Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
da li mislite da su ratovi vodjeni zbog ljubavi tj zena ili iskljucivo zbog strahopostovanja, uvecanja teritorije i sicnog.? licno ja mislim da je u vecini slucajeva zbog zena..
po meni ratovi su vodjeni iz licnog interesa, zboh ekonomskih,geografskih ili drustvenih ili nekih drugih razloga,bilo je onih koji su vodjeni zbog zena al to je retkost, realno zena imas na svakom koraku, jos ako je neko bio kralj u ono vreme bira koju hoce...................
a kad mu dosade njegove?? tj kao ima koju je zeleo a sad hoce neku koju ne moze tako lako dobiti...sta onda izbiju ratovi..xD dobro jesu zbog interesa i moci ali i zene dominiraju u svakom ratu makar jedan %..
Ratovi su vodjeni zbog zena, zbog siromastva(neplodna teritorija, suse)i slicno. Ipak po meni ratovi su najvise vodjeni da bi se osvajanjem novih teritorija doslo do boljih uslova za zivot, hrana, voda itd...
Изговора има на милионе, углавном су намењени за "домаћу употребу", а истина је само јадна - НЕУТОЉИВА глад ПОЈЕДИНАЦА и ИНТЕРЕСНИХ група за ВЛАШЋУ и свиме што она носи са собом! Штоно рече Ђики: "Ко не жели да ужива у ВЛАСТИ не треба да се бави ПОЛИТИКОМ" - није цитат, више смисао! А ПОХЛЕПА је један од СМРТНИХ грехова....али кога брига још за то, ТО ионако важи само за оне друге! СТРАШНО!