Због чега се нисте одселили у иностранство те почели од нуле?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Немам школовање потребно за то

glasova: 3 42,9%
  • Немам пара потребних за то

glasova: 5 71,4%
  • Не иде ми учење страног језика

glasova: 2 28,6%
  • Немам пасош и не путујем

glasova: 0 0,0%
  • Жаљење је стил живота и исцрпљивање енергије другима

• Усамљен сам те овде имам друштво које уживо немам

• Усамљена сам те овде имам друштво које уживо немам

• Научена беспомоћност

glasova: 1 14,3%
  • Психичко здравствено стање ме спречава

• Физичко здравствено стање ме спречава

glasova: 1 14,3%

• Ukupno glasova
    7

Zauz

Legenda
VIP
Poruka
52.897
Стално овде иде једно те исто куцкање да не ваља и није добро,неће да буде добро - ако погледате негде од почетака овог форума и пдф~а до данас исто је.
Има оних којима је добро (пишу они како им неко њихов шаље паре из иностранства или како је неко успео у животу те их обезбедио/обезбедила итд..исл..) - немају разлога да иду.
Али највећи број не примећује ширу политичку слику која је сто и више година уназад иста - ухвате се неког имена,презимена и до бесвести не схватају да губе време у свом животу.
Од седамнаестог века је исто и тешко да ико данас преко овог екрана може било шта да промени на боље за себе.
Енергије имају јер стално куцкају,слободног времена имају јер су стално овде - могу да уче страни језик,могу да легално по надлежном институцијама сређују папирологију и гледају како ће отићи тамо где им је боље да побољшају себи свакодневницу.
eeee.jpg

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 1872950
Ništa ne valja ovo inostranstvo, gore je od života i rada u domovini

ja sam rođen, živio, školovo se i radio u sfrj i bilo mi je dobro, sad sam u srbiji, i uslovi su puno gori...
i to nisam ni počinjo od nule...

Има од почетака овог пдф-а до сада љубитеље Швајцарске и држава Европске Уније а нико од њих да научи језик и легално среди папирологију те оде тамо.
Има љубитеља Америке исто ал' ни они не одлазе тамо да живе,воле Русију,воле Кину,допада им се стил живота Грчке али се не селе тамо да живе и раде у политички уређеном друштву о коме пишу стално похвално.

Radio, zaradio i vratio se

Kada sve odmerim, ovde mi je najbolje
Ja planiram da se zacementiram u Srbiji, Srpskoj..nebitno. Cenim tvoje mišljenje i ozbiljno te pitam
Da li ti nedostaje pravna uređenost i sigurnost sa zapada?
Ja još vagam povratak. Bojim se da sledeći put opet ne budem morao peške odlaziti.

Ja planiram da se zacementiram u Srbiji, Srpskoj..nebitno. Cenim tvoje mišljenje i ozbiljno te pitam
Ja još vagam povratak. Bojim se da sledeći put opet ne budem morao peške odlaziti.

која врста правне уређености и сигурности ?

Стално овде иде једно те исто куцкање да не ваља и није добро,неће да буде добро - ако погледате негде од почетака овог форума и пдф~а до данас исто је.
Има оних којима је добро (пишу они како им неко њихов шаље паре из иностранства или како је неко успео у животу те их обезбедио/обезбедила итд..исл..) - немају разлога да иду.
Али највећи број не примећује ширу политичку слику која је сто и више година уназад иста - ухвате се неког имена,презимена и до бесвести не схватају да губе време у свом животу.
Од седамнаестог века је исто и тешко да ико данас преко овог екрана може било шта да промени на боље за себе.
Енергије имају јер стално куцкају,слободног времена имају јер су стално овде - могу да уче страни језик,могу да легално по надлежном институцијама сређују папирологију и гледају како ће отићи тамо где им је боље да побољшају себи свакодневницу.
Радио преко и вратио се.
Имао сам могућност да останем али нисам.

Pa ono što trenutno ne postoji u Srbiji..Ravnopravnost pred zakonom
Npr, udari te u saobraćaju član sns i ti si kriv..banalan primer.
Da ne navodim još 1000 primera

То су скоро небитне правне ствари.

Што се тиче правне сигурности и мира на Балкану то зависи од других држава које су досадне са својим јаким утицајима.
Не РСрпска, већ Србија. Купи мањи стан у БГ на згодној локацији и купи у Шумадији мало имање

Тебе треба да брине право на живот и својинско право.
Својинско право је ок, ако купиш некретнине чисте у папирима, а то раде професионалци.
Све остало око животних права сви се сналазимо по докторима, болницама и избегавамо невоље од криминалаца, кланова, мафијашења и партијашења

Pre svega , kljuc uspeha odlaska u nepoznato je pronalazenje dilera. Posle se trazi smestaj u njegovoj blizini.
Fraza sledece 2 nedelje su kljucne , u ovakvim situacijama pokazuju svoj puni potencijal.

Да ли си се некада покајао што си отишао или си био у ситуацији да макар вагаш да ли је боље остати горе или вратити се кући?

Nisam se pokajao, jer nije mi majndset u fazonu ili/ili. :)

Prvo, i dalje sam tesno vezan za Srbiju (posao kojim se bavim je preko dve povezane firme, jedne ovde jedne u Srbiji).

Drugo, ne moraju se zatvoriti vrata - u Srbiji mi je dobar deo familije i dobar deo najboljih prijatelja.
Trece, imam let bukvalno svaki dan za Srbiju, i traje svega 2 sata. U Srbiji sam bar 10 puta godisnje (skoro pa jednom mesecno).

Trece, svet je jako malo mesto, manje nego sto smo svesni. To shvatis kada otputujes negde daleko (Japan, Novi Zeland...) i skapiras da ti treba samo dva dana da odes sa jednog kraja sveta na drugi :)

Ima i cetrvrto i peto i sesto....ali da ne razvodnjavam temu.

Svima preporucujem da odu, probaju, vide, i to najmanje 2 zemlje da probaju.

Iskustvo koje se stekne ziveci u vise zemalja sveta je neprocenjiva škola.

Ne smatram nijednu odluku permanentnom. Dok sam živ mogu da donesem bilo kakvu odluku, i da se vratim, i da ostanem, i da se predomislim, i da odem u neku trecu zemlju...:)

Ja još vagam povratak
. Bojim se da sledeći put opet ne budem morao peške odlaziti.
Све зависи чиме се бавиш али мени овде много смета однос према послу и схватање посла (привређивања) већег дела привредника (послодаваца).

Još sam sprečen možda godinu .
Kad popravim traktor i kupim prikolicu d' natovarim nešto enciklopedija , memoare , kazan za rakiju , čador , poneko ćebe ..
Na tašmajdanu imaš lika koji kampuje kod šanse, ima srpsku zastavu okačenu. Tačno kod onih mašina za rekreaciju, razmenite iskustva :mrgreen:

ranije je bilo tesko za vizu i naci proverenog poslodavca...
kad je dosao vucic shvatio sam da je situacija u srbiji zacementirana sledecih nekoliko decenija+ plata u staroj firmi je stagnirala tj. padala, a i dosla strana firma koja trazi radnike obezbedila pocetni smestaj i platu, otisao sam u Nemacku ,Bavarska. dodjem mesecno u Srbiju.
kajem se sto nisam otisao ranije.

Back