Zbog čega studenti nisu protestovali za vreme DOS-a ?

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
objasni .. mnogo si tajanstven,.. i smanji memoriju za sliku,.. puno je to za sirotu Krstaricu,..
In Inglourious Basterds, Lieutenant Archie Hicox (played by Michael Fassbender) is given away when he makes a small but culturally significant hand gesture while ordering drinks in a tavern. Hicox, a British officer posing as a German, meets up with Bridget von Hammersmark in a basement bar. When ordering three glasses of whiskey, he raises his index, middle, and ring fingers to signify "three." However, in German culture, people typically indicate "three" with their thumb, index, and middle fingers. This minor but crucial mistake is noticed by the Gestapo officer Major Hellstrom, who immediately grows suspicious. This slip, combined with Hicox's unusual German accent, ultimately leads to a deadly shootout in the bar.

U Inglourious Basterds, poručnik Archie Hicox (glumi ga Michael Fassbender) je odan kada napravi mali, ali kulturno značajan pokret rukom dok naručuje piće u taverni. Hicox, britanski časnik koji se predstavlja kao Nijemac, sastaje se s Bridget von Hammersmark u baru u podrumu. Kad naručuje tri čaše viskija, podiže kažiprst, srednji i domali prst da bi označio "tri". Međutim, u njemačkoj kulturi ljudi obično pokazuju "tri" palcem, kažiprstom i srednjim prstom. Ovu sitnu, ali ključnu pogrešku primjećuje gestapovac major Hellstrom, koji odmah postaje sumnjičav. Ovaj lapsus, u kombinaciji s Hicoxovim neobičnim njemačkim naglaskom, na kraju dovodi do smrtonosne pucnjave u baru.
- Imate li potvrdu od psihijatra?
Pardon, Izvini,.. za Krstaricu, to ne treba :cool:

Zato što je tadašnja opozicija bila manje maštovita i na određeni način manje bezobrazna od aktuelne.Korišćene nepolitičkih događaja za sticanje političkih poena odnosno naklonosti biračaj jeste jedna novina u dnevnopolitičkom životu i do sad je ograničena na Srpski Svet.
Prvi primer takvih događaja jeste slučaj Davor Dragičević u Republici Srpskoj.
Moram priznati da sam bio iznenađen koliko je ta podvala bila uspešna ali sam bio uveren i da je nemoguće da se nešto slično ponovi ovde u Srbiji.Međutim slučaj Ribnikar pokazao je sasvim suprotno a slučaj Nadsrešnica još i više.
Proizilazi da najvećem broju onih koji su politički svrstani,istina ni najmanje nije važna i da je u partijskopolitičkim borbma sve dopušteno.Ovo važi samo za Srpski Svet.U ostatku sveta tako nešto ne prolazi.
U Zagrebu se povodom nedavnog ubistva u školi okupilo tek koja desetina nezadovoljnika i odmah su se razišli.
U Podgorici opozicija je povodom višestrukog ubistva u Cetinju,takođe doživela neuspeh.

Poslednja izmena:
Zato što je tadašnja opozicija bila manje maštovita i da na određeni način manje bezobrazna od aktuelne.Korišćene nepolitičkih događaja za sticanje političkih poena odnosno naklonosti biračaj jeste jedna novina u dnevnopolitičkom životu i do sad je ograničena na Srpski svet.
Moram priznati da sam bio iznenađen koliko je ta podvala bila uspešna ali sam bio uveren i da je nemoguće da se nešto slično ponovi ovde u Srbiji.Međutim slučaj Ribnikar pokazao je nešto sasvim suprotno a slučaj Nadsrešnica još i više.
Proizilazi da najvećem broju onih koji su politički svrstani,istina ni najmanje nije važna i da je u partijskopolitičkim borbma sve dopušteno.Ovo važi samo za Srpski Svet.U ostatku sveta tako nešto ne prolazi.
U Zagrebu se povodom nedavnog ubistva u školi okupilo tek koja desetina nezadovoljnika i odmah su se razišli.
U Podgorici opozicija je povodom višestrukog ubistva u Cetinju,takođe je doživela neuspeh.
Aca parizer je preko bata andreja i nameštenih tendera dopustio da padne ta nastrešnica, krivicu je dokazao time što je branio korupciju, lagao o rekonstrukciji, cmizdrao o obojenoj revoluciji (tj još uvek to radi) pa još i hrvatsku službu hteo podmetnuti kao krivca

još si me na NDHijski preveo ahahahahh legendo
Veruj mi
- ja sam prosvetar - Srbin,..
svi su moji Srbi (10 generacija unazad),
ali hrvatski prevodi imaju bolji smisao od srpskih,.. ni to nismo valjano znali da odradimo,.. Njihov plug.in za prevod je bolji od našeg,.. a ja sam učio ruski,.. i rusofil sam ali budala nisam. Zato koristim hrvatski translejt.
I jako dobro znam ko sam i koliko vredim.
Ti ne znaš,.
da znaš i da vrediš, ne bi se prodavao. :bye:

Zato što je tadašnja opozicija bila manje maštovita i na određeni način manje bezobrazna od aktuelne.Korišćene nepolitičkih događaja za sticanje političkih poena odnosno naklonosti biračaj jeste jedna novina u dnevnopolitičkom životu i do sad je ograničena na Srpski Svet.
Moram priznati da sam bio iznenađen koliko je ta podvala bila uspešna ali sam bio uveren i da je nemoguće da se nešto slično ponovi ovde u Srbiji.Međutim slučaj Ribnikar pokazao je sasvim suprotno a slučaj Nadsrešnica još i više.
U Podgorici opozicija je povodom višestrukog ubistva u Cetinju,takođe doživela neuspeh.
Bili ste isti ko sad: neopevanci željni vlasti...:cool:

Smisao organizovanja u politčke partije najšečće i jeste borba za vlast.Kad je već tako onda je razumljivo što gospodin Ćuta na primer želi da postane ministar ili premijer ili predsednik.
a neće postati,.. dok je nama nas ;)
** Ljudi, gospodo, neostvareni političari,.. koji ovde vežbate,..
ja ne pripadam nikome - do sebi i svojoj deci,.. a moja su deca i ti studenti, što bi da vam vide leđa :D

Zbog čega studenti nisu protestvovali za vreme DOS-a ?

Iako je bilo milion situacija i ubistava

Pa da krenemo

Dvojica gardista nedužnih, na odsluženju vojnog roka. Ocigledno ubistvo iz vrha vlasti

Pogledajte prilog 1699538

Izgorela mladost u kafiću u Novom Sadu. Ovde iako su vlasnici kažnjeni ma sudjenu ali tek posle sudjenja, nije utvrdjena odgovornost inspekcija koja je trebala da da dozvolu kafićima za rad i koja ocigledno nije radila kako treba

Pogledajte prilog 1699539

Ima jos slucajeva
Dakle studenti imaju selektivnu pravdu . Oni se u slucaju nadstresnice zaista angazuju, ali ovde je izostala reakcija
Zato što se ni sad ne protestuje zbog pada nadstrešnice već je to kulminacija godina ogromnog nezadovoljstva u narodu. Da je sve bilo zdravo u društvu i da se srušila nadstrešnica ne bi možda niko reagovao. Ne možete vi buterbrodovci 🥪🥪 to da skapirate.

Ne po cenu nadstrešnice, trovanja pola Srbije i ispumpavanja i pranja keša, mister...:cool:
Oni koji su radili projekat i izvodili radove na ŽS u Novom Sadu,radili su iste ili slične projekte i izvodili istu vrstu radova i na drugim objektima i za vreme prethodne vlasti.
Pripreme za eksploataciju litijuma započela je takođe prethodna vlast.Gde je lepa sreća da je ta ideja realizovana dok je litijum imao ozbiljnu cenu na tržištu.

Back