Zbog čega studenti nisu protestovali za vreme DOS-a ?

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Oni koji su radili projekat i izvodili radove na ŽS u Novom Sadu,radili su iste ili slične projekte i izvodili istu vrstu radova i na drugim objektima i za vreme prethodne vlasti.
Pripreme za eksploataciju litijuma započela je takođe prethodna vlast.Gde je lepa sreća da je ta ideja realizovana dok je litijum imao ozbiljnu cenu na tržištu.
Još si gori ako poznaješ taj zulum i praviš se lud u stilu "idemo dalje"... Nema dalje! :cool:

Do sad me nisi uverio ni u šta smisleno sa svoje strane...
Zato što ti politička ostrašćenost sužava svest.Dobri i loši momci,žandari i lopovi,partizani i nemci ... sve je kod tebe crno belo.Um sa tako oformljenom slikom o nekoj pojavi,događaju ili u ovom slučaju o poliičkoj sceni ne trpi ništa što bi tu sliku narušilo i odbacuje sve suprotno kao neku vrstu uvrede.Ta pojava se u psihologiji naziva pristrasnost potvrđivanja.

jeste, s tim sto tu jedan deo narod konzumira... na primer voznju autoputem, ulazak u novi kardioinstitut Dedinje, gledanje tekme na stadionu loznice i zajecara, itd
ja se izvinjavam, neću se više nikada voziti vučićevim autoputem
bila sam u zabludi da je to napravljeno za sve građane i da smemo da ga koristimo i mi koji ne podržavamo sns

što se teme tiče... nadstrešnica je bila samo kap koja je prelila čašu
zapravo, ne ni sama nadstrešnica, već nakon toga napad na studente koji su odavali počast nastradalima
strašne stvari su se dešavale i dešavaće se uvek, na žalost
ali ovoliki stepen korupcije u svim nivoima vlasti i svim sektorima, ovoliku primenu sile nad mirnim narodom, ovoliku bahatost, ovoliko podsmevanje od strane vlasti.. to nismo videli za vreme demokrata
tako da stvarno porediš neuporedivo

Zbog čega studenti nisu protestvovali za vreme DOS-a ?

Iako je bilo milion situacija i ubistava

Pa da krenemo

Dvojica gardista nedužnih, na odsluženju vojnog roka. Ocigledno ubistvo iz vrha vlasti

Pogledajte prilog 1699538

Izgorela mladost u kafiću u Novom Sadu. Ovde iako su vlasnici kažnjeni ma sudjenu ali tek posle sudjenja, nije utvrdjena odgovornost inspekcija koja je trebala da da dozvolu kafićima za rad i koja ocigledno nije radila kako treba

Pogledajte prilog 1699539

Ima jos slucajeva
Dakle studenti imaju selektivnu pravdu . Oni se u slucaju nadstresnice zaista angazuju, ali ovde je izostala reakcija

To je jeftini spin, zašto sad, a zašto ne tad.

Ko je bio na vlasti 2009. godine, kada su blokade podržavao i Aleksandar Vučić i tadašnja Srpska napredna stranka?

ja se izvinjavam, neću se više nikada voziti vučićevim autoputem
bila sam u zabludi da je to napravljeno za sve građane i da smemo da ga koristimo i mi koji ne podržavamo sns

što se teme tiče... nadstrešnica je bila samo kap koja je prelila čašu
zapravo, ne ni sama nadstrešnica, već nakon toga napad na studente koji su odavali počast nastradalima
strašne stvari su se dešavale i dešavaće se uvek, na žalost
ali ovoliki stepen korupcije u svim nivoima vlasti i svim sektorima, ovoliku primenu sile nad mirnim narodom, ovoliku bahatost, ovoliko podsmevanje od strane vlasti.. to nismo videli za vreme demokrata
tako da stvarno porediš neuporedivo
pogledaj ti ponasanje slobine policije i vuciceve

tada si imala politicka ubistva milion
sada samo jedno ..onog Cvijana
slobina policija koristila je suzavce, vodene topove a ova to nije radila

pogledaj ti ponasanje slobine policije i vuciceve

tada si imala politicka ubistva milion
sada samo jedno ..onog Cvijana
slobina policija koristila je suzavce, vodene topove a ova to nije radila
ko je pričao o slobi? zar nije tema o dosu?
ja sam na to odgovorila
a čisto da dodam, iako nije tema, masovnih demonstracija je bilo i za vreme slobine vlasti, tako da.. nije ti dobar argument

jeste, s tim sto tu jedan deo narod konzumira... na primer voznju autoputem, ulazak u novi kardioinstitut Dedinje, gledanje tekme na stadionu loznice i zajecara, itd

Па, плаћа се, зар не?

Плаћамо путарину, порез од кога се враћају кредити за изградњу, плаћамо доприносе за здравствено осигурање.

Плаћамо и Вучића, чисто подсетника ради.

Pa da krenemo

Dvojica gardista nedužnih, na odsluženju vojnog roka. Ocigledno ubistvo iz vrha vlasti

Izgorela mladost u kafiću u Novom Sadu. Ovde iako su vlasnici kažnjeni ma sudjenu ali tek posle sudjenja, nije utvrdjena odgovornost inspekcija koja je trebala da da dozvolu kafićima za rad i koja ocigledno nije radila kako treba

Ima jos slucajeva
Dakle studenti imaju selektivnu pravdu . Oni se u slucaju nadstresnice zaista angazuju, ali ovde je izostala reakcija
DOS tada nije odavno postojao. Na vlasti je bio Koštunica kao premijer u republici, Tadić kao presednik i vođa opozicije jer je DS bio van vlasti.
Tada je bila SCG i predsednik toga je bio mislim crnogorac Marović a min. odbrane Davinić iz valjda g17 ili DSS ne sećam se.
Dakle pitanje je tehnički zašto nisu bili protesti protiv Koštuničine vlade, a odgovor manje više jer nije imala nadležnost za istragu MO državne zajednice, a sa druge strane ta državna zajednica je imala veće ministara ili tako nešto slično i nije služila ničemu sem da deli plate i udomljava, tj bila je provizorijum države koja se gasila,pa je besmisleno bilo protiv nje protestvovati.
Na sve to taj slučaj je i dalje upitan, a naročito je bio tada pre veštačenja iz inostranstva i svega što se kasnije saznalo godinama kasnije( i to je baš DS isforsirao u pol obračunu sa DSS-om godinama kasnije)

Što se tog drugog slučaja tiče, taj požar je podmetnut,tj nije bio nesrećni slučaj tako da ne vidim gde je sličnost sa makedonskim slučajem osim da je tragedija u pitanju. U krajnjem slučaju tada su pohapsili sve odmah. Zbog nedostatka protivpožarne zaštite uhapšeni su i vlasnici.
Opet ni po horizontali ni po vertikali nije uporediv sa sistemskom korupcijom u slučaju nadstrešnice.

Sve u svemu bedan pokušaj relativizacije režimske krivice u slučaju nadstrešnica. Čak i da jesi u pravu kao što nisi, opet ništa ne bi promenila za ovaj konkretan slučaj.

Zato što ti politička ostrašćenost sužava svest.Dobri i loši momci,žandari i lopovi,partizani i nemci ... sve je kod tebe crno belo.Um sa tako oformljenom slikom o nekoj pojavi,događaju ili u ovom slučaju o poliičkoj sceni ne trpi ništa što bi tu sliku narušilo i odbacuje sve suprotno kao neku vrstu uvrede.Ta pojava se u psihologiji naziva pristrasnost potvrđivanja.
Pristalica sam studenata, a kod njih nema nikakve političke ostrašćenosti... :) Samo želja za korektnim i nekorumpiranim institucijama, ili ono što se u narodu zove: "ni po babu, ni po stričevima"...;) Upravo si ti taj koji pokazuje klasičnu psihološku grešku: učitavanje sopstvenih sadržaja i bojazni u drugoga. :P Prvi razred srednje, udžbenik - Psihologija... :cool: :per: :lol:

DOS tada nije odavno postojao. Na vlasti je bio Koštunica kao premijer u republici, Tadić kao presednik i vođa opozicije jer je DS bio van vlasti.
Tada je bila SCG i predsednik toga je bio mislim crnogorac Marović a min. odbrane Davinić iz valjda g17 ili DSS ne sećam se.
Dakle pitanje je tehnički zašto nisu bili protesti protiv Koštuničine vlade, a odgovor manje više jer nije imala nadležnost za istragu MO državne zajednice, a sa druge strane ta državna zajednica je imala veće ministara ili tako nešto slično i nije služila ničemu sem da deli plate i udomljava, tj bila je provizorijum države koja se gasila,pa je besmisleno bilo protiv nje protestvovati.
Na sve to taj slučaj je i dalje upitan, a naročito je bio tada pre veštačenja iz inostranstva i svega što se kasnije saznalo godinama kasnije( i to je baš DS isforsirao u pol obračunu sa DSS-om godinama kasnije)

Što se tog drugog slučaja tiče, taj požar je podmetnut,tj nije bio nesrećni slučaj tako da ne vidim gde je sličnost sa makedonskim slučajem osim da je tragedija u pitanju. U krajnjem slučaju tada su pohapsili sve odmah. Zbog nedostatka protivpožarne zaštite uhapšeni su i vlasnici.
Opet ni po horizontali ni po vertikali nije uporediv sa sistemskom korupcijom u slučaju nadstrešnice.

Sve u svemu bedan pokušaj relativizacije režimske krivice u slučaju nadstrešnica. Čak i da jesi u pravu kao što nisi, opet ništa ne bi promenila za ovaj konkretan slučaj.
to je tvoje misljenje...ja ipak mislim da posto ubice gardista nisu do dan danas pronadjeni da je u pitanju visoki kriminal .... kao sto i smatram da tvoj stav da je gubitak 8 mladih zivota obican slucaj svojevrsan presedan..... sram te bilo.... Inace Kostunica ti je deo DOS-a i DOS je pobedio Slobu pod imenom Demokratska opozicija Srbija - Vojislav Kostunica. A presedan je tek kad kazes da je besmisleno bilo protestvovati protiv zajednicke drzave SCG.... ovo je za psihijatriju ....

Poslednja izmena:

Pa da krenemo

Ima jos slucajeva
Zutima narod voli da prašta. $lobi i exradikalu ne.

Back