Zbog cega ste se razvele?

a ti djuro:wink:? i divlji brakovi se raspadaju=razvode... 'si imala koji?

neko spomenu svekrve pa ne mogu da ne napisem makar sitno: moja je danas dosla da nam proseta psa, usput nicim izazvana oprala sudje i pobacala neke naucne eksperimente ph vrednosti odstajalih namirnica nastale usled lenjosti u fridzu-zvala da pita jel sme da baci :), kupila nam mlade krompirice i kajmak:heart: i oljustila krompirice :worth: a nismo se videle face to face sigurno od uskrsa :)

Nisam se razvela - za sada nema razloga.

Nego, sve te price o razvodu nisu potpune, dok ti neko ne kaze i zasto se vencao... a to malo ko hoce iskreno da kaze... naravno da volis tu osobu, to se podrazumeva... ali svako je sigurno imao i bar jedan razlog ili motiv koji nema veze sa ljubavlju... pa sad mene interesuje, kad se ljudi razvode, da li je to zato sto se stvarno vise ne vole, ili zbog ovih drugih, skrivenih stvari, koje sad odjednom vise "ne piju vodu"...

ma jesmo...al nije jednostavno...ili jeste...
ovako; skontali smo (prvo ja, a zatim...izgleda i on ;)) da smo negdje, nekad,
pogresno istumacili one kako se vabe...signale
te smo se "smuvali" pa zatim i vjencali umjesto da
postanemo i ostanemo jako dobri prijatelji...
sad kad smo "ispravili pogresku" cini (mi se) da je oboma...lakse. 8)

btw ne mrzimo se, nismo se tukli & za usi vukli,
zapravo odemo na kavu tu i tamo i ispricamo se ko...ljudi...
(on je sjajan covjek i nije mi krivo sto sam s njim provela 8godina...)

Eeee ovo je tako lijepo cuti(procitati,hhh)...misliiim razumijes me,rijetko ljudi ostanu ok poslije raskida a kamoli razvoda...ne znam da li imate djecu...ali mislim da tako i djeca drugacije prihvate novonastalu tesku situaciju....najgore je kad i poslije razvoda slusaju grozote jer onda sve ide preko njih...kazi mu...kazi joj....zzasu...
...ala lupam u ove sate.....misliim malo sam zbrkala misli....:lol:

Nego, sve te price o razvodu nisu potpune, dok ti neko ne kaze i zasto se vencao... a to malo ko hoce iskreno da kaze... naravno da volis tu osobu, to se podrazumeva... ali svako je sigurno imao i bar jedan razlog ili motiv koji nema veze sa ljubavlju... pa sad mene interesuje, kad se ljudi razvode, da li je to zato sto se stvarno vise ne vole, ili zbog ovih drugih, skrivenih stvari, koje sad odjednom vise "ne piju vodu"...

e, ebi ga.. ti pricas kao da se to podrazumeva.. stvarno ne vidim zasto bi pored ljubavi morao postojati jos neki skriveni motiv

Nekom je samo ljubav dovoljna da udje u brak i isto tako je umiranje ljubavi sasvim dovoljan razlog da završi sa brakom.
Nekome su za te stvari potrebni razlozi malo manje "duhovne" prirode,npr. novac,zajednički interesi i sl.
A neko voli kombinaciju jednog i drugog i samo tako može da funkcioniše.
Po mom mišljenju najveći razlog za razvod je kad ljudi (pa i samo jedno od njih) nisu više srecni zajedno iz bilo kog razloga:nedostatak ljubavi,razumjevanja,usamljenost,nepovjerenje...

ebem li ga, ja nisam razmišljala o tom dodatnom razlogu. Možda zato što sam bila trudna:mrgreen:

Nekom je samo ljubav dovoljna da udje u brak i isto tako je umiranje ljubavi sasvim dovoljan razlog da završi sa brakom.
Nekome su za te stvari potrebni razlozi malo manje "duhovne" prirode,npr. novac,zajednički interesi i sl.
A neko voli kombinaciju jednog i drugog i samo tako može da funkcioniše.
Po mom mišljenju najveći razlog za razvod je kad ljudi (pa i samo jedno od njih) nisu više srecni zajedno iz bilo kog razloga:nedostatak ljubavi,razumjevanja,usamljenost,nepovjerenje...

Ma dobro to , blablabla....ali ja sam htela pikanterije...ono tipa " nasla sam ga sa drugom...naso me sa samom sobom...."etc situacije :mrgreen:

Alal..
Ti si jedna bezobraznica , koja ovde postujes takve stvari zbog kojih te ostale forumasi mrze...( nije videla svekrvu zilion godina, a onda joj ova oprala frizider i spremila krompirice ):dash::lol:

Jedan od mojih divljih brakova se zavrsio upravo tako, sto mama nije htela da ode, nakon je ocistila krompirice....pa sam onda ja odlucila ...:whistling:
Divna zena, majke mi...ali ....:dash:

Dal bi se neki muškarac razveo pošto mu žena po ceo dan visi na forumu, a nije spremila ručak, stavila pivo u frižider da se ladne, nije usisala kuću, ispeglala košulje, skoknula u obdanište po decu, dočekala ga nasmejana i sprema za sex po njegovom povratku sa fudbalske utakmice?

Шта знам...моји су се развели јер је отац нашао другу жену...али су остали пријатељи, виде се једном недељно на ручку, тата помаже маму финансијски...а имали су 20 година баш срећног брака...ето како нема правила...

u pravu si, lose sam napisala. cesto ljubav - romanticna, bez ikakvih pragmaticnih primesa - nije jedini razlog.

Хмх, из неког мог искуства (што личног што туђег) велики број развода управо се и дешава због тога што су људи ушли у брак само и искључиво из ''романтичних'' разлога запостављајући прагматичне разлоге који су често много битнији за функционисање дуге и стабилне везе...:roll:

neko spomenu svekrve pa ne mogu da ne napisem makar sitno: moja je danas dosla da nam proseta psa, usput nicim izazvana oprala sudje i pobacala neke naucne eksperimente ph vrednosti odstajalih namirnica nastale usled lenjosti u fridzu-zvala da pita jel sme da baci :), kupila nam mlade krompirice i kajmak:heart: i oljustila krompirice :worth: a nismo se videle face to face sigurno od uskrsa :)

:super::rotf::rotf: (ovo za fridz i nauchni experiment)

Хмх, из неког мог искуства (што личног што туђег) велики број развода управо се и дешава због тога што су људи ушли у брак само и искључиво из ''романтичних'' разлога запостављајући прагматичне разлоге који су често много битнији за функционисање дуге и стабилне везе...:roll:
Мислим да је веома значајно и то који си тип човека.
Ја нпр. знам да никад не бих могла у брак без љубави и знам да никад не бих могла у брак са мушкарцем који не ради довољно на себи и који се не труди да заради за живот ( макар свој- пошто неког да вучем на грбачи, шансе су 0% ).

Од прагматичних разлога, битно ми је само да се објективно добро слажемо, да слично размишљамо, да нам се животна идеологија поклапа...а остале стварчице, посебно материјалне природе, нису толико битне ( кад се улази у брак), битно је да се заједно трудимо.

Мој отац је нашао другу јер га је карактер моје мајке, у само једном сегменту, нервирао.
Нашао је жену која у је и у том смислу одговарала.

Из тог примера, некако, произилази, да је најважније да се људи склопе интелектуално уз добру физичку атракију, а емоције би у том случају морале да дођу ...мада ни то није правило...нема правила.:think:

ja se najvishe bojim da u jednom trenutku ne pozelim nekog drugog.
to "pozzeleti" se odnosi najvishe na seks.
iskreno, ne mislim da cemo moci ne znam koliko da se udaljimo po pitanju nekih zzivotnih principa, ali negde, u malom mozgu mi chuchi da bi jedino raskorak u seksualnoj zzelji nekad u buducnosti mogao da nam predstavlja problem.
ali, opet, ne mislim da je to bliska buducnost. :D

Eeee ovo je tako lijepo cuti(procitati,hhh)...misliiim razumijes me,rijetko ljudi ostanu ok poslije raskida a kamoli razvoda...ne znam da li imate djecu...ali mislim da tako i djeca drugacije prihvate novonastalu tesku situaciju....najgore je kad i poslije razvoda slusaju grozote jer onda sve ide preko njih...kazi mu...kazi joj....zzasu...
...ala lupam u ove sate.....misliim malo sam zbrkala misli....:lol:

nemamo djecu.
da ih imamo mozda bi sve bilo drukcije, a mozda i ne bi...
tesko je o tako necem razmisljati/pricati...
cinjenica jeste da nije sve islo glatko ni ovako
i da nam je trebalo vremena kako bismo (oboje) stigli...u ovu tocku gdje se sad nalazimo

uostalom, kad s nekim provedes toliko vremena,
bez obzira na motive/razloge/okolnosti zbog kojih si uopce usao u taj odnos,
od toga je sigurno bar jedan dio bio lijep inace...
caka je (vjerojatno) u tome da se sjetis upravo toga i na tome gradis dalji, prijateljski, odnos...
na kraju krajeva - ne moze se "zamrziti" niti "obrisati" neko kog si volio i koga postujes/cijenis kao ljudsko bice (cak nije vazno ni o kojoj se "vrsti" ljubavi radilo...)...
tj. bar ja ne mogu (a znam da ne moze ni on...)... ;)

Back