rostiljdzija
Primećen član
- Poruka
- 673
u pravu si, ali tesko je to objasniti nekome ko kaze da nije rasista pritom druge nazivajuci mesancima a apsorbuje svoju glupost narativom nacionalnog odredjenja....ima li sta smesnijeVecina tako i radi, idu ljudi na posao, studiraju, sta vec, krecu se u nekom krugu ili izlaze sa drustvom i prilaze po ukusu.
Iz licnog iskustva govorim.
Ko ima problem sa adaptacijom, jezikom ili je vaspitavan u odredjenom duhu (idi po Zone u rod, sine) taj nikada nije ni bio celim srcem deo drzave u kojoj zivi. On je negde izmedju i puno naseg sveta u Nemackoj izlazi po kulturno - umetnickim drustvima, igra folklor i druzi se sa "Jugoslovenima".
U Engleskoj mahom nije tako.
Iz Nemacke se neretko planira povrat, iz Engleske retko.
U Nemacku se dovodi Zone, u Englesku retko. Moje iskustvo je takvo.
Znaci da postoji neka zvrcka zasto se ljudi slabije adaptiraju na Kanadu ili na Nemacku, a bolje na Ameriku i Englesku.
Ja se nisam druzila sa nasima i meni jezik nije smetao. Zivela na startu sa cimerkom koja je Karibljanka, a momak mi je bio Irac. Ponekad mozda zapne neka rec, ali birati momka i devojku po nacionalnosti je ravno emotivnom samoubistvu.
Da razumem negde za muslimane, iako je moje iskustvo sa njima odlicno, ali mogu da razumem strah.
Medjutim, sta mi to dusi neophodno nudi Balkanac, da imam kome da motam sarmu?

tragicno je da su svi botovi naprednjaka identicni kao kostice od kajsije, niko sveta nije video osim ako je isao na more, niko nije radio u tom svetu koga preziru a misle da znaju zasto, a najcrnje od svega, tu ljusturu stalno hrane pogresnom ishranom i alergija postaje vidljiva svakome, cak i onome koga ne zanima politika.