bi stavio svoj plan u pokret, Sotona je otpočeo preuzimanjem kontrole nad ljudskim umovima preko hipnoze. U vreme održavanja ovog savetovanja u XVIII veku hipnoza se samo koristila u okultnim službama. Sotona je rekao da će je izneti na otvoreno i učiniti je naukom, napravivši je naizgled na dobrobit čovečanstva, naučno prihvatljivom. On je objasnio kako će zadobiti poverenje ljudi iscjeljujući bolesti, uvodeći hipnozu u medicinsku praksu za lečenje bolesti, ublažavanje mentalnih problema, i korišćenje iste za anesteziju pacijenata koji se podvrgavaju hirurškim zahvatima i u rešavanju kriminalnih problema.
Kako se plan razvijao, on je uveo psihološke principe kao što je hipnotička regresija koja navodno vraća osobu u pređašnji život kao nekog drugog, ili u prošla iskustva u ovom životu. Ovo je naravno pospešilo predstave o životu posle smrti i reinkarnaciji, koje su oboje nebiblijska verovanja.
Kazao je saboru da će kroz ovu aveniju misticizma zapadni svet odvratiti od hrišćanstva.
Ovo se, kao što ćete uskoro videti, veoma tiče početaka teorije evolucije. Da bi započeo ovaj pokret, Sotona je odabrao jednog lekara po imenu Franc Mesmer (Franz Mesmer) da uvede hipnozu na velika vrata i da se ona prihvati kao legitimna koristeći je u svojoj medicinskoj praksi. Najpre je nazvana ’životinjski magnetizam’ a potom poznata kao ’mesmerizam.’ Od 1815. godine kada je Mesmer umro, mnogi evropski lekari koristili su hipnozu kao anesteziju za svoje pacijente prilikom hirurških zahvata.

ČARLS DARVIN - SOTONIN IZASLANIK?

Jedan od tih pacijenata bio je Čarls Darvin (Charles Darwin) preko kojeg je Sotona naumio da uvede teoriju evolucije. Kroz hipnozu neprijatelj je zadobio kontrolu Darvinovog uma. On je dobro znao da Darvin ima plodonosan um i da će verovatno preuzeti njegove mentalne sugestije i razviti ih u efikasno oružje protiv Božje reči.
To je ono što je Sotona mislio kad je rekao saboru da će uništiti Bibliju ne spaljujući je. On im je izložio kako će upravo iskoristiti evoluciju i uništiti verovanje ljudi u: 1) sedmicu stvaranja, 2) pad čoveka, i 3) plan otkupljenja.
Rekao je da će svako ko bude učio ovu teoriju biti blagosloven od njega pred celom galaksijom i veoma cenjen. Daće im se pet anđela koji će im služiti tokom celog života. Smatraće se poslanicima ovog velikog verskog sistema, i daće im se velika moć da: 1) podstiču duhovno slepilo, 2) ubeđuju, i 3) obraćaju.
Kao što se može videti, neprijatelj je bio vrlo uspešan. Od početaka evolutivnog modela Čarlsa Darvina sredinom 1800-tih, nesveti evolucionistički umovi su neprekidno bili usmereni ka diskreditaciji biblijskog izveštaja o doslovnoj sedmici stvaranja u trajanju od sedam dana. Sada znamo šta se događalo iza scene, i zašto je izveštaj o stvaranju iz knjige Postanja bio stalno na udaru neprijatelja, da se uništi vera ljudi i njihovo služenje svemogućem, sveznajućem i sveprisutnom Stvoritelju. Iza scene, Sotona i njegove kohorte bili su tajni inspiratori, vodeći svoje verne sledbenike u obmanjivanju i varanju čitavog sveta.
Darvinova teorija, kad je prvi put izložena, bila je vatreno prihvaćena od agnostika i nevernika podjednako, kao način da se objasni poreklo kosmosa i zemlje, eliminišući potrebu za Stvoriteljem.
Jedino što je evoluiralo bila je njihova teorija, koja suprotstavlja stvaranje od strane svemogućeg Boga laganoj evoluciji kosmosa što uključuje milione i milijarde godina. Život se opisuje kao početak iz neke primordijalne supe koja je nekako otpočela sa oblikovanjem jednostavne ćelije, evoluirajući kroz proces prirodne selekcije do sadašnjeg stanja razvoja.

4 Tako univerzum i čovek
zauvek evoluiraju prema nekom uzvišenijem stanju postojanja. Međutim, oni koji veruju u ovu teoriju o svetu koji evoluira nikad nisu mogli proizvesti neke ’veze’ između različitih identiteta, pošto se još uvek svi razmnožavaju ’po svojim vrstama’ (Postanje 1:21), izuzev u slučajevima veštačkih intervencija čoveka i Sotone.
Ovo je vrlo zgodan način da se porekne ono što je za 6000 godina greh učinio planeti Zemlji i njenim stanovnicima. Biblija kaže da se bliži vreme nevolje kakvo ovaj svet nikad nije video. Uskoro će Bog doći, u stvari . Ova planeta ne evoluira ka nekom boljem utopijskom društvu, već pre ka SAMOUNIŠTENJU - upravo suprotno onome što bi Sotona hteo da ljudi veruju. On je veoma uspešno koristio ovu obmanu da skrene pažnju ljudi sa tragičnih posledica 6000 godina greha, i sa onoga šta je on uradio na planeti zemlji.
Kada ste, Božjim proviđenjem, obavešteni o neprijateljevim tajnim planovima, ne morate biti prevareni ovim njegovim izmišljotinama. Unapred upozoren znači unapred naoružan. Neka vas Bog sve blagoslovi dok tragate za istinom i svetlošću u ovom mračnom času zemaljske istorije.

Kako objašnjavate to da hrišćani veruju u teoriju evolucije?
Kao obrazovani su i savremeni ljudi, pa ih je blam da veruju
u kreaciju? Ili ih je samo sramota da kažu u šta veruju zaista?
Tako što pre svega ne razmišljaju mnogo o tome. A oni koji razmišljaju ne veruje stvarno u sve što piše u Svetom pismu. Ta grupa koja zaista veruje u TE i sve ono što piše u Svetom pismu, pa ne znam, jedino objašnjenje je da je šizofrena.

Kako objašnjavate to da hrišćani veruju u teoriju evolucije?
Kao obrazovani su i savremeni ljudi, pa ih je blam da veruju
u kreaciju? Ili ih je samo sramota da kažu u šta veruju zaista?
Onda i nisu hriscani, niti pravi vernici... nego imaju etiketu hriscana.
Pravi vernici veruju u Bozju rec - stvaranje

Poslednja izmena:
Ти хришћани су срамота. Стиде се Светог писма. Не може се служити и Богу и мамону. Или, или. Не може и једно и друго. Сада је 7532. година од стварања света. Еволуција не постоји. Бог је свет створио у шест дана а седми дан је одмарао. Ко каже супротно је против Светог писма и против Бога.
Marljiv ti je taj bog bio. Jel radio preko dana samo ili i noćnu?
A satnica..uuu mora da je bila bogovska.

При дан или дан један је несумњиво била недеља, а Бог је одмарао у суботу. После је Исус променио дан одмора из суботе у недељу
A dobro to je morao zbog posla , subotom je radio prvu u stolarskoj radionici, pa šefu nije odgovaralo

Back